Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Emniyet Şeridi Cezaları Başladı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Emniyet şeridine girmeyin diyen çok bilenleri akşam iş çıkışı Bakırköy den kadıköy'e göndereceksin. Bakalım emniyet şeridine giriyor mu girmiyor mu?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-10 SP
    istanbulda motosiklet kullanıpta sıkışık trafikte emniyet şeridini kullanmayan açık ve net gerizekalıdır. yahu zaten bunca insan trafikten kaçmak için motosikletleri tercih ediyor. yorumlarınıza akıl sır erdiremiyorum gerçekten.
    her zaman plakayla gezmişimdir, her türlü hayvanlığı da plakayla yapmışımdır, güzelce de cezamı yemişimdir. fakat bu emniyet şeridinde motosiklete ceza kesilmesi durumu tamamen işgüzarlık, plakayı çıkarma vakti gelmiş artık.
    bu arada tüm EDS ler aktif edilmiş, avcılar beylükdüzü arası 388 tl ceza yemişim araba ile gecenin 2 sinde. özel şirket devraldı diye duydum tüm sistemleri. geçmiş olsun herkese.

  3. #23

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Alıntı Riptalon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben B.düzü, Levent TEM'de henüz arkaya bakan bir kamera göremedim. Nadiren mi dönük oluyorlar acaba?
    İstoç’u geçince aşağıya Mahmutbey gişelere sapmadan büyük kuzey marmara otoyolu tabelasının tam arkasında 1 tane. 50metre ilerisinde gene 1 tane olmak koşuluyla 2 tane arkadan bakan kamera mevcut. 1 tane de Gazi mahallesine gelmeden vardı ama onunda yönü öne bakılacak şekilde düzeltilmiş.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:22 ----------

    Ayrıca o İstanbul’da yaşamayıp gelip öğlen 13-15 arası motor sürüp. Bende kullandım yea diyenlere artık yorum yapmıyorum ben. Polis araçları konvoya katıyor motorları bilerek üstüne kimse çıkmasında 2 sevap işleyelim die. Siz neyin kafasındaysanız İstanbul’a fuar için motor ile gelin de bir cuma akşam çıkışı trafiğinde görelim sizi. Çakar ve emniyet şeridi olmadan.
    YERUÇAĞI, birbilent ve UNdocab bunu beğendiler.

  4. #24
    oznkrçm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RAMZEY 100-YBR 250-CBR 250-CBF 600-VFR 800
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tüm Avrupa'daki motor sürücüleri aptal, bir İstanbul'dakiler akıllı. Yasak işte kural böyle diyor, yoruma açık değil. Siz araçların arasından onları rahatsız etmeden geçmeye sürücüleri alıştırsaydınız ne emniyet şeridine girmeye ihtiyacınız olurdu ne de en sağ şeritteyken araçlara yol vermeye. Sizin bu sürüş tarzınız yüzünden motosikletleri araçtan saymıyorlar.

    Bu arada ben de İstanbul'da motor kullandım hiç de emniyet şeridine girme ihtiyacı hissetmedim. Yol boyunca arabaları sağdan sıkıştırıp zorla yol almaya çalışan sabırsız motorcuları izledim. Bence kanunları yorumlayacağınıza sürüş tarzınızı yorumlayın.
    Arabaların arasından geçince motosikletleri araçtan sayacaklar mı peki? Şu anda bile sen de trafikteki bir araçsın, iki arabanın arasında ne işin var demiyorlar mı?
    YERUÇAĞI, birbilent ve MSMorkan bunu beğendiler.

  5. #25
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yayalar da yolda yürüsün o zaman, çizginin üstünden yürüyebilirler, yer de kaplamıyorlar.
    Kanun var, mevzuat var. Yasak işte sonuçta. Biz hafifiz, inceyiz, heryere girer çıkarız dediğimiz sürece otomobiller bizi adam yerine koymayacaktır.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:46 ----------



    Yasak. Yetmez mi?
    ben genelde 70 km hızla yol alıyorum ve kimse bana saygı duyup arkamda seyir edip efendice sollamaya geçmiyor. sellektör yapanlar oluyor ve kimisi arabanın içinden el kol hareketi yapıyor.

    ben emniyet şeridinden gidiyorum çünkü trafik akışından daha yavaş sürüyorum ve bu yüzden emniyet şeridi motosikletlere kapatılmamalı.

