Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Türkiye - Avrupa (Türkiye Gerçeği)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    Gundogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2009
    Şehir
    İstanbul / Beşiktaş
    Motosikleti
    V-Strom Deli..
    Ben almanyadaki asgari ücrete takıldım Bir kaynak alalım (Wiki değil )
    Amcamın oğlu hollanda da yaşıyor ve kardeş gibiyizdir, ağır bir iş olna doğalgaz kaynak işinde çalışıyor, 1350 Euro maaş+ mesai ile 1600 euroyu geçmedi diyor ...
    agrasiwe bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    berkerk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2013
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    bajaj ns 200/bmw r nine T
    Alıntı agrasiwe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yaptığın yorumu kime istinaden yaptın anlamadım ama başta sanki anormal birşey söylemişim gibi "ne is yapiyor da 800 1000 euro aliyor?." demişsin, sonra arkadaşım 700 euro dönercide alıyor demişsin, cümlelerin kime neye istinaden hiçbişey anlamadım ama, almanyadaki abimde ilk gittiğinde dönercide calısıyordu part time üstelik 900 euro ile başladı, ayrıca kendisi Türkiye' de avukattır.
    avukat olarak gordum sonra emin olamadim, o nedenle sordum. geri kalani size degildi.

    kaldi ki abinizin calisma izni, buna bagli olarak musade edilen saatler vb. gibi kistaslar onemli. o nedenle asgari ucret su kadar degildir demek yanlis oluyor. bu asgari ucretler, oranin vatandasi(oturum izni olup, tam zamanli calisanlar da olur) icin full time calisanlar icin gecerli.

  3. #63

    Üyelik
    09 Eylül 2013
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    GT 250 NAKED
    asgari ücretle 2002 de alınabilen benzin 113 litre (184/1,62) Bugün alınan 166 litre (846/5.08)

  4. #64
    APALA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2012
    Motosikleti
    ARMadillo
    Yav burda uyuyanları uyandırıyorsunuz bir formumuz var sizin yüzünüzden sonu twitter gibi olacak , hala bu devleti(devleti diyorum bakın hükümeti değil) savunan adama bir şey anlatamazsınız, bu milletin aklının değişmesi en az 2-3 nesil sürer, adamların aklı küçük basmıyor yapacak bişi yok , yapılacak en akıllıca şey bir an önce alt ve orta sınıftan çıkıp üst sınıf vatandaş olup asgari ücretliyi falan düşünmeyeceksin , çünkü onlar kendilerini senin onları düşündüğün kadar düşünmüyorlar, bu memlekete ve bu memleketin insanına yani bize herşey müstahak.
    Demokratik ülkelerde çözümler hep böyle bulunur hocam
    Konuşanı içeri atarsın, konuşulan yeri kapatırsın, olmadı arabasına kaza yaptırırsın, ya da uçağını düşürürsün.
    Ama 20 yıl önceki pkk lı adamın leşini inşaattan çıakrıp, kim yaptı bunu dersin.
    Ölen mühendislerin, şunların bunların da seçim zamanı başına gidip dua okursun.
    Olur biter.

    bahsettiginiz konu tamamen devletin sorunu. insanlar istedigi iste calismiyor ki. nerenin parasi varsa, oraya yoneliyor. simdi bana almanya'yi kisaca avrupayi anlatmayin. orada insanlar isinde memnun. belki istemeyerek memur olan insan bile isinden memnun, cunku maasi, sosyal yasantisi olarak devletin guvencesi altinda. eve giderken, bugun ne pisirecegim, ne yiyecegim diye dusunmuyor. eve giderken bu aksam hangi kitabi okusam, hangi filmi izlesem veya arkadaslarla nereye takilsak diye gidiyor eve. bizdeki gibi, market alisverisini az tutsam gibi hesaplara girmiyor.

    bu noktaya nasil gelmisler? siz bi gidin arastirin isterseniz. amerikada bagimsiz bildirgesinde ne yazar ogrenin.. devlet halkin butun ozgurluklerini korumak ve onun birey olarak yasamasi icin elinden geleni yapmakla mukelleftir diye bir madde gecer. bunlari ogrenin de ondan sonra gelin burada caka satin.

