Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456715 ... SonuncuSonuncu

Onca zam oldu yetmedi, döviz yükseldi yetmedi, vergiler arttı yetmedi...yetmiyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #81
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı 68charger adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar, madem burada çoğumuz zor geçiniyor ve ekonomiden memnun degil o zaman bence bu teoriye katkıda bulunmak için herkes kendi mal varlığını açıklayarak ve sade bir şekilde geçim mücadelesi anlatırsa istatiksel olarak birşey çıkar belki.

    Mesela ben son 3 yıldır özel bir firmada haftanın 5 günü 3 bin lira maaş ile çalıyorum. SGK lıyım. Özel sağlık sigortam yok. 3 yıldır Anadolu yakasında sancaktepe de çok güzel bir sitede 1+1 bir daire de 800 lira kira ile oturuyorum ve 200 lira aidat ödüyorum. Daha önce eşim ile yaşıyordum. Ocakta kaza geçirdim ve fz6 fazer motosikletimi sattım, iyileşme sürecini atlattıktan sonra 15 bin lira kredi çekerek (36ay rahat ödeyim diye) 12.500 liraya 2 el Kawasaki Ninja 300 aldım. Yani kredi ödemeye de başladım.
    Lenova marka akıllı telefonum var, evde Digiturk, LG Led tv, LG ev sinema sistemi, 400 litrelik bir deniz akvaryumu, normal bütün beyaz eşyalarım, vs. var.
    Bir oğlum var annesi ile yaşıyor ve her ay 500-600 lira onlara gönderiyorum.Eski eşim de çalışıyor oda ayrı bir evde kiracı olarak yaşıyor.( Örnek olsun diye belirttim)
    Faturalarım 200-250lira arası geliyor.
    Evde yemeği çoğu zaman kendim yapıyorum. Temizlik ütü için kadın vs gelmiyor. Yazın abartmadan tatile de gidebiliyorum.
    O ay özel harcama( dışarıda yemek , eğlence , karı kız, gezme tozma, kıyafet, hediye vs.) olarak abartmadığım müddetçe geçinebiliyorum çok şükür. 1500 lira limitli bir kredi kartım var evet borcu da var. Ev eşyaları vs hepsini kredi çekerek ve maaşımdan ayırarak satın aldım. Zorluklar çekmedim mi ellbete çektim bu devam da ediyor hayatın kendisi zaten mücadele. Çevremde ki bütün arkadaşlarımında ya motoru yada arabasi var ve iş yerinde çalışan işçi arkadaşların çoğunda bile benden artı evleri var
    Yazın tatile giden , memleketine giden, evladını evlendiren, çocuk büyüten, evet arabasını değişen de var, varda var! 3 yıldır 200 kişinin çalıştığı şirkete ki nerdeyse hepsi ile samimiyim evine haciz gelen, yardım isteyen bunalıma giren duymadım. Sadece bir kere bir arkadaş için para topladık! Geniş bir çevrem var keza yine işi gücü çok çok ters gdien birini duymadım.Yani herkesin halı vakti yerinde diyebilirm.
    Bende çogu vatandaş işini, hesabını biliyor kontrolü gidiyor yoksa bu balon 14 yılda çoktan patlardı, finans sistemi çokerdi. Alacaklı bankalar durmaz, maliye sistemi öyle oldu ki bi yerden borcun olsa bir işlemini yapamıyorsun vs. Bu başka bir konu ama.

    Borcu olan ve batanlar illaki var ama inceleyen hepsi eğer öz eleştiri yaparsa yani dürüst olursa kabahatin çoğunu kendine de bulur.
    2000-2008 arası bizimde, 80 kişinin çalıştığı bir aile şirketimiz vardı. Bizde battık!

    Şimdi tek çalışıyorsak işimiz zor orası kesin! Eş çalışırsa eve farklı kanalardan para gelirse ve çok abartı yaşamazsan bu ekonomide ev de alırsın araba da motorda! Belki hepsi aynı anda olmaz, zaman alır ama alırsın yeter ki iste azim et!

    Ben Almanya doğumluyum ve orada 17 yıl yaşadım ara ara gidiyorum. Çok arkadaşım var ve sürekli iletişim halindeyiz. İzine geliyorlar vs ve hiç birinin, bekarların da hayatı benimkinin üstü değil hatta benim ki bir tık fazlası. Ve ben bir tık daha dikkatli yaşasam parada biriktiririm. Kredim bitince bakalım belki yeni motor alırım şimdi biraz sabır !
    Bence birey yerinde sayıyor ve bir birikim yapamıyorsa önce hatayı kendinde aramalıdır. Deme ki birşeyleri ters yapıyor.