    şimdi bu yasak ile ben yoldan gitmek zorunda kalacağım. arkamda bir araba var iken yol almayan bir insanım ve arkamdaki beni sollayıp gitmeli yada ben yavaşlayıp ona yol vereceğim. bende trafik kuralları böyle işliyor. ona yol vermek için sol şeride atlayamam, dolağ olarak yol vermek için emniyet şeridine geçeceğim ve bu çok oluyor o yüzden bende sürekli emniyet şeridinden gidiyorum.

    nadiren sol şeride geçer 120 yapar rahatlarım ama bu haftada belki 1 kere falan.

    şimdi haksız mıyım?

    59 NK 3xx

    kimdir bu adam? forumda isa çıksın ortaya yoksa ifşa edeceğim onu. plakayı niye kilit ile gizliyon sen ha söyle bakalım?

    birde klips atmış kilit kayıpta plaka açılmasın diye

  6. #26
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    hadin geçmiş olsun nur tıpu gibi bi kuralımız daha olmuş

  7. #27

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Alıntı astrofizik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    D100 kuzey Beyoğlu 0051
    Banada bugün ceza geldi,
    235 TL
    İlgili madde 54/1-A
    Çok dikkat edin, devlete para lazım, sinekten yağ çıkarma operasyonu başlamıştır.
    Piyasanın %1 i bile etmeyen elektrikli araçlara ek vergi ;
    %33-60 arası.
    Bravo...
    Durum net olarak bu kızsakta diğerlerinden farklı bir hükümet bu.Eds çizgilerini yenilemeye başladılar Arkadaşa "ekonomi bir tökezlerse cezalar gelmeye başlayacak şimdiden hazırlıkları yaptılar , kademe kademe planları hazırdır işin sonunda mevduata %5-10 tırpana kadar gider bu iş" dedim.
    1. kademe tamamlandı.

  8. #28

    Üyelik
    30 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    xmax250
    pazartesi günü izmitten istanbula dönerken gebzeyi gecince aksam trafigine yakalandım ve eniyet seridinden devam ettim.. eski gişelerden gectikten sonra polis cek dedi durdum yanında.. arkaya plakaya baktı plakanın oldugunu ve okundugunu gorunce devam et dedi... muhtemelen bana da ceza gelmesi yakındır

  9. #29

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Walla fuar'a gidersem en dandiğinden plakanın üstüne gelecek şekilde bir kilit alacağım. Sonra oy yaylalar yaylalar. Ardından yayılıp yayılıp gidarlar flaan filan işte...

  10. #30
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    @fatih.met,
    Kimseye yol vermeyeceksiniz. En sağ şeritten gideceksiniz. Arkanızdan selektör yakıp duran trafik terbisiyesinden nasibini almamış mahluk da paşa paşa kurala uyup sol şeride geçip sizi sollayacak. Traktör bile olsanız en sağ şeritten gittiğiniz sürece kimse size selektör yakıp taciz edemez. Sizden hızlıysa geçer sol şeride sollar, bu kadar basit.

    Diğer arkadaşlara gelince, büyükşehirlerde yaşamamış 10 bin nüfuslu sayfiye yerinde ömür süren biri değilim, onu söyleyeyim. Kural kuraldır. İstanbul'a ayrı, başka yere ayrı kural olmaz. Şahsen, İstanbul'da trafiğin içinde kalsam, 5 saat trafikte beklerim de emniyet şeridine girmem. Diyorsunuz ki İstanbul'da başka çaremiz mi var. "Başka çaremiz mi var" mazeretine girersek adam öldürmekten tecavüze her şeye gerekçe olunur. Bekarım, kimse kız vermiyor, ihtiyaçlarım var, "Başka çarem mi var?" derse sapığın teki ne diyeceğiz? Haklısın. Evli olanlar tecavüz etmesin, bekar olanlar etsin mi diyeceğiz? Nüfusun hatırı sayılır bir kısmı açlık sınırının altında yaşıyor. Bu adamlar hırsızlık yapmak zorunda kalırsa ki yukarıdaki aşırı uç örneğimden de, motosikletin emniyet şeridinden gitmesinden de daha hayati bir sorundur, "Başka çaremiz mi var?" derse mahkeme ceza vermeyecek mi?
    İşin özü: Ortada bir yol var, bu yolun ne için kullanılacağı, ne için kullanılmayacağı yasada belirtilmiş. Bunu da biz icat etmemişiz, modern ülkeler icat etmiş. Ya buna uyulur, ya da uyulmaz. Uyulmayınca cezası olduğu da bilinir, ona göre hür iradenizle uymayı ve uymamayı seçersiniz. Olay budur. Motosikletler girse bir şey olmaz diyorsanız da lobi yaparsınız, sesinizi yasa yapıcıya duyurursunuz, yasayı veya mevzuatı değiştirtirsiniz.