    turkiye'de devlet halk icin degil, halk devlet icin var. neden mi? cunku uretim yok. vergilerle, ozellestirmelerle ayakta durmaya calisiyor. o nedenle zaten, borsamiz stabil degil. amerikada yapilan bir soylemle birden dibe vurabiliyor. avrupadaki ulkelerin etkilenmedigini soylemiyorum. 2-3 puan onlarda da etkilenir ama bizde birden 8-9 puan dusebiliyor. cunku balon bir ekonomimiz var. bu son 60 yildir boyle. ne zaman marshall yardimi geldi, uretim durdu ve amerikan mallari satilmaya basladi ekonomi bu konuma geldi.

    ezbere konusmayalim. devlet is alanlari acacak, insanlari istihdam edecek universite mezunlari kendi alaninda calisacak; istedigi bolumlerde is bulabilecek ve karsiligini alabilecek o zaman bizde almanya gibi oluruz. ama maalesef turkiye'de iki tane meslek, bolum var muhendislik ve tip. bunu da ogrenciler isteyerek okumaz parasi iyi diye okur. cunku ileride ekonomik kaygi yasayip, bahsettiginiz insanlar gibi olmamak icin. aama yine de onlar gibi olur.
    Nihayet beni anlayan biri çıkmış.
    Ağzınıza sağlık hocam.

    a bir de ulkeme hicbir zaman sovmedim sovmem de. bilakis burada bir seyler yapabilmek icin geri dondum. insanimiz "sukursuz" oldugu icin kurtulus savasi'ni verdi. sizin mantiginizla dusunseydi kucucuk bir ulkede ingiliz mandasi olmayi secmesi gerekirdi. hos simdi de asgari ucretle kit kanaat gecinip "buna da sukur" mantelitesi hakim oldugu icin, tepedekiler rahat rahat kutularini doldurup, ekonomimiz super kandirmacalariyla insani kandirabiliyor.
    berkerk hocam, bu cümleniz herşeyi özetliyor.

    Ben almanyadaki asgari ücrete takıldım Bir kaynak alalım (Wiki değil )
    Amcamın oğlu hollanda da yaşıyor ve kardeş gibiyizdir, ağır bir iş olna doğalgaz kaynak işinde çalışıyor, 1350 Euro maaş+ mesai ile 1600 euroyu geçmedi diyor ...
    Yani şimdi Almanyanın standrtları bizden daha mı düşük?
    Diyelim ki düşük.
    O zaman almanyayı örnek almamıza gerek yok.
    Onu zaten sollamışız.
    Olduğumuz yerde sayabiliriz.
    ALdığımız, 800TL asgari ücret bize yetmeli.
    Açlık sınrı 1500 TL ama olsun.
    Önemli değil.

  5. #65
    meki 60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ocak 2014
    Şehir
    Tokat
    Motosikleti
    pulsar 200 ns
    [/COLOR]
    Alıntı berkerk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ne is yapiyor da 800 1000 euro aliyor?. 4 yil avusturyada kaldim sizin gibi turhal magarasindan cikmayip, duydugu her seye inanan sig biri degilim. 13 tane ulke gezdim ve en sonunda ulkemi sevdigim icin geri dondum. ama sizin gibileri gordukce demokrasiden tiksiniyorum..

    sivil darbe yasanmismis. ulkenin ekonomosi o kadar tirt ki eylemde ekonomi cokuyor. bunlara inaniyorsaniz sizinle tartismam bile bir arkadasim su an part time DONERCIde calisiyor 700 euro aliyor. isteyene numarasini vereyim, arayin sorun.

    http://www.spiegel.de/schulspiegel/w...-a-877467.html

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:36 ----------

    ha bir de ulkeme hicbir zaman sovmedim sovmem de. bilakis burada bir seyler yapabilmek icin geri dondum. insanimiz "sukursuz" oldugu icin kurtulus savasi'ni verdi. sizin mantiginizla dusunseydi kucucuk bir ulkede ingiliz mandasi olmayi secmesi gerekirdi. hos simdi de asgari ucretle kit kanaat gecinip "buna da sukur" mantelitesi hakim oldugu icin, tepedekiler rahat rahat kutularini doldurup, ekonomimiz super kandirmacalariyla insani kandirabiliyor.

