Aksaray uzak ben istanbuldayım, plasti dip kullandınız mı , ral 9007 ve chamelon arasında kaldım ,
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:45 ----------
Folyo bildiğimiz duvar kağıdı gibi birşey , motorun üstüne ypaıyorlar genelde stickerlı , ben plasti dip karar verdim sökmesi kolay ve motorun orjinaline hiçbir zararı yok
Plastidipi kullanmadan önce yüzeyi güzelce temizle,kurula eğer ufak bir pürüz var ise direkt belli oluyor. Yapan bir arkadaşım eski stickerları söküp bastı spreyi stickerin izi çıktı yine.. Aklında olsun eğer var ise stickeri söktüktan sonra VD40 ile temizle.. En az 4 kat at, sökerken daha rahat çıkıyor ve daha sağlam kaliteli duruyor.. Spreyi uygulamadan önce biraz sıcak suda bekletirsen çok daha güzel sıkılır..
Rahmetli Barkın abi güzel anlatıyor, sprey boya yapıyor ama mantık aynı
ben 2014 de sıfır aldığım aracıma ,alır almaz komple folyo kaplattım,2018 yılının başındada 4 yıl kullandıktan sonra sattım,alan arkadaş folyoyu beraber sökmeyi deneyelim bakalım dedi,beraber sökmeye başladık,,öyle sanıldığı gibi zor bişey değil,kenarından uç çıkardığınız yerden çeke çeke çıkarıyorsunuz,ama asıla asıla çıkarıldığı için çok güç sarfediliyor,yani yorucu,,folyonun altından 4 seneki sıfır boyayı gören alan arkadaşın gözleri sevinçten parlamıştı,aynen olduğu gibi fabrikasyon boya meydana çıktı
bazı çıkmayan kısımları ısı tabancası tutarak yumuşatıp çıkardık,,bikaç yerdede hafif yapışkan lekeleri kalmıştı,onlarıda gaz ile silince tertemiz cillop gibi oluyor,tecrübeyle sabittir
ama bu sökmesi,,yapması hiç kolay değil,çok ustalık istiyor,,ben yaptırmadan önce kendim yapmayı deneyeyim dedim ama yemedi,çok zor ve dediğim gibi ustalık istiyor,en az 2 kişide gerekli,,o yüzden gidip yaptırdım ,ama sökmesi dediğim gibi kolay
plastidip folyo gibi dayanıklı değil,ufak bir değmede soyuluyor,,neticede zamanında onuda denemiştim ama dayanıksız olduğundan vazgeçtim folyo yaptırdım
Hocam seramik bildiğimiz sıvı kimyasal olduğu için su kaydırma özelliği var. Cilaları düşünün. Onların sıvı , serum hali gibi bir şey. Pede döküp uyguluyolar görmüşsünüzdür. Üründen ürüne değişmekle beraber kaliteli seramikler 2-3 yıl etkilidir , bu yüzden fiyatları yüksek.
Folyo ise bildiğimiz folyo. Uygulandığı alana elinizi sürdüğünüz zaman folyoyu hissedebilirsiniz ama seramiğin varlığını hissedemezsiniz. Çiziklere karşı folyo daha etkili mesela taş izlerinden korunmak için çok işe yarar. Folyo kalın ve daha koruyucudur.
Seramik kaplama dediklerindeki kaplama kelimesine bakmayın öyle öyle yayıldı ismi.
hocam reklamcı olarak söylüyorum.
motosikleti folyo kaplama işi öyle kolay değil bu işte tecrübesi olanların bile hatasız yapamadığı durumlar oluyor.
2 usta ısıtıcı fön ile uygulamayı yapabilir ancak.
ısıtıcıyı kullanıp oval yerleri kaplamaya çalışırsın cok gerdirirsin rengi bozarsın, folyoyu yakarsın hiç kolay değil
Ferrari Lambo Ford GT gibi süper arabaları alan insanlar orijinal boyayı korumak için şeffaf folyo kaplatıyor. Boya haliyle bozulmuyor. Düzgün yapılması vakit alıyor. Araba başına $2000 civarı... Ama şase üzerindeki ızgaralar teker teker elle kaplanıyor, kapı kolu, bagaj kolu, ayna etrafı, konkav yüzeyler vs. düzgün yapılıyor.
Tabii ki bu tip arabalar kapalı garajda tutulup günlük kullanılmadığı için de kaplama uzun süre dayanıyor.
Seramik olayı ise reklamı yapıldığı gibi çok sert ve koruyucu bir yüzey falan değil. Nano materyal kaplanıyor yüzey sadece. Yüzeye mikroskobik boyutta bir sürü ters raptiye dizdiğinizi düşünün... Haliyle partiküllerin yüzeye yapışmasını engelliyor. Yüzey daha temiz kalıyor. Asıl deniz altı uygulamaları ilginç bayağı. Düzgün üretildiğinde uzun süre yosun kaplamıyor.
Gel gelelim bir süre sonra bu nano materyal haliyle yok oluyor. "seramik", "cam", "yüzeyi komple örtme" iddiaları tamamen fasa fiso. Ancak düzgün ürün düzgün şekilde uygulandığında bir müddet faydalı. O kadar. Ne eksik, ne fazla.
Plasti-Dip ile boyamanızı tavsiye ederim. İstediğinizde sökersiniz.
https://youtu.be/zdX3LWh-vPs
Su transfer baskı kaplana bence en iyisi gibi.
Ama dayanımı nasıl, bilemem
arabama seramik kaplama düşünüyorum bende ama karar veremedim bi türlü. uygulaması zormuş düzgün usta yapmalıymış birde 1 senede kayboluyor diyorlar.
Hocam folyoyu bereden bulabilrim. Fiyat nedir folyonun. En azından maliyeti bilsem.
Motorum sıfır gibi çizik vs olmadan bir şekilde korumak istiyorum. Satarken rahat satmak ve gereksiz çizik olmasın diye ne yapmak lazım. Folyo harici plastip çok tavsiye ediliyor ama motor için nasıl olur. Stickerler sökülmeden kötü olmaz mı. Stickeri sökme şansımız yok zaten
Konu hortlamış ama olsun
Motosiklet kaplama ile ilgilenen reklamcılar var.
Grenaj şekline göre (marka/modele göre kalıpları var) parça parça kaplama malzemesini istediğiniz desende ve renkte basıyorlar.
Ben koruma amaçlı değil ama motorun görünüşünden sıkılıp değişiklik olsun diye kaplama yaptırdım.
Grenajlarda sorun olmuyor ama plastik parçalar düzgün yapışmayabiliyor.
Ürünü aldığım yerin İnstagram hesabı @motosticker54
Oradan çalışmalarına bakabilirsiniz.
İlgili bir arkadaş.
Benim yaptırdığım kaplama bu şekilde oldu.
Arada boşluklar var ama alttaki grenaj rengi ile aynı olduğu için problem olmadı.
İsterseniz komple de yapıyorlar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)