    Son örnek, Almanya'da yaşayan bir tanıdığım anlatmıştı. Otoyolda giderken ön camları patlamış. Haliyle rüzgardan dolayı 10-20km/st'i geçemiyorlarmış. Emniyet şeridinden gitmeye başlamışlar. Sonra yanlarından bir otomobil geçmiş, 5 dakika içinde de bir polis aracı gelmiş. Emniyet şeridinden gidemeyeceklerini söylemiş. Bizimkiler camdan bahsetmiş. Polis de istedikleri kadar yavaş gidebileceklerini, ama en sağ şeritten gitmeleri gerektiğini, emniyet şeridini hiçbir şekilde kullanamayacaklarını söylemiş.

    Not: Bana kalsa sinyal vermeden şerit değiştirene bile ceza yazdırırım ama bana kalmış değil maalesef.
    Osm@n, Herscel ve banno1957 bunu beğendiler.

  11. #31
    sandıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SYM Joymax
    İlla şeridin üstünde bi ayı gelip çiğneyecek aylarca tedavi görecen ya da daha kötüsü arkana gelen,sıkıştıran,silme geçen davarla kapışıp ciğeri beş para etmez itin yüzünden cezaevine girecen.Kenardan basıp gidiyoruz,kime batıyoruz anlamadımki....
    birbilent, Fr.Sante, İhsan34 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  12. #32

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    @watercolours sen nerede yaşadığını daha doğrusu hangi şehirde yaşadığını neden söyleyemiyorsun? Korkma kimse bişey talep etmiyor senden. Almanya'da ki bilinçlenmişlik ile değil Türkiye şartlarında konuş. Örneklere girip konuyu saptırıp kendi saçma sapan düşüncelerini haklı çıkartmak için uğraşma.

    Bir başka yasaya göre haftalık çalışma saati 45 saattir ve çalışma günü 6 iş günüdür. Sen şimdi kalkıp hangi devlet dairesine gidip cumartesi çalışmak zorundasın diyebiliyorsun?

    Önce yaşadığın şehri paylaş. Sonra buradan ahkam kes. Ben izmir'de yaşadığım 6 sene boyunca 1kez emniyet şeridine girmedim yada Şehirlerarası yolda giderken. Hatta tüm şeritler akarken de.

    Benim iş yerim ile evim arası 40km, 40dk da gidemiyorum araba ile. Neyin kafasını yaşıyorsan artık gelmiş burada ahkam kesiyorsun. Motosiklet 2teker üstünde dengede duran bir araç değildir. Dengede durması için gitmesi gerekir.

    Sen bana şehrini söyle ben de bileyim şu muhteşem kurallara ne kadar riayet ettiğini
    birbilent ve aquarist4 bunu beğendiler.

  13. #33
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Türkiye'de yaşıyorum ve her ilinde kurallar aynı. Bunu öğrenin, bir. Dediğim gibi, kuralı biliyorsunuz, cezasını da biliyorsunuz, hür iradenizle istediğinizi yapın, iki. Cezayı ben kesmiyorum sonuçta. Ceza kesilirse bu argümanlarınızı emniyete iletirsiniz artık.