    not: youtube'da kapanmis. harika bir ulkeyiz.
    not2: ulkeyiz derken, ad aktarmasi yapiyorum olur da magara insani turkce algilayamazsa diye belirteyim. ulkeye sovme durumum yok yani.
    sevgili arkadaşım önce yazdıklarına cevap vermeyi düşündüm lakin memleketime turhal mağarası diyerek güzel ülkemin şirin ilçesine hakaret ederek kaliteni ve milliyetçiliğini ve vatanperverliğini sen zaten kendin belli ettin.o kadar ülke dolaşıp tekrar türkiyeme dönmende muhtemelen burda daha çok para kazanacağın içindir senin kıblende belli zihniyetinde.herkesin affına sığınıyorum bu konu hakkındaki son yorumum du...

  6. #66
    rebel_punto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2006
    Şehir
    Osmaniye / Memleket Hatay
    Motosikleti
    Pejo.Jawa.Titan.Ybr.Cbr.Vstrom.Drift.Pulsar.Gs800
    Pazar günü sandıkta kimi secersek seçelim; o kazık yine bize monte edilecek kafanızı yormayın.
    xawa bunu beğendi.

  7. #67
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Acik sussaniz biz avrupada yasayan Türkler belki merakinizi gideririz.
    ero__, azizsele ve acayüp bunu beğendiler.

  8. #68
    Pekbipicadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB 600 Hornet ( Geçmiş : Piaggio X9 250 ,)
    Alıntı meki 60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    allahtan memlekette senin gibi zekiler varda insanları uyarıyosunuz hangi hükümet iyidir, hangi partiye oy verilmelidir diye yoksa garibim biz kıt beyinliler naapardık.:-)baksana daha ne kadar maaş almalıyız kaç parayla geçinebiliriz onu bile bilmiyoruz bizi sizler düşünüyosunuz.iyiki varsınız puhahahahaha
    Farkındaysan hükümetle veya partiyle ilgili bir şeyi özellikle söylemediğimi belirttim, mevcut herhangi bir parti veya siyasi yönetim bana göre halkın sıkıntılarının çözümünün çok uzağında, aslında bence farkındalar ama işlerine gelmiyor düzeltmek, zaten memlekette kendi içimizde birleşemediğimiz içinde baştakiler istediği gibi at koşturuyor , şura da bile senin içinde benim içinde baktığında süper koşulları olan bir ülkeye neden benzemedğimizi soruyor adam , yazanların yarısı amaçsızca muhalafet yapıyor, neden bu kadar az kazanıp bu kadar çok vergi ödediğiniz halde halen bunu savunuyorsunuz veya olayı başka yere çekiyorsunuz anlamıyorum , he bu arada ben öyle zeka küpü falan bir adam değilim standart zekada bir adamım ama 2 liralık benzine 5 lira verdiğim zaman standart beynim bile neden bizde böyle diye sorgulaya biliyor, senin beynin sorgulamıyorsa veya bu konuda bu fiyatı yapanlara hak veriyorsa diyecek birşey yok, sen bize gülmeye devam et.
    APALA bunu beğendi.
    Ben,keyfim ve kahya, her gün birimiz kullanıyoruz.

  9. #69
    APALA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2012
    Motosikleti
    ARMadillo
    Memlekete yazı felan yapıldı diye düşünüyorum hafif nükteli.
    Eskiden, iyiye iyi, kötü ye denirdi.
    Şunun şurası iyi, bunun burası kötü denirdi.
    Şimdi arkadaşlar, körü körüne sahiplenmiş durumdalar.
    Yahu arkadaş, bu adamlar size ne yaptı da, böyle bir sahiplenme duygusu taşıyorsunuz?
    Yani şu yazdığımız konuda, ya da arkadaşların yazdığı yorumlarda,
    neresi yanlış anlamıyorum.
    Bir kaç sayıya rakama niye takılıyorsunuz ki?
    Vay efendim, motosikelt parasını tl ye çevirince, 70000 TL değilde, 65000 Tl çıkıyormuş.
    Yahu güldürmeyin Allah aşkına.
    Açın şu gözünüzü de, onun şurası iyi, bunun burası kötü deyin.
    Rica ediyorum rica.
    Kör olmayın lütfen.