    Biz Türk milleti olarak herşeyi kolay elde etmek isteriz olmayınca birilerine çamur atmasını da iyi biliriz. Herkes sanıyor ki Avrupa da ki Amerika da kilerin borcu derdi yok. Bir gitseniz yaşasanız ahh memleketim dersiniz bence!

    Bizde şu var; arabada alayım, motorda, evimde olsun, sigara alkol da tüketeyim, dışarıda yemek yiyeyim, kışın ayrı, yazın ayrı tatile gideyim, evimde her eşyam olsun, diz üstü bilgisayar, masa üstü bilgisayar da, ipad de. vs.vs bu uzar gider.
    Öyle bir hayat yok . Varda yok yani

    Ayağı yorgana göre uzatınca gerisi geliyor arkadaşlar. Herkesin işi rast gitsin.

    Kalın sağlıcakla.
    günlüğüm 65 lira ve 26 gün çalışınca 1690 + 120 tl agi = 1810 lira. bazen bir yada iki pazar çalışıyorum 1950 tl falan oluyor işte. mesela geçen ay 1950 tl.

    bekarım, annem babam ile kalıyorum, 23 yaşındayım ve 2017 ocak ayında tecil bitiyor ve askerlik var. paramın çoğunu ev giderlerine ayırıyorum ve kişisel tek masrafım günde bir kaç çikolata ve 5 lira yakıt param.

    elbise olarak nadiren alış veriş yaparım, mecbur kaldıkça. ayakkabı olarakta öyle. hatta küçük abim bu ne lan demişti. alış veriş merkezine gidiyoruz ve bende iş botumu giymiştim. bazen büyük abimde "git ayakkabı al olum" diyor.

    ama gel gelelim ben önemsemiyorum. elimde iphone karnım aç olduktan sonra hiç bir anlamı yok malın mülkün. kendimi birilerine beğendirmek zorunda değilim. çamur var mı? yok, bitti. elbise yırtık mı? yok, bitti.

    benim hayattan beklentilerim çok basit. yemek çok önemlidir, sevdiğim yemeklere para ayırırım. zaten obur olduğum için ev mutfağından kısılmasın diye eve kazancımın çoğunu veriyorum. haftanın 5 günü falan meyve olur evde, bazen eve meyve girmediği oluyor

    iki katlı dublex bir evde kalıyoruz kira 400 lira. ev sobalı ve buz gibi donuyoruz. annem çalışmıyor ve babamın kazancı sabit değil. bazen 2 ay para veremediği oluyor ve bazende(çok nadir de olsa) ayda 1500 lira civarı bıraktığı oluyor. babam alkolik benim.

    2012 model tvs apache motorum var ve şu an yaklaşık değeri 3400 lira. sigorta yok muayene yok. arabamız yok. evimiz yok. 81 inc led televizyon var yeni aldık. 950 liraya aldık, ben özellikle onu seçtim. abilerim falan herkes 106 inc model seçtiler ama görüntü dandik olduktan sonra isterse 116 olsun neye yarar ve tv de özellik olacak. ben 81 inc seçtim ve memununuz. mkv uzantılı videoları bile açıyor full hd. 4k videoları açmadı

    işte toplama bilgisayarım var(amd phenom x4, 6 gb ram, 1tb hdd, hd5670 ekran kartı, 19 inc geniş ekran led monitör)

    ve bilgisayarıma bağlı bir amfi ve amfiye bağlı 1000 watt harward bass + 2 adet 300 watt hoparlör. yani araba tesisatını bilgisayara kurdum.

    yaklaşık 15 senedir kullandığımız buz dolabi :D iş görüyor yine.

    faturalarımız ödüyoruz, karnımız doyuyor, annem babam sigara içiyor ben içmiyorum. onların sigarasına ve babamın alkolüne bile yetiyor para düşünün işte.

    benim hayattan beklentim; oburumdur, boğazımdan kısmadan istediklerimi yemek. yüksek seste müzik dinlerim. motosikletime bakım yapmayı ve temizlemeyi severim. birde ailemle vakit geçirmeyi severim.

