Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
6. sayfa BirinciBirinci ... 45678 SonuncuSonuncu

Osman Gazi köprüsü ve motosiklet ücreti

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #101

    Üyelik
    28 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Forza 250
    Alıntı Morphin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Daha iyi bir benzetme ile konu anlatılamazdı sanırım. Hala anlamayacak insanlar varsa lütfen forumu terk etsin IQ ortalamasını düşürmesinler.

    Osman gazi köprüsü Yandaşlara çekilmiş çok büyük bir peşkeştir!
    Yap işlet modeli ile yapılan bu köprü için günlük 40 bin araç garantisi verilmiştir. Eğer 40 bin araç geçiş yapmaz ise üzerini devlet ödemek zorunda!
    Bayram süresinde bedava olmasına ve çok yoğun olmasına rağmen 80 bin araç geçmiştir. Bu gün ise köprü trafiği aşağıdaki gibidir!
    Günde bırakın 40 bin aracı 5 bin araç dahi zor geçer!
    Fahiş fiyatları göz önüne aldığımızda: (Araç 90 - Motor 62) köprünün kullanımı zaten mantıksızdır.
    Basit bir matematik hesaplaması:
    Günde 40 bin araç * 90TL = 3.600.000 milyon TL
    Yılda = 1.314.000.000
    20 Yılda = 26.280.000.000
    Köprünün (sözde) maliyeti 10 milyar dolar. (Paranın büyük bölümü kredi ile yine bizim bankalarımızdan tahsil edilmiştir.)
    Ödediğimiz rakam 26 milyar dolar. Ve bu sadece 4 ayaktan bir tanesi. Diğer garantilenmiş geçiş ücretleri ile 30 milyar TL'nin üzerine çıkıyor.
    Yani uzun lafın kısası bu köprüden geçsekte, geçmesekte 20 yıl boyunca tüm vergi veren vatandaşlar köprü için para ödemek zorunda. Artvin'de yaşayan çiftçide, Van'da yaşayan esnafta bu parayı ödeyecek!
    Bu arada ihaleyi Ankaralı bir kaç iş adamı alarak yine bu ülkenin parasıyla Japonlara yaptırmıştır...
    Yine olan benim hiç bir şeyden haberi olmayan halkıma oldu. Dünyanın hiç bir ülkesinde kendi milletini bu kadar öpen bir devlet daha bulamazsınız!!
    Bu köprüyü devlet yapsa, kazanılan para devletin kasasına girse hiç kimse laf söylemez. Fakat 20 yıl yine kimliğini bilmediğim AKP akrabalarının ceplerini doldurucaz...
    Hocam ben de Kasım seçimine kadar senin gibi vatansever bir insandım, sonra ne oldu; bıraktım. Gerek yok kendini kasıp üzmeye. Bir millet neyi hakediyorsa onu yaşar. Ülkede demokrasi varsa insanların kararlarına saygı duyacağız, bunu istiyorlar, bunu alıyorlar. He onların yanında biz de alıyoruz. Eee buna yapacak birşey yok. Ben asgari ücrete çalışan bir adam değilim yıllardır 1 Mayısı kutlamaya çalıştım, gazz yedim, cop yedim, boyalı su yedim. Kimin için ? Asgari ücretle çalışan, sömürülen, kullanılan insanlar için ama geç de olsa onlar için bir şey yapmanın anlamsız olduğunu anlayana kadar... Adam kendine acımıyor ben mi acıyacağım ? Size ve vatansever arkadaşlarıma tavsiyem; siz kendi çorbanıza bakın, kim ne yapıyorsa yapsın ;)
    computeus, Morphin ve Ertugyigit bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #102

    Üyelik
    19 Haziran 2014
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    honda pcx
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    H2R ve Mondial örneği güzel olmuş.
    Hadi bunu MT'ye uyarlayalım.

    MT yönetimi bir banka hesabı açsın. Her üye bu hesaba 100 lira yatırsın.
    Toplanan parayla bir tane H2R, bir tane de Mondial alalım.
    Bu motorlar Tüm MT üyelerinin ortak malı olsun ve istedikleri zaman kullanabilsinler.