  10. #70
    KutlayGül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Şubat 2013
    Şehir
    Frankfurt
    Motosikleti
    Honda Transalp xl 650, CBF 1000 ABS
    Alıntı 18891938 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    asgari ücretle 2002 de alınabilen benzin 113 litre (184/1,62) Bugün alınan 166 litre (846/5.08)
    Kardeşim petrol açısından 1998 ve 2002 yılları arası sıkıntılı geçti. 2000lerin başında petrol krizi tüm dünyayı vurdu. Bu yüzden o bilgi biraz yanıltıcı. Daha fazla bilgi için http://forum.memurlar.net/konu/716356/

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:27 ----------

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Ayl%C4...keleri_listesi

    Buradaki listede ortalam maaştan bahsediyor ki almanya için bu doğru. Fakat adreste asgari ücret diyor. Bence burada bir karışıklık var. Yine de bu, konuyu açan arkadaşın haklılığını değiştirmiyor
    APALA bunu beğendi.

  11. #71
    azizsele - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2012
    Şehir
    istanbul-esenyurt
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Alıntı MkD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Almanya kendini bombalayıp sonra savaşa girmez zannedersem

    https://eksisozluk.com/suleyman-sah-turbesindeki-askerler--4308024?day=2014-03-27

    https://eksisozluk.com/turbeye-fuze-atmak-isteyene-oy-veren-dindar--4308561?day=2014-03-27
    Orada yaklaşık 14-15 dakikalık 4 kişinin görüşmesi var soru şu koca konuşmadan ne anladınız 200 kelime ile anlatabilir misiniz?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:02 ----------

    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Acik sussaniz biz avrupada yasayan Türkler belki merakinizi gideririz.
    siz nerden bileceksiniz avrupayı vikiden iyi bilecek değilsiniz ya
    APALA bunu beğendi.
    Aşkta kanun imiş aşıklara cevr eylemek aşık odur ki cefa-ı yare sabretmek gerek..

  12. #72
    APALA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2012
    Motosikleti
    ARMadillo
    Daha bugün, 12 lt benzine 65 TL para verdim.
    Ama arkadaşalrın hesabına göre, bu iyi birşey.
    şöyleki, motosiklet çok yakıyor diye, basmıyoruz.
    basmıyruz derken, 60 geçmiyorz.
    böylelikle hayatta kalıyoruz.
    buyrun ileri demokrasi

  13. #73
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Alıntı azizsele adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Orada yaklaşık 14-15 dakikalık 4 kişinin görüşmesi var soru şu koca konuşmadan ne anladınız 200 kelime ile anlatabilir misiniz?
    200 kelime çok.
    Satın alınmış vatan hainleri.
    4 kelime ile açıklanabiliyor istenirse.
    umurcan, APALA, xawa ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  14. #74
    APALA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2012
    Motosikleti
    ARMadillo
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    200 kelime çok.
    Satın alınmış vatan hainleri.
    4 kelime ile açıklanabiliyor istenirse.
    daha ne denirki...
    aslında üç harf ile de açıklanır da, neyse..

  15. #75
    azizsele - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2012
    Şehir
    istanbul-esenyurt
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    200 kelime çok.
    Satın alınmış vatan hainleri.
    4 kelime ile açıklanabiliyor istenirse.
    tamamını dinlediniz mi ne anladınız o kayıtlardan... detaylı açıklayabilirseniz sevinirim
    Aşkta kanun imiş aşıklara cevr eylemek aşık odur ki cefa-ı yare sabretmek gerek..