    sadece bunlar var, ne gezmeyi severim ne eğlence merkezlerini severim nede tatile gitmeyi. güzel yemekler varsa ve motorum varsa ve birde ses sistemim var ise bana her gün tatil zaten.

    sadece zevklere çalışmak insanı huzursuz yapar, birazda sevap işlemek lazım. bu yüzden öncelik anne babaya bakmak. hele annem, ona bakmak benim görevim. alkolik babası olanlar daha iyi bilir durumu.

    trilyonlarım olsun yinede kendi çayımı kalkar kendim alırım, yine kabak tatlısı yerim, yine 3+1 evde otururum, yine ailem ile vakit geçiririm, yine eğlence merkezlerinden hoşlanmamaya devam ederim ve tatile oraya buraya gitmem.

    ailem ile bir arada olacağımız bir iş olanağı sağlarım. ve bünyemde işçi çalıştıracak düzeyde bir iş kurmanın yoluna bakarım.

    yani hayalimde parayı bulup mayamilere tatile gitmek hiç olmadı, olmazda. fakirim ve halimden şikayet etmiyorum. her zaman olduğu gibi bir cbr600f yada dengi bir 600cc ss yada 1000cc ss istiyorum o kadar.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #82
    68charger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2013
    Şehir
    Istanbul city
    Motosikleti
    2006 Yamaha FZ6 Fazer ABS, Kawasaki Ninja 300 ABS
    Askerliğini yap gel, bir işte bir alanda tecrübe kazan 35 ine gelince benden çok kazanırsın ve o hayaline de kavuşursun koçum.
    İnşallah evlenip iyi bir eşin yuvan olur ve sırt sırta verip yola devam edersiniz.

    Anne babaya bağlığın güzel birşey bu yaşta ayrılma zaten bence.

  3. #83
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    Alıntı 68charger adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum sen hiç Avrupa da yaşadın mı? Orada hiç çalıştın mı?
    Orada ki insanların yaşamlarını ve tasarrufları yakından gördün mü?

    Adama işyerin de yemek vermiyorlar evinden sandviç yapıyor öğlen onu yiyor haberin var mı?

    Tv lerden, filmlerden, dizilerden göründüğü gibi değil. Tatile gelenler birikimini yiyor, bir sene eşek gibi çalışıyor ülkesinde. O bir kaç bin Euro yuda biriktiriyor ve elbette burada veya başka tatil yöresinde yiyor. Bizde gidiyoruz uzakdoğu ya , Avrupa ya oraya buraya... Birikimi veya tatil kredisini yemeye

    Evet USD ve ya Euro nun böyle abartı artması iyi birşey değil. Bunu savunmuyor kimse burada.
    Kıymanın kilosu avrupada ne kadar, bir maaşla ne kadar kıyma alabiliyor biz ne kadar . o ne kadar litre benzin alıyor biz ne kadar?

    O da eşşek gibi çalıyor bizde ama konu alım güüne gelince 2 hatta 3 kat geriye düşüyoruz. Eşşek gibi çalışanın hakkının yenmesimi doğrumu

    Amerika da kıymanın kilosu 3.99 dolar 14 tl bizde ne kadar? bizde 40 tl. Bu fark müslüman ülkeye yakısıyormu? Devlet aracıları çıkarsın 20 tl civarına düşer niye çıkarmıyor sence Allah korusun beyne protein gider...
    Mengu16 bunu beğendi.

  4. #84
    68charger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2013
    Şehir
    Istanbul city
    Motosikleti
    2006 Yamaha FZ6 Fazer ABS, Kawasaki Ninja 300 ABS
    Alıntı GP500-1st adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kıymanın kilosu avrupada ne kadar, bir maaşla ne kadar kıyma alabiliyor biz ne kadar . o ne kadar litre benzin alıyor biz ne kadar?

    O da eşşek gibi çalıyor bizde ama konu alım güüne gelince 2 hatta 3 kat geriye düşüyoruz. Eşşek gibi çalışanın hakkının yenmesimi doğrumu

    Amerika da kıymanın kilosu 3.99 dolar 14 tl bizde ne kadar? bizde 40 tl. Bu fark müslüman ülkeye yakısıyormu? Devlet aracıları çıkarsın 20 tl civarına düşer niye çıkarmıyor sence Allah korusun beyne protein gider...
    Hıristiyan ülkelerde etin ucuz olmasının en büyük nedenlerinden biri domuz eti alternatifi ve başka hayvan eti( tavşan, geyik vs.) tüketimleri.

    Ayrıca fast food tüketime gidiyor etin büyük kısmı ki buda zararı kanıtlanmış bir tüketim. Buna özenme bence.

    Ben TR de et ucuz demiyorum ama devlet hakkı ile besicilik yapmak isteyene teşvik vs veriyor ama köşeyi hemen döneyim mantığı yatırımcılar çoğunlukta olduğu için et arzı maalesef düşük.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:53 ----------

    http://www.esk.gov.tr/tr/12197/Satis-Fiyatlari

    Burada dana kıyma 28.75 lira. Hala ucuz değil belki ama 10 lira fark iyi.

    Memlekete aynı kıymayı 60 liraya satanda var.

    Seçici olmak lazım.

  5. #85
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı 68charger adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum sen hiç Avrupa da yaşadın mı? Orada hiç çalıştın mı?
    Orada ki insanların yaşamlarını ve tasarrufları yakından gördün mü?

    Adama işyerin de yemek vermiyorlar evinden sandviç yapıyor öğlen onu yiyor haberin var mı?

    Tv lerden, filmlerden, dizilerden göründüğü gibi değil. Tatile gelenler birikimini yiyor, bir sene eşek gibi çalışıyor ülkesinde.
    O bir kaç bin Euro yuda biriktiriyor ve elbette burada veya başka tatil yöresinde yiyor. Bizde gidiyoruz uzakdoğu ya , Avrupa ya oraya buraya... Birikimi veya tatil kredisini yemeye

    Evet USD ve ya Euro nun böyle abartı artması iyi birşey değil. Bunu savunmuyor kimse burada.
    Sulalemde Amerika'da calisan tek bireyim. Amerika'nin dusuk vergi dilimindeyiz. Babam ilkokul mezunu emekli memur, oradan anlayin durumumuzu.

    Yasadigimiz evi gorenlerin ilk tepkisi "bunun hepsinde siz mi yasiyorsunuz"? Esimde yeni SUV, bende ise ustu acilan bir araba var. Bu aralar, hem de V8'ler iyice yok olmadan, ikinci el buyuk motorlu bir luks araba alip kenara koysam, uzun yolda filan kullaniriz diye aklimdan geciyor. Hem de yas ilerleyince spor araba rahatsiz edici olur, arada zevkine binerim diye aklimdan geciyor. Motora ara vermistim. Bir gun canim cekti, o hafta ici gidip CB1000R aldim. 1 sene sonra alakasiz bir sebeple dustum, cunku ABS'si yoktu. Canimi sıktı, gidip onu verip yerine Superduke aldim. Bunlarin hepsini pesin para verip yaptim. Ve ben gelir acisindan ortalamanin altindayim. Az once burada calisan bir abinin yanina gittim. Kendisinin 5 arabasi 1 ucagi var.

    Calisma sartlarina gelince: Yazin 3 ay bosum. Toplantim yoksa o gun ise gitmem canim isterse. Kimseye haber vermek zorunda da degilim. Sadece senede bir kez patronla gorusup performans degerlendirmesi yapilir, o kadar. Ama sorumlu bir calisan olarak uzerime duseni fazlasiyla yerine getirmeye calisirim. Bunu da kendime, aileme, sevdiklerime, milletime, ve dinime saygimdan yaparim. Zaten buraya kattigim deger, bana odediklerinden az olsa, beni burada ise almazlardi.

    Evet, gelir daha yuksek, insanlar daha rahat, daha ozgur, daha egitimli, sartlar cok daha iyi.

  6. #86

    Üyelik
    13 Eylül 2016
    "bende ise ustu acilan bir araba var"
    ikitekersizlik anısı mı

  7. #87
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Esimle anlastik, motoru satmak icin motora benzeyen bir araba sarti koydum

  8. #88
    68charger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2013
    Şehir
    Istanbul city
    Motosikleti
    2006 Yamaha FZ6 Fazer ABS, Kawasaki Ninja 300 ABS
    Ne güzel işte Amerikan rüyasını yaşıyorsun.

    Tek başına mı çalışarak bunların hepsi oluyor yani?


    Benim amca oğlu da Washington da yaşıyor epey zamandır ve onunda hala vakti yerinde. Uçağı helikopteri yok ama ticaret ile uğraşıyor ama pinti biraz öyle yaptı parayı.