    Güzel fikir değil mi?
    Yalnız küçük bir kaç sorun var.
    Motorlar İstanbul'da duracak ve sadece İstanbul-İzmir arası kullanılabilecek.
    Ne oldu homurdanmalar duyuyorum!
    Samsun, Rize, Diyarbakır, Siirt, Antalya ve diğer yerlerde oturan üyeler bu fikirden hoşlanmadılar galiba.
    Yapmayın arkadaşlar. Yatırım iyidir. MT'nin değeri artıyor.

    Razı oldunuz mu?
    İyi.

    Devam edelim.
    Biliyorsunuz bu motorların bakım masrafları var. Bu nedenle bedava kullandıramayız. H2R için günlük 350 lira, Mondial için ise 50 lira kira ödemeniz gerekiyor.
    Ne oldu? Kulağıma küfürler gelmeye başladı.

    Daha bitmedi.
    MT yönetiminin bir sürü işi var bu motorların bakımıyla vs uğraşamaz. Bu nedenle işletmeyi zümer nikli üyeye verelim. Motorları o alsın. Karşılığında 20 yıl işletsin olmaz mı?
    Olur mantıklı.

    Yalnız küçük bir sorun daha var. Zümer'in parası yokmuş. Sadece Mondial alabiliyor. Biz bu toplanan parayı zümere kredi olarak verelim H2R'yi de alsın.

    Ne oldu bizim fikir batmaya başladı galiba.

    Neyse merak etmeyin zümer teklifimizi kabul etmedi zaten.
    Ya kimse H2R'yi kiralamazsa ne yaparım diye soruyor.
    MT yönetimi her gün en az 1 kişi kiralayacak diye garanti versin. Kiralamazsa biz aramızda para toplayıp parayı zümere verelim.

    Nasıl. Süper fikir değil mi?
    Hadi yapalım şunu.
    Bakalım kaç keriz girecek bu işe.
    Ağzınıza sağlık.
    Sarıhan, COQ ve Ertugyigit bunu beğendiler.

  3. #103
    RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mart 2016
    Şehir
    İZMİR. Karşıyaka.
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    Bu köprüden geçen araçların sayısı vs hepinizi tedirgin ediyor ama bu sayının garanti edilen sayıdan fazla olacağı rahatlıkla öngörülebiliyor.

    Bayram dahil 8 günde 760.000 araç geçtiği kayıtlara düşmüş. Bu köprü için devletin cebinden para çıkmayacak ve ülkemize her türlü faydalı olacak, iş gücünden tutun istihdamdan hizmetine kadar zaman kazandırmasına kadar feribotu rahatlatmasına daha aklınıza gelmeyecek birçok açıdan faydası olacaktır. Ücreti yüksek buna bende katılıyorum doğruya doğru.... Konu burayla eleştirilse Eyvallah. Ama adamlar 100 tane çamur atınca yazılanlar ciddiye alınmaz.

    Sizin için bu ne kadar önemli bilmiyorum ama maksadın yapılanları kötü gösterme itibarsızlaştırma olduğu aşikar.
    İzmirde bütün belediyelerde yolsuzluk çıktı buralarda eleştirenler hiç böyle tepki gösterdiler mi bu olanlara? İzmirde belediye çalışanlarının geneli kürt ve alevi chp mensubu insanlar yani yandaşlarını ayırma kayırma insanın gözünün içine soka soka yapılıyor.Karşıyaka Belediye başkanının mal varlığı % 13000 arttı nasıl mı arttı biliyor musunuz oğlunun kaldırım taşı parke taşı fabrikasının sayesinde 3 ayda bir kaldirim söktürüp taktirmasiyla ve aldıkları yüzlerce rüşvetle ihaleyle oldu. Mavişehir modernin yarısı onların, otel elara onlarındi. Sadece bir dükkan ve 1 arabasi olan esnaf adam nasil belediye baskani olduktan sonra mal varligini 130 a katladi, araziler arsalar dükkanlar, 7 sülalesini güzel mevkilerde yer sahibi sahibi yaptı artık gelecek 7 sülalesi de hayatını garantiledi? Bu adam alti ustu karsiyaka belediye baskaniydi degil mi? İzmir Buyuksehir belediyesindeki dönen bu şerefsizlikleri Türkiyenin genelinde genel çaplı düşünün işte... Yönetimi ele geçiren böyle kepçeyle caliyor...


