Hangi motoru tercih etmeliyim. Bütçe sınırlı :)

Motosikleti
mt25
Merhaba, şuan mt25 kullanıcısıyım yaklaşık 10bin km kullandım motoru yükseltmek istiyorum ve aşağıdaki motorları not aldım.

1. CFMOTO 700CL-X Sport
  2. Suzuki GSX-8S
  3. Triumph Tiger Sport 660
  4. Triumph Trident 660
  5. Yamaha MT-07 ABS
  6. Kawasaki Ninja 650
Yüksek cc tecrübem yok ama mt25 den sonra geçilecek bi ara motorda yok bu yüzden listedeki motorlardan birisine geçmeyi düşünüyorum. Listedeki cf haricindeki motorların 2.el piyasa değeri 400-450k arası değişiyor yüksek km de olanları ancak cf yi 300k ya 5bin km altında bulabiliyorum. Bütçeyide 400k nın üzerine çıkarmam biraz zor. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geç Ninja'yı ve Cf'yi. Listendeki Suzuki ve tüm Triumphlar normal şartlarda iyidir. Lakin ne senin kullanım amacını biliyoruz ne de 10k km mt tecrübenin nasıl gerçekleştiğini.

Motosikleti
mt25
Geç Ninja'yı ve Cf'yi. Listendeki Suzuki ve tüm Triumphlar normal şartlarda iyidir. Lakin ne senin kullanım amacını biliyoruz ne de 10k km mt tecrübenin nasıl gerçekleştiğini.
İstanbulda şehir içi kullanmak için. Akrobasi hareketleri yapamıyorum teker denedim vs ama beceremeyince denemeyide bıraktım. Çok nadir uzun yola çıkarım onun dışında kısa mesafe gazlarım. Triumpların bakım ve parça maliyetlerinin çok fazla olduğunu söylüyorlar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1. Triumph Trident 660 net.
Düşük km tramersiz kazasız bulmak zor oluyor fiyat ortalaması 420 450k arası bütçemi çok zorluyor :(

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Triumph'ların bakım ve parça maliyetinin fazla olduğunu biliyorsan neden listene aldın? Bütçe darsa senin ilacın bu motorlar değil, al bir Hornet 500, seni 2 sene idare eder.

Motosikleti
sattık :(
Suzuki gsx 8s çok güzel, sorunsuz bir motosiklet fakat piyasası ölü gibi. Alıp seneye satayım derseniz çok aşağıdan satmak zorunda kalabilirsiniz. Triumph'dan ben olsam uzak dururdum fiyatlar çok yüksek hem yedek parça da hem servis de ayrıca km ile çok değer kaybediyorlar. MT 7 de temizini bulmak çok şans işi, gsx 8s alıp kullanırım yıllarca diyorsanız çok mantıklı bir tercih olur.

Motosikleti
mt25
Kullandın mı kardeş?
Hayır kullanmadım inceleme videolarını ve kullanıcı yorumlarını baz alarak söylüyorum altımdaki 250cc ile hızlarda gidiyor, görünüş olarak 500cc olmasına rağmen yine 250cc gibi görünüyor zaten mt25 kullanıyorum benim için bir artısı yok 500hornetin var ise paylaşırsan sevinirim

Suzuki gsx 8s çok güzel, sorunsuz bir motosiklet fakat piyasası ölü gibi. Alıp seneye satayım derseniz çok aşağıdan satmak zorunda kalabilirsiniz. Triumph'dan ben olsam uzak dururdum fiyatlar çok yüksek hem yedek parça da hem servis de ayrıca km ile çok değer kaybediyorlar. MT 7 de temizini bulmak çok şans işi, gsx 8s alıp kullanırım yıllarca diyorsanız çok mantıklı bir tercih olur.
Aynı paraya mt7 alsam 2017 model 40k km üstü bulunuyor. Triumph alsam dediğin gibi maliyetli. Gsx alsam yıllarca kullanırım gibi bir düşüncem yok 1-2 sene içerisinde yine değiştiririm. Clx700 hem ucuz hemde düşük km bulunabiliyor ama çin malı geldi işin içinden çık 🤣

Motosikleti
Honda CBR500R
MT25 Hornet 500'le aynı gitmiyor bu arada.

Listede MT-07 varsa bence Hornet 750 de olmalı.

Böyle bi bütçem olsa ben büyük ihtimal XSR700 alırdım yenilerden. Ama yine bence bu bütçede alınacak mantıklı motorlardan biri çok net Hornet 750. Ha illa bu listeden alacaksam 8S... Trident de çok iyidir.. Ne biliyim, CF hariç hepsi diyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hayır kullanmadım inceleme videolarını ve kullanıcı yorumlarını baz alarak söylüyorum altımdaki 250cc ile hızlarda gidiyor, görünüş olarak 500cc olmasına rağmen yine 250cc gibi görünüyor zaten mt25 kullanıyorum benim için bir artısı yok 500hornetin var ise paylaşırsan sevinirