Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Kış vakti motosiklet alınır mı?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    ojo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2017
    Alıntı jfip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam ben iktisatçıyım, mesleki deformasyon var, ister istemez sürekli hesaplıyorum işim bu yani...
    ("çok şanslısın" jinekolog)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı Öz_Musti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1) Sym wolf'ü tavsiye ederim. dediğin gibi f/p motoru. Sym nispeten kaliteli bir marka. Esas uzmanlığı scooter ama kalite konusunda seni üzmez diye düşünüyorum.

    2) Forumda biraz daha araştırma yap bir sorunu var mı diye. Satışı düşünme. Sıfır alacağın motor hele de japon değilse sana zarar ettirecek. Ama binip gezdiğin günleri kar sayarsın. Her malın da bir alıcısı var. Sen galerici değilsin. 1 ayda değil 3 ayda satarsın. Boşver.

    3) Malesef elinde bulunan 50-100 doları bozdurarak ülkeyi az da olsa kurtaracağını zanneden pek çok vatandaşımız var. Üstelik bu kampanya sürdürülürken 78 milyon dolara Cumhurbaşkanlığı'na uçak satın alındı THY tarafından. Hem ülke parası gitti, hem THY zarar etti hem de vatandaş kandırıldı. Dediğin gibi döviz seyrine, devlet büyüklerimiz itiraz etse de uluslararası otoriteler karar veriyor. Cuma günü çok önemli.

    Ben de Yamaha X-city bakıyordum. Sonra vitesli motor istedim. Zontes 250, Sym 250, Mondial Rx3i motorlarına uzun uzun baktım. 10-15 bin lira bunlar. Sen bir de ekipman alacaksın düşün. Sonra dedim ya napıyoruz binlerce liram gidecek. Sonra yok kredi, yok taksit 36 ay uğraş dur. Akıllılık yaprım, 5 bin liraya 2. el Hero Hunk aldım. Az yakar, çok kaçar, bakımı ucuz. Ya çalınsa bile ne olacak. 5 bin lira işte hepsi. Sen de yeni başlıyorsun, hiç öyle 15 bin lira bir borcun altına girme. Benim gibi yap. 5-6 bine motor al, inan pek farkı yok. BEn Suzuki İnazuma satıp bunu aldım. Yahu atla deve bir fark yok. Vursam, kırsam, devirsem çatlatsam ne olacak. Hele de sen yeni başlıyorsun. Paranı satışçılara, aksesuarcılara yedirme. Elbet düşecen, yan yatıracan. Ne gerek var sıfır motora. Allah ömür versin, iyice öğrenirsin motorun mantığını, insanoğlu her şeye layık, istediğini alırsın sonra. Vites göstergesine takılma. İnan maksimum 1.000 km sonra alışıyorsun. Hunk al sen, Hunk. Hadi bırak 10-15 bin lirayı.
    doğru söylüyor, ben vites göstergesi konusunda katılmıyorum sadece. ben 10 aydır tvs apache (ilk vitesli motorum) kullanıyorum ama çok nadirde olsa bazen "acaba şu anda 4. vitestemiyim yoksa 5. vitestemiyim" dediğim oluyor ve hemen hız + devire bakıyorum. hız 90 ve devir 7 bin ise 5. vitesteyim. eğer hız 75~80 arası ise ve devir 7 bin ise 4. vitesteyim.

    eğer motor 50 km civarı hızda ve devir 6 yada 7 civarı ise 3. vitesteyim. aslında daha kolay yolu var;

    hangi viteste olduğunu unuttun mu? şunları yap;

    1) debriyajı sık ve vites yükselt, sadece bir kere yükseldiyse 4. vitesteydin demektir ve öğrendikten sonra debriyajı bırakmadan vites düşür yine devam et.

    bunu yaparak hangi viteste olduğunu öğrenebilirsin :D

    bu arada 10 ay 7 gün oldu ve 14 bin kilometreye yaklaştı vitesli motor tecrübem. 3250 tl ye aldım şimdi 2500 liraya koydum her gün arıyorlar, şu anda 2 alıcı var ve bir tanede önceden kaçmıştı. yani aldığım fiyatın 750 lira eksiğine koydum ve ilana verdiğimin ikinci günü alıcı çıktı.

    geçtiğimiz bu yaz 3200 liraya satıyordum vazgeçmiştim ve şimdi 2500 liraya satıyorum aciliyetten.

    fiyatı düşürünce satılmayacak motor yok, anında alıyorlar.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)