    Konuya dönelim. Bunca sayfa yazdınız çizdiniz bu kadar araba nasıl geçsin bizim paramızla kime garanti veriyor vs peşkeş çekiyor vs diye... Bu garanti edilen araç sayısı yıl sonu hasılatta bu sayıyı geçerse tükürdüğünüzü yalayacak mısınız peki? Şuan bu köprü yeni, millet güzergaha kolaylığa alıştıkça geçen araç sayısı iyice artacaktır. Garanti edilem araç sayısı geçse de sizin yüzünüz gülmez daha da ekşir çünkü derdiniz devletin parası vs değil derdiniz pislik çıkarmak ... Derdiniz bu olmasa bu adam kayırmanın merkezi olan Chp İzmirini eleştirirdiniz. İzmir izmir diyorum neden diyorum çünkü izmirde yaşıyorum buraları biliyorum görüyorum... Ülke genelinde de güç kimdeyse o çalıyor malesef. Ama derdiniz çalmak çırpmak olsa Kılıçdaroğluna da değinirdiniz. Derdiniz adam kayırma olsa SGK battığında SGK başkanı olan Kılıçdaroğlunun sgk içinde 1. Dereceden 40 adet akrabasının bulunduğunu da sağa sola yazar eleştirirdiniz... Nedense bu yolu eleştiren adamların hiçbirini muhalefetin muhalefetlik görevini hiç yapmamasını eleştirirken görmedim.... İmla ve yazım yanlışları için kusura bakmayın.

  4. #104
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    siyaset tartışmaya gerke yok :D

  5. #105

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Evet paralel yapı ve dış mihraklar beynimizi yıkadı kardeşim haklısın.
    http://www.kgm.gov.tr/SiteCollection...leri(2016).pdf

    Alıntı RedCBR125 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu köprüden geçen araçların sayısı vs hepinizi tedirgin ediyor ama bu sayının garanti edilen sayıdan fazla olacağı rahatlıkla öngörülebiliyor.

    Bayram dahil 8 günde 760.000 araç geçtiği kayıtlara düşmüş. Bu köprü için devletin cebinden para çıkmayacak ve ülkemize her türlü faydalı olacak, iş gücünden tutun istihdamdan hizmetine kadar zaman kazandırmasına kadar feribotu rahatlatmasına daha aklınıza gelmeyecek birçok açıdan faydası olacaktır. Ücreti yüksek buna bende katılıyorum doğruya doğru.... Konu burayla eleştirilse Eyvallah. Ama adamlar 100 tane çamur atınca yazılanlar ciddiye alınmaz.

    Sizin için bu ne kadar önemli bilmiyorum ama maksadın yapılanları kötü gösterme itibarsızlaştırma olduğu aşikar.
    İzmirde bütün belediyelerde yolsuzluk çıktı buralarda eleştirenler hiç böyle tepki gösterdiler mi bu olanlara? İzmirde belediye çalışanlarının geneli kürt ve alevi chp mensubu insanlar yani yandaşlarını ayırma kayırma insanın gözünün içine soka soka yapılıyor.Karşıyaka Belediye başkanının mal varlığı % 13000 arttı nasıl mı arttı biliyor musunuz oğlunun kaldırım taşı parke taşı fabrikasının sayesinde 3 ayda bir kaldirim söktürüp taktirmasiyla ve aldıkları yüzlerce rüşvetle ihaleyle oldu. Mavişehir modernin yarısı onların, otel elara onlarındi. Sadece bir dükkan ve 1 arabasi olan esnaf adam nasil belediye baskani olduktan sonra mal varligini 130 a katladi, araziler arsalar dükkanlar, 7 sülalesini güzel mevkilerde yer sahibi sahibi yaptı artık gelecek 7 sülalesi de hayatını garantiledi? Bu adam alti ustu karsiyaka belediye baskaniydi degil mi? İzmir Buyuksehir belediyesindeki dönen bu şerefsizlikleri Türkiyenin genelinde genel çaplı düşünün işte... Yönetimi ele geçiren böyle kepçeyle caliyor...