    Bende New jersey de yaşadım ve çalıştım bir 6 ay ama öyle hemen para yapamadım

    Orada otomobil, kıyafet, vs. buraya göre zaten çok çok ucuz ve Amerika ile TR yi bazı alanlarda karşılaştırmak da haksızlık olur. Ülke zaten zenginlerin kurduğu ülke vs.

  9. #89

    Üyelik
    13 Eylül 2016
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Esimle anlastik, motoru satmak icin motora benzeyen bir araba sarti koydum
    zekice
    ikitekeri hatırlatan. diyeceğim ama...
    kafes
    hasmet bunu beğendi.

  10. #90

    Üyelik
    26 Aralık 2013
    Motosikleti
    SUPERDUKER
    hayatımın yarısından fazlasını yurtdışında geçirdim.
    et fiyatlarıya alakalı iddan tamamiyle saçmalık.balık zamanı et fiyatımı azalırmış balık çoğaldı diye veya tavuk çok diye kuzu fiyatlarımı düşüyor.hayvancılıkla alakalı bunlar
    Türkiye'de insan hayatını sürdüemek için yaşar,örnek alınması gereken ülkeler de ise insan hobbyleri için.
    tr de çalışma 50 saattir neredeyse, hollanda ise 30 saat almanya 35 gibi italya fransa 38 gibi.
    yemek vermiyorlarmış diyorsun bide komik argümanlar bunlar.
    en başta gelen ihtiyaçlardan biri ulaşım için harcadığın para en boş ucuz 0 araba 40binmiş.
    çıktın tatilinizi oralarda yapın yerlisi gibi yaşayın kur farkınıda takmayın çünkü onlar tl kazanmıyor kendi paralarını kazanıyor.
    avrupa ülkeleri bizden borç istiyormuşa geliyor..
    ahahahaa

  11. #91
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Evet, tek basina. Esim daha yeni calismaya basladi.

    Amerika'ya "para yapma" maksadiyla gelenler cok eziyet cekerler.

  12. #92
    68charger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2013
    Şehir
    Istanbul city
    Motosikleti
    2006 Yamaha FZ6 Fazer ABS, Kawasaki Ninja 300 ABS
    Alıntı zheroen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayatımın yarısından fazlasını yurtdışında geçirdim.
    et fiyatlarıya alakalı iddan tamamiyle saçmalık.balık zamanı et fiyatımı azalırmış balık çoğaldı diye veya tavuk çok diye kuzu fiyatlarımı düşüyor.hayvancılıkla alakalı bunlar
    Türkiye'de insan hayatını sürdüemek için yaşar,örnek alınması gereken ülkeler de ise insan hobbyleri için.
    tr de çalışma 50 saattir neredeyse, hollanda ise 30 saat almanya 35 gibi italya fransa 38 gibi.
    yemek vermiyorlarmış diyorsun bide komik argümanlar bunlar.
    en başta gelen ihtiyaçlardan biri ulaşım için harcadığın para en boş ucuz 0 araba 40binmiş.
    çıktın tatilinizi oralarda yapın yerlisi gibi yaşayın kur farkınıda takmayın çünkü onlar tl kazanmıyor kendi paralarını kazanıyor.
    avrupa ülkeleri bizden borç istiyormuşa geliyor..
    ahahahaa
    Bak kardeşim kırmızı et ayrı beyaz et ayrı kategori.

    Bir ülke de insanlar sadece dana ve kuzu eti yerse ve arzda diyelim bir birim o zaman o et pahalı olur. Üretimi kolay olan domuz eti de eklenirse o pazar da dana ve kuzu etinde düşüş olur bu ap açık birşey buna itiraz etmek zaten saçma.

    Çalışma saatlerine gelince haklısın, ama Türk milleti maalesef daha çok çalışmalı ki medeniyetler seviyesine ulaşabilisin. Bizim gerçekten çok efektif çalışmamız lazım.
    Atamızın da bu hususta güzel sözleri vardır.

    Evet Almanya da bir çok fabrika da işçiler kendi parası ile kantinden yer ve evden getirir. MAN ve Porsche ye parça tedarik ediyoruz. En son denetçi geldi MAN dan bizim şirkette öğle yemeğinde buna para veriyor musunuz diye sordu onlar MAN da yemeğe para ödüyorlarmış. Hannover de VW çalışan iki arkadaşım da aynı.
    Genel birşey uygulama o orada.

    İtalya da vs. öyle değildir onu bilmem...

    Türkiye de hobi kültürü pek yok para ile tam alakalı değil bu ama gelişiyor çok şükür.
    Ve gençler merak etme sen bütçe ayırıyorlar ama elbette yeterli değil. Bu biraz parayı yönetme biçimi bence.

    Elbette bin lira gelir ile olacak iş değil ama Almanya da bin Euro ile pek birşey yapamazsın dostum.

  13. #93
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Bir televizyon ya da bilgisayar sahibi olmayı hayatta başarılı olmanın göstergesi olarak görmek.

    Bir ev ya da otomobil sahibi olmayı hayata karşı zafer kazanmak olarak nitelendirmek.

    Yani dünyanın bir çok yerinde temel ihtiyaç- gereksinim olan şeyleri lüks görmek.

    Ama daha kötüsü yaşamaktan anladığı şey bunlarla sınırlı olan bir insana öyle olmadığını anlatmak.

    Yukarıda ana başlık olarak verdiğim şeylerin içeriğini uzun uzun yazacağız.
    Karşımızdaki anlayacak.
    Sonra ben kitap almak, tiyatroya gitmek, tatil yapmak istiyorum falan diyeceğiz.

    Düşündüm de bende o mecal yok.

    Sadece bir kaç ufak detay hatırlatıp kaçayım.
    Bu dünyaya bir daha gelmeyeceğiz.
    Koca bir hayatı evden işe, işten eve bomboş yaşayarak no frost buzdolabı alabildiğinize ya da hadi bir ev otomobil sahibi olduğunuza sevinerek yaşamayı tercih edebilirsiniz.
    Keyfiniz bilir.
    Ama Türkiye'de bu kadarcık şeyi bile ailenizin desteği olmadan yapamayacak olmanızın ayıbı da mı utandırmaz insanı?

    Bizim ülkemiz ailelerin birbirinden kopmadan yaşadığı, ölünceye kadar birbirine destek olduğu nadir ülkelerden biri.
    Tersi olsaydı şimdiye kadar kırk defa kıyamet kopmuştu.

    Kendinizi kandırmayın.
    Türkiye'de 3-4 bin lira gelirle bişey sahibi olabilmeniz için ya bu gününüzü ya da geleceğinizi satmak zorundasınız.
    Geleceği satmak demek uzun vadeli borçlanmak demek.
    Bu günü satmak ise ama yemeden içmeden kesmek, ama giyimden gezmeden, tatilden dinlenmeden feragat etmek demektir.

    Bunun dışında edinilen her malda aile faktörü vardır.
    Ya miras kalmıştır. Ya tarla tapa satılıp yerine ev araba alınmıştır.
    Ya aile nohutu bulguru yolluyor kenara iyi para atma imkanı sağlıyor demektir.
    Bunun dışında anlatılan her şey hikayedir.

    Olanın üstüne bişey katmadan yaşamak ayrı,
    kendine hiçbir şey katmadan yaşamak ayrı ayıptır.
    okanius ve Cloud bunu beğendiler.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  14. #94
    68charger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2013
    Şehir
    Istanbul city
    Motosikleti
    2006 Yamaha FZ6 Fazer ABS, Kawasaki Ninja 300 ABS
    Seni anlıyorum COQ. Sende haklısın.

    Bu ülkede en çok ağlayanlar en iyi yaşayanlar biliyor musun.
    BlackGhost bunu beğendi.

  15. #95
    araltı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2006
    Şehir
    TAXİM
    KENDİ HALKINA RAHAT ETTİREN KRALLAR GİBİ YAŞATAN AMA BU TOPRAKLARDA ÇOLUK ÇOCUĞU AÇLIKTAN ÖLDÜREN ABD POLİTİKACILARI MELEK AK

    Kendi halkını ferah içinde yaşatan arabalar katlar uçaklar aldıran ABD hükümeti bu topraklarda çoluk çocuğu açlıktan öldürüyor. Daha adını söyleyemeyen çocuklar boğularak ölüyor.

    Ama ABD de yaşayan uçakları arabaları olanlar için o hükümet MELEK o politikacılar MELEK onlar medeni onlar kral...

    Güçlünün dünyası güçlüysen yalarlar seni baştan aşağı hemde...
    Sarıhan bunu beğendi.

  16. #96
    araltı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2006
    Şehir
    TAXİM
    Alıntı zheroen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://www.facebook.com/karikateist...0466723050474/
    dış mihraklar dış mihraklar hebade hübü
    hebede hubudu 30lu yasların ortasındayım akp ye hic oy vermedim. Akp'yi sevmem uzun adamı hiç sevmem onu yalayanları hiiiiçç sevmem.

    Aynı ABD hükümetini politikasını övüp anlatanları yalayanları da hiiiiç sevmem.

    Senin yaladığın adamlar yüzlerce çocuk öldürüyor. ÇOCUK noldu şimdi? ABD'de rahat içinde yaşa huzurlu huzurlu oyuncaklarınla oyna oooohhhh hayat miisss...

    Ordanda buraya salla buradaki insanların düşüncelerini hayatlarını küçük gör eleştir. Dünyaya bak. SENİN NE FARKIN KALDI UZUN ADAMI YALAYIP YOLUNU BULANLARDAN?

  17. #97
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı araltı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    KENDİ HALKINA RAHAT ETTİREN KRALLAR GİBİ YAŞATAN AMA BU TOPRAKLARDA ÇOLUK ÇOCUĞU AÇLIKTAN ÖLDÜREN ABD POLİTİKACILARI MELEK AK

    Kendi halkını ferah içinde yaşatan arabalar katlar uçaklar aldıran ABD hükümeti bu topraklarda çoluk çocuğu açlıktan öldürüyor. Daha adını söyleyemeyen çocuklar boğularak ölüyor.

    Ama ABD de yaşayan uçakları arabaları olanlar için o hükümet MELEK o politikacılar MELEK onlar medeni onlar kral...

    Güçlünün dünyası güçlüysen yalarlar seni baştan aşağı hemde...
    Aynısını Türkiye'de yapıyor.
    Daha 2 gün oldu minnacık yanmış yavuların cenazelerini karşılayalı.
    Hem elalemin değil kendi çocuklarmız bunlar.

    da!...
    Konuştuğumuz konu bu değil.

    Türkiye'de ki yaşam şartlarını bireyin bakış açısı üzerinden tartışıyoruz.
    Konumuz bu.
    hasmet ve keremkrmn bunu beğendiler.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  18. #98

    Üyelik
    13 Eylül 2016
    coq
    ekonomiden anlarım
    en fazla b planına yatırırız(sahipleniriz)
    psikiyatriden anlarım
    yurt dışındakilerin b(a) planı tartışmasız vatanlarıdır
    kaygını anlıyorum
    iyidileklerimle
    COQ bunu beğendi.

  19. #99

    Üyelik
    26 Aralık 2013
    Motosikleti
    SUPERDUKER
    Alıntı araltı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hebede hubudu 30lu yasların ortasındayım akp ye hic oy vermedim. Akp'yi sevmem uzun adamı hiç sevmem onu yalayanları hiiiiçç sevmem.

    Aynı ABD hükümetini politikasını övüp anlatanları yalayanları da hiiiiç sevmem.

    Senin yaladığın adamlar yüzlerce çocuk öldürüyor. ÇOCUK noldu şimdi? ABD'de rahat içinde yaşa huzurlu huzurlu oyuncaklarınla oyna oooohhhh hayat miisss...

    Ordanda buraya salla buradaki insanların düşüncelerini hayatlarını küçük gör eleştir. Dünyaya bak. SENİN NE FARKIN KALDI UZUN ADAMI YALAYIP YOLUNU BULANLARDAN?
    ben senin tanıdıkların gibi ensar vakfında yetişmedim,sen git yalamayı hem fikir olduğun yurt arkadaşlarınla münakaşa et...
    senin övdüğün bedevi özentileri zamanında diri diri gömerlermiş çocukları şimdide niye gömüyoruz seveşilim diyorlar...
    iyi olan güzel olan adaletli olanı savunurum senin gibi bağnazları değil...

  20. #100
    araltı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2006
    Şehir
    TAXİM
    Alıntı zheroen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben senin tanıdıkların gibi ensar vakfında yetişmedim,sen git yalamayı hem fikir olduğun yurt arkadaşlarınla münakaşa et...
    senin övdüğün bedevi özentileri zamanında diri diri gömerlermiş çocukları şimdide niye gömüyoruz seveşilim diyorlar...
    iyi olan güzel olan adaletli olanı savunurum senin gibi bağnazları değil...
    ensar vakfı şimdi biraz daha dikkatli oku. Yazdıklarımda ben kimi neyi savundum? Bana deki kardeşim sen şunu savundun...


    REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456715 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)