  14. #34
    astrofizik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio beverly 350
    Alıntı astrofizik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    D100 kuzey Beyoğlu 0051
    Banada bugün ceza geldi,
    235 TL
    İlgili madde 54/1-A
    Çok dikkat edin, devlete para lazım, sinekten yağ çıkarma operasyonu başlamıştır.
    Piyasanın %1 i bile etmeyen elektrikli araçlara ek vergi ;
    %33-60 arası.
    Bravo...
    Bana kesilen ceza galata köprüsünde kesildi,
    Yanlız galata köprüsü iki bölümden oluşuyor,orta yolda zaten yan şerit falan yok,köprünün sağ tarafındaki yolda,emniyet şeridinde 50m arayla iki adet kamera var,sanırım biri önden diğeri arkadan veriyor coşkuyu,ordan kaçış yok.
    Bugün aynı yoldan gelirken iki motorcu daha eds'li şeritten geçti, el-kol işareti yaptım lakin görmediler,gördülerse de anlamadılar.
    12 gün sonra ceza evlerine gelir,
    Bana 8 Şubat'ta kesmişler 20 sinde geldi.
    Bu eds Topkapı'dan Bakırköy istikametine doğru giden yolda, tersinde varmı bilmiyorum.
    Dikkat edin.
    Ne o , ne bu , ne her ikisi , nede hiçbiri...

  15. #35
    Siyah&Beyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda Cbr 250
    Istanbul icinde normal seritte gitmeye calisin tabii. Yol verecek araba, size dikkat edip elindeki telefona bakmayacak en ufak frende sizi arkadan cignemeyecek suruculer bulursaniz surun. Trafikte sogukta ve sicakta arabalar gibi dura kalka 2 saatte varmak istiyorsaniz surun tabii. Emniyet seridi yasak ise araba aralarindan gitmek de yasak. Emniyet seridi motosikletler icin Istanbul'da en emniyetli yoldur mecburen. Avrupadaki kullanimla kiyaslayan arkadaslara hatirlatayim orada Istanbul'daki trafik yok. Yollar acik veya akiyor.

  16. #36
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Nasıl istiyorsanız öyle yapın. Hepiniz erişkin ehliyet sahibi insanlarsınız.

  17. #37

    Üyelik
    01 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Lambretta V200 Special, Peugeot Django 150 Sport
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nasıl istiyorsanız öyle yapın. Hepiniz erişkin ehliyet sahibi insanlarsınız.
    sağolun

  18. #38
    BLUERAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    İnazuma, Hajoue125 bide cross aldıkmı tamamdır
    Alıntı uur52 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam sistemin işleyişini sordum. Kamera plakayı okuyor olası ceza diye sisteme atıyor. Memur gelen veriden plakayı kontrol edip cezayı kesiyor. Yani tamamen memurun inisiyatifinde.
    Memur insiyatif almaz, emir alır
    VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR, KADERİNE TERK EDİLEMEZ

  19. #39

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Alıntı Jemand adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    istanbulda motosiklet kullanıpta sıkışık trafikte emniyet şeridini kullanmayan açık ve net gerizekalıdır. yahu zaten bunca insan trafikten kaçmak için motosikletleri tercih ediyor. yorumlarınıza akıl sır erdiremiyorum gerçekten.
    her zaman plakayla gezmişimdir, her türlü hayvanlığı da plakayla yapmışımdır, güzelce de cezamı yemişimdir. fakat bu emniyet şeridinde motosiklete ceza kesilmesi durumu tamamen işgüzarlık, plakayı çıkarma vakti gelmiş artık.
    bu arada tüm EDS ler aktif edilmiş, avcılar beylükdüzü arası 388 tl ceza yemişim araba ile gecenin 2 sinde. özel şirket devraldı diye duydum tüm sistemleri. geçmiş olsun herkese.
    Yahu müdür kimsede demiyor Beylikdüzü-Zincirlikuyu arası kaç tane emniyet şeridi var diye?

    Valla,billa,tilla yok.
    Jemand ve Olcay Avşar bunu beğendiler.

  20. #40
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Emniyet şeridinde arızalı bir araç durmuşken arkadan çarpma oladılığı bile yeterli bir nedendir, araçların orayı kullanmamasına.
    Uzay heparı'yı hatırlayın. Bilmeyen varsa araştırsın.
    Herkes 4 lü ya da reflektör kullanmıyor..
    hachiko bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)