    Konuya dönelim. Bunca sayfa yazdınız çizdiniz bu kadar araba nasıl geçsin bizim paramızla kime garanti veriyor vs peşkeş çekiyor vs diye... Bu garanti edilen araç sayısı yıl sonu hasılatta bu sayıyı geçerse tükürdüğünüzü yalayacak mısınız peki? Şuan bu köprü yeni, millet güzergaha kolaylığa alıştıkça geçen araç sayısı iyice artacaktır. Garanti edilem araç sayısı geçse de sizin yüzünüz gülmez daha da ekşir çünkü derdiniz devletin parası vs değil derdiniz pislik çıkarmak ... Derdiniz bu olmasa bu adam kayırmanın merkezi olan Chp İzmirini eleştirirdiniz. İzmir izmir diyorum neden diyorum çünkü izmirde yaşıyorum buraları biliyorum görüyorum... Ülke genelinde de güç kimdeyse o çalıyor malesef. Ama derdiniz çalmak çırpmak olsa Kılıçdaroğluna da değinirdiniz. Derdiniz adam kayırma olsa SGK battığında SGK başkanı olan Kılıçdaroğlunun sgk içinde 1. Dereceden 40 adet akrabasının bulunduğunu da sağa sola yazar eleştirirdiniz... Nedense bu yolu eleştiren adamların hiçbirini muhalefetin muhalefetlik görevini hiç yapmamasını eleştirirken görmedim.... İmla ve yazım yanlışları için kusura bakmayın.

  6. #106
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul / Silivri
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Tükürdüğünü yalayacak mısınız diye sormuş.

    Tükürdüğü yalamak nedir sen bilirmisin.

    Daha dün Rusyadan özür dileyip, uçağın hatalı bir pilot yüzünden düşürüldüğünü söyleyip, İsrail ile dost olduğunu açıklayarak Mavi Marmara gemisini kendisinin göndermediğini söylemektir mesela.

    Sen yine utanmayacaksın.

  7. #107

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    2014 ybr esd
    bugün türkiyede herhangi bir şehre giden hızlı treni durdurup içindeki yolcularla bi anket yapsan yarısından fazlası hükümet karşıtı çıkar.aynı şekilde ilerleyen günlerde bu köprünün iki çıkış kısmında anket yap.yine yarıdan fazlası hükümet karşıtı çıkar...
    chetaq bunu beğendi.

  8. #108
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul / Silivri
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı actros1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bugün türkiyede herhangi bir şehre giden hızlı treni durdurup içindeki yolcularla bi anket yapsan yarısından fazlası hükümet karşıtı çıkar.aynı şekilde ilerleyen günlerde bu köprünün iki çıkış kısmında anket yap.yine yarıdan fazlası hükümet karşıtı çıkar...
    Hükümet karşıtı ne ki? Biraz araştırsınlar onların çoğu müslüman bile değildir. İslam düşmanı kafir hepsi! Ve bu yapılanlar da namaz kılan başkanı çekemedikleri için.

  9. #109

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    2014 ybr esd
    Alıntı tanertc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hükümet karşıtı ne ki? Biraz araştırsınlar onların çoğu müslüman bile değildir. İslam düşmanı kafir hepsi! Ve bu yapılanlar da namaz kılan başkanı çekemedikleri için.
    hükümet karşıtı;hükümete oy vermeyen,hükümete muhalif olan partiye oy veren kişidir.dünyanın heryerinde geçerlidir.onlar derken?

  10. #110
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...........İşin daha kötü tarafı oluşan trafik yoğunluğu projenin hesapsız kitapsız yapıldığının göstergesi.
    Sen 40 bin araç geçecek diye köprü yap.40 bin araç geçmeye kalkınca kilometrelerce kuyruk oluşsun.........

    sanırım proje aşamasında bizim insanımızın köprü üzerinde selfi çekmek için durmak isteyebileceği düşünülemedi

    Osman Gazi Köprüsü'nden araba ve motosiklet ile iki defa geçtim..

    araba ile gündüz geçerken trafik yavaşlayınca anlık durup camdan sarkarak veya inerek selfi çekmeye çalışanlar sağ şeridi tamamen kapatmışlardı..

    dün gece 03.00 civarı ise motosikletle köprünün üzerinde 200 km hıza çıktım,

    diğer köprülerde görmediğim şekilde rüzgar panelleri farkettim,zemin ise pürüzsüz asfaltı ile hiç tedirgin etmedi hemen hemen İstanbul Park pisti gibi,zamanla bozulabilir tabi o ayrı konu..

    fiyat mevzusuna gelirsek feribota para verip binen adam, bayramda seyranda çoluk çocuk saatlerce iskelede sıra bekleyeceğine biraz daha verip köprüden geçer bence..artık bu bayramın yoğunluğu da yaşanmayacaktır zira ilk defa geçmek isteyenler ,bir daha ücretsiz geçemem deyip piknik havasında gelip köprünün diğer tarafından dönenler ve doğal olarak selficiler olmayacaktır ;)