  16. #76
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Alıntı azizsele adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tamamını dinlediniz mi ne anladınız o kayıtlardan... detaylı açıklayabilirseniz sevinirim
    Tamamını dinlemem yada dinlemem meselesi önemli değil hocam. Hatta dinlediklerimden benim, senin veya herhangi birinin ne anladığı ve hatta anlamadığı da önemli değil.
    Önemli olan bu konuşmaları benim senin, kısacası herkesin dinlemiş olması. Bilmem anlatabildim mi?
    xawa ve azizsele bunu beğendiler.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  17. #77
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    Alıntı azizsele adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    millet boşu boşuna iktisat okuyor ben devletin yerine olsam kapatırım bütün İİBF'leri boşuna zaman kaybı... zaten İİBF'ye giden erkekler askerliği kısa dönem yapmak veya asteğmen olmak kızlar da koca bulmak için tercih ediyor... al bir rakamı böl başka bir rakama ülkeler arası kalkınmışlık, hayat pahalılığı hesabı oran orantısı kur ne güzel memleket arkadaş bir ara Googleda verimlilik nedir aratın, satın alma gücü paritesi nedir ona bakın sonra gelin başka bir-iki kavram söylüycem onlara da göz atın.... evet Almanya, Belçika Fransa vb. ülkeler senden benden daha ileride, daha müreffeh (cümle içinde bu kelimeyi de kullandım helal olsun en son 15 sene önce Müşerref Akay kullanmıştır herhalde) ama dön bir sor kendine senin bunda payın ne? ne üretiyorsun ne bekliyorsun? yarattığın bir fark var mı? argo bir söz var anadoluda " ne s.çtın ki elime ne sıvayam yüzüne" işin kolayına kaçıp 100 yıllık ezberle siyasetçiye suçu yüklemek çok güzel iş bence...
    ben üzerime düşenden fazlasını yaptıysam , örneğin ortalama bir alman gencinden çok daha fazla çalışıyorsam , hesap sorabilir miyim hakim bey?

  18. #78
    azizsele - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2012
    Şehir
    istanbul-esenyurt
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben üzerime düşenden fazlasını yaptıysam , örneğin ortalama bir alman gencinden çok daha fazla çalışıyorsam , hesap sorabilir miyim hakim bey?
    elbette sorabilirsin... ama kastettiğim kişisel bir olgu değil... genel durumumuzdan bahsediyorum.... bizde bu işin hep kolayına kaçılmıyor mu? hep şu hesap yapılır efendim bir alman emeklisi İngiliz emeklisi gelip türkiyede tatil yapıyor ben evi geçindiremiyorum... arkadaş almanyada emeklilik yaşı ne kadar biliyor musun ya ingilterede? bir İngiliz bir alman kendi ülkesinde ne kadar sosyal güvenlik primi ödüyor bundan haberimiz var mı? 15-20 yıl öncesine kadar bu ülkede insanlar 40 yaşında emekli oluyordu... hiç kimse de sormuyordu yahu nasıl oluyor bu işler diye... bir alman bir İngiliz bir japon kadar katma değer üretmiyoruz aklı kullanmıyoruz ama onlarla aynı şartlarda yaşamak istiyoruz valla güzel hesap

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:17 ----------

    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tamamını dinlemem yada dinlemem meselesi önemli değil hocam. Hatta dinlediklerimden benim, senin veya herhangi birinin ne anladığı ve hatta anlamadığı da önemli değil.
    Önemli olan bu konuşmaları benim senin, kısacası herkesin dinlemiş olması. Bilmem anlatabildim mi?
    bu konuda hem fikiriz...
    Aşkta kanun imiş aşıklara cevr eylemek aşık odur ki cefa-ı yare sabretmek gerek..

  19. #79
    ugur sengul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2014
    Motosikleti
    SYM GTS250İ EVO SYM JOYMAX250
    2006 yilinda magazacilik yapiyordum satis danismani olarak 1500 1600 lira maas aliyordum suan 2014 yilindayiz 1250 ile 1400 arasi maas aliyor calisan arkadaslar. 2006 daki elektrik ,su, dogalgaz, benzin, gida,ev kirasi aklina ne gelirse ozamandan bu zamana kadarki zamlara bir bak birde suanki zamlara bak bu ulkenin insanlari ne durumda anlarsin zaten. Okey Allah razi olsun yol yapti, kopru yapti vs vs yapti. Ama ne ile yapti cebindenmi koyupta yapti bizden aldigi o yuksek vergiler ile yapti. Imf e borc bitti, ekonomimiz cok iyi diyor basbakanimiz ,madem iyi bukadar ,2 3 sene su vergileri kisip neden sen vatandaslarini rahatlatmiyorsun diye sorarlar adama, gercekten Kör insanlara birseyi gosteremessin ama gozu acik akli mantigi yerinde olanlar sandikta dogru karari versinler.
    APALA bunu beğendi.

  20. #80
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Cıks cıks cıks... Hiç öyle temel gider mi olur? El bombası, kova, plastik hortum ile karşılaştırsanıza canııım... aaaa büyük ayıp...
    MkD bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)