Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Sinyal Vermeyen Sürücü Motorizeyi Canından Ediyordu..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    10 kere filan izledim. Ama, ben bu kazayı yapmazdım, diyemiyorum. Sağa doğru bir bağlantı olduğuna dair tabela göremedim. Binaların duruşu da o arada bir yol olduğunu öncesinden görmeye çok uygun değil gibi. Kamyonetin fren lambası sadece önündeki trafik durduğu için yanmış gibi varsaymaya müsait bir durum olmuş. Kamyonetin ön lastiklerinin yönünün değişimi de videodan çok anlaşılmıyor. Video çözünürlüğünden mi göremiyorum bilemedim ama bu tufaya ben de düşerdim gibi görünüyor.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2010
    Şehir
    istanbul-kocaeli
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Alıntı Birkan07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yolun iki şerit olduğuna eminmisin? Benim gördüğüm bir şerit ve tramvay yoluyla şerit arasında anlamsız bi boşluk var bisiklet yolu büyüklüğünde.

    Haklısın kamyon hatalı konumda, sinyal vermiyo, aynaya bakmıyo ayı ama yaşayabilmek için bunu görebilmek lazım demeye çalışıyoruz. Motorlunun hatası trafik kurallarınca değil motosiklet kurallarınca yani.

    Videoyu bi kaç kez izledim, büyük ihtimal o boşluğu gördüğümde bende girerdim gibi geliyo ama o yolu bilen birisi kamyonun oraya açılıp manevra yapabileceğini düşünmeli. Yukarıda da denildiği gini " haklı ama ölü " olmamak için trafik kurallarından ziyade hayatımızı güvende tutacak kuralları uygulamalıyız. Altın elbiseli adam izlemek yerine ehliyet kurslarında ki videoları izlemek gibi oluyo sadece trafik kuralı gözüyle bakmak.
    Evet yolun iki şerit olduğuna eminim. Anlamsız boşluk dediğin yer koca bir tırın geçebileceği kadar geniş bir şerit. Asıl araç yolu da orası zaten. Sarı çizginin sol tarafındaki tramvay yolu ise mecbur kalınmadıkça girilmemesi gereken kısım.

    Haklı ve ölü olmak konusunda düşüncenize katılıyorum. Kurallara göre sürüş yapmak yetmez diğer insanların ihlal edeceği kuralları da hesaba katmak lazım. Fakat bu yorumu yaparken asıl suçluyu unutmamak gerek. Yoksa "O da mini etek giymeseymiş yav" diyen adalet yoksunu kişilerden farkımız kalmıyor.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)