  11. #111
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Herkes aciklamalar gyapmis kopru ile ilgili ;) mavi marmara ile ilgili aciklama bekliyoruz

  12. #112

    Üyelik
    02 Ocak 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    pulsar 200NS
    bayramda köprüyü kullandım, otoyolla birlikte 100 km kısalmış yol, tam olarak otoyol bittiğinde dahada kısalacaktır, fakat bu yol ve köprü işçi vatandaş için değil, ticari amaçlı çalışan ve kalburüstü kesim için. Biz bozuk yollarda tırmalamaya devam. Ha bursanın bozuk yolları yüzünden düştüm ve omzum çatladı, epey bir sıyrık mevcut. Zenginsen yaşa fakirsen öl geber kimin umrunda.
    Ertugyigit bunu beğendi.

  13. #113
    coldboy35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2012
    Şehir
    İZMİR
    +110 IQ (Siyaset içerir)

  14. #114
    RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mart 2016
    Şehir
    İZMİR. Karşıyaka.
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    Alıntı istanbu_gezg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkes aciklamalar gyapmis kopru ile ilgili ;) mavi marmara ile ilgili aciklama bekliyoruz
    (Ben Tayyibin yaptığı şeylere doğru demiyorum o da her insan gibi yanlış yapar bu bir siyasettir 2 yüzlülük ve çıkarına göre konuşmalar malesef oluyor ama siz siyasetçi değil bireysiniz o yüzden o garantili araç sayısı ordan geçerse tükürdüğünüzü yalayacak mısınız yani siz de 2 yüzlülük mü yapacaksınız Tayyip yapıyor diye örnek gösterip ?? Siyasi alanda görev alan Chp li, hdp li veya x partili görevliler mesleği gereği veya yanlış yaptıkları için bu şekilde 1.001 tane ikiyüzlülük yapıyor malesef .)

    Taner TC Yukarıda yazdığım şeylerden tükürdüğünü yalamak kısmına takılmanız ve mavi marmarayla ilgili yazılan konuya parmak basmanız komik olmuş. Çünkü orada sizin gibi art niyetli insanlara yazdığım 20 tane şey vardı... Hepsi tek tek doğru olduğu için bir tek oraya parmak basmış olmanız dediklerimi doğrular tarzda.
    Böyle insanları gördükçe insan resmen akp fanı oluyor gerçekten yanlış davranıyorsunuz bu yaklaşımınız ile düşman bellediğiniz akp ye karşıt görüşlere sahip insanlar değil sadece ve sadece onlara destekçi üretebilirsiniz ..

  15. #115
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul / Silivri
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Utanmazlığınız ve çıkarınız uğruna adam satışınız hangi boyutta ona dikkat çekmek için. Hani her fırsatta bize İslam düşmanı diyorsun-uz ya. Mavi marmarada öldürülen müslümanları ve uçağı düşüren pilotu çıkarınız uğruna nasıl sattığınız belli olması açısından. Hani böyle onur erdemle alakalı durumlar. Zor ama almayan kafana şunu da sok. Köprünün yapılmasından şikayet eden yok. Köprüden geçerken bize direklerini monte etmeye çalışmaları rahatsızlık veriyor. Sen hoşlanmış olabilirsin. Biz sevmedik.
    josepth_o6, Sarıhan, COQ ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  16. #116
    acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    İstanbul-Dikili gidiş-dönüş yolculuğu nedeniyle Osmangazi köprüsünden iki kere geçtim. Biri beleş. Biri ücretli.

    1. Yol kısalmıyor(arabanın km sayacı aşağı yukarı Eskihisar-Yalova feribot seçeneği ile aynı yazdı)
    2. Gemlik-Köprü arası otoban ücreti ayrıca alınıyor(Diğer otoban mesafe ücretlerine göre ücret 3-4 katı)
    3. Feribot seçeneği hem ucuz, hem de yolculukta bir dinlenme fırsatı sağlıyor (uyumak-çay,çorba içmek, lavabo v.s)

    Sonuç: Eğer tabakhaneye yetişmeyecekseniz köprüye ekstradan para vermeye gerek yok. Acelem olsaydı Yenikapı-Bandırma feribotu varken Osmangazi köprüsünü yine gereksiz olurdu.
    necipalperen ve Ertugyigit bunu beğendiler.

  17. #117
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Alıntı acemi60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...........Acelem olsaydı Yenikapı-Bandırma feribotu varken Osmangazi köprüsü yine gereksiz olurdu........

    sezonda Yenikapı Bandırma feribotuna saatler hatta günler öncesinden randevulu binebilirsiniz..

    acelem var deyip iskeleye giderseniz daha çok vakit kaybı yaşarsınız

  18. #118

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    İnşallah yanılıyoruzdur ve inşallah tükürdüğümüzü yalarız ve bu plansız programsız yandaşlara sermaye transferlerinin bir devamı değildir.
    İzmir'de çıkan yolsuzlukları ve alınan cezaları bir yazda okuyalım , malum hükümetin 4 bakanı istifa etti , amerika'da tutuklu olan hayırsever iş adamı döneminde.Artı halkın hakkını yiyen hangi partiden olursa olsun Allah belasını versin.Akp'lilerin ki hep bereket , arsa alırlar imar gelir , evlatları borç verir , gemicikleri kendi kendini öder.
    Anadolu'ya gittin mi bilmiyorum tek parti dönemine dönmüş , daha yeni memleketten geldim , partiden birini bulduk vb hersöz böyle.
    Kılıçdaroğlu bürokrat ve mal varlığı üç aşşağı beş yukarı ortada , çocukları vb ortada.Klasik akp taktiği ile ortaya atılan safsataları tekrar ediyorsun sadece.Bu ülkede muhalefet kolay değil geçen teyzem konuşuyordu , dedim sesini duyuramazsın sen dedim çıksan haftasına bir kızın Hakkari'de diğeri üniversiteden çıkarılır , teyzemin suratı düşüverdi işin kötüsü bunların olurunun çok yüksek olduğunu sen ben hepimiz biliyoruz o nedenle ülkede muhalefet yine bile iyi çünkü belaltı çalışmıyor.2007 itibari ile muhalefet zayıfladı ve durum ortada , biz sadece bu durum sürdürülebilir değil onu görüyoruz , başımız sıkışınca gelen kaynağı belirsiz para yarın bir gün kesilecek , istikrarsızlık yavaş yavaş , ırak , suriye sonrası bize yaklaşıyor ondan korkuyoruz.Bugün işid'in bile şehrini bombaladığı bir ülke olduk ona üzülüyoruz.

    Yoksa yukarıda yazan arkadaşın dediği gibi köprüden geçenlerin çoğu muhaliftir ve muhaliflerin çoğu daha üst gelir gruplarında ama şahsım adına ben dayanamıyorum ülkemin imkanları peşkeş çekilirken dayanmıyorum , yurtdışı ülkelerin sadece tüketim kültürünü değil yaşam kalitesini de alamadığımıza dayanamıyorum , insan hayatına değer verilmemesine dayanamıyorum.
    Ha inşallah biz haksızsızdır 10 yıl sonra ve her zaman tükürdüğümüzü yalarız , lozan'ın gizli maddeleri vardır , dünya müslümanları bizim liderliğimizi bekliyordur , seçim sırasında uçuşa geçen milli uçak , milli araba hareketlenir ama benim yaşım 40 genel gidişata bakınca pek ümidim yok.



    Alıntı RedCBR125 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu köprüden geçen araçların sayısı vs hepinizi tedirgin ediyor ama bu sayının garanti edilen sayıdan fazla olacağı rahatlıkla öngörülebiliyor.

    Bayram dahil 8 günde 760.000 araç geçtiği kayıtlara düşmüş. Bu köprü için devletin cebinden para çıkmayacak ve ülkemize her türlü faydalı olacak, iş gücünden tutun istihdamdan hizmetine kadar zaman kazandırmasına kadar feribotu rahatlatmasına daha aklınıza gelmeyecek birçok açıdan faydası olacaktır. Ücreti yüksek buna bende katılıyorum doğruya doğru.... Konu burayla eleştirilse Eyvallah. Ama adamlar 100 tane çamur atınca yazılanlar ciddiye alınmaz.

    Sizin için bu ne kadar önemli bilmiyorum ama maksadın yapılanları kötü gösterme itibarsızlaştırma olduğu aşikar.
    İzmirde bütün belediyelerde yolsuzluk çıktı buralarda eleştirenler hiç böyle tepki gösterdiler mi bu olanlara? İzmirde belediye çalışanlarının geneli kürt ve alevi chp mensubu insanlar yani yandaşlarını ayırma kayırma insanın gözünün içine soka soka yapılıyor.Karşıyaka Belediye başkanının mal varlığı % 13000 arttı nasıl mı arttı biliyor musunuz oğlunun kaldırım taşı parke taşı fabrikasının sayesinde 3 ayda bir kaldirim söktürüp taktirmasiyla ve aldıkları yüzlerce rüşvetle ihaleyle oldu. Mavişehir modernin yarısı onların, otel elara onlarındi. Sadece bir dükkan ve 1 arabasi olan esnaf adam nasil belediye baskani olduktan sonra mal varligini 130 a katladi, araziler arsalar dükkanlar, 7 sülalesini güzel mevkilerde yer sahibi sahibi yaptı artık gelecek 7 sülalesi de hayatını garantiledi? Bu adam alti ustu karsiyaka belediye baskaniydi degil mi? İzmir Buyuksehir belediyesindeki dönen bu şerefsizlikleri Türkiyenin genelinde genel çaplı düşünün işte... Yönetimi ele geçiren böyle kepçeyle caliyor...


    Konuya dönelim. Bunca sayfa yazdınız çizdiniz bu kadar araba nasıl geçsin bizim paramızla kime garanti veriyor vs peşkeş çekiyor vs diye... Bu garanti edilen araç sayısı yıl sonu hasılatta bu sayıyı geçerse tükürdüğünüzü yalayacak mısınız peki? Şuan bu köprü yeni, millet güzergaha kolaylığa alıştıkça geçen araç sayısı iyice artacaktır. Garanti edilem araç sayısı geçse de sizin yüzünüz gülmez daha da ekşir çünkü derdiniz devletin parası vs değil derdiniz pislik çıkarmak ... Derdiniz bu olmasa bu adam kayırmanın merkezi olan Chp İzmirini eleştirirdiniz. İzmir izmir diyorum neden diyorum çünkü izmirde yaşıyorum buraları biliyorum görüyorum... Ülke genelinde de güç kimdeyse o çalıyor malesef. Ama derdiniz çalmak çırpmak olsa Kılıçdaroğluna da değinirdiniz. Derdiniz adam kayırma olsa SGK battığında SGK başkanı olan Kılıçdaroğlunun sgk içinde 1. Dereceden 40 adet akrabasının bulunduğunu da sağa sola yazar eleştirirdiniz... Nedense bu yolu eleştiren adamların hiçbirini muhalefetin muhalefetlik görevini hiç yapmamasını eleştirirken görmedim.... İmla ve yazım yanlışları için kusura bakmayın.
    fazil, Sarıhan, COQ ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  19. #119

    Üyelik
    20 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbul / Sarıyer
    Motosikleti
    RKS Veloce 150
    Merak ediyorum da köprü geçişleri iki yön için de aynı ücretmi yoksa feribot gibi gidiş dönüş indirim gibi bir durum varmı? Var ise şartları neler?

  20. #120

    Üyelik
    30 Ekim 2015
    Şehir
    Bolu
    Motosikleti
    Pulsar
    Şimdi köprünün parası, köprüden geçen gariban vatandaşımın geçiş ücretleri ile ödenemezse eğer hazineden ödenecek bu net, yani adamlar bana sormadan benim cebime el atıyor, böyle hesap olmaz.

    Şimdi burdada mı kandırıldı benim garip idarecilerim, halen faydasından, gerekli olduğundan bahseden arkadaşlar var, bunun siyaset ile alakası yok, direkt iş bilmezlikle beceriksizlikle alakası var yani şimdi buna kimse susmamızı, kimileri gibi yandaşcılık yapmamızı beklemesin kusura bakmayın.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:59 ----------

    Çalışanları kürt, alevi, diye ayırırsan seni kaleye almaz, onu yazdığın noktadan sonrada okumam. Irkçılık en büyük günahtır, savunduğun iktidarda ırkçılık karşıtıdır, müslümanlıkta yoktur, günahtır. Ayrıca o köprüden geçecekleri kürt, türk, arap(suriyeli), alevi diye ayıramazsın bunu unutma.
    COQ ve Ertugyigit bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
6. sayfa BirinciBirinci ... 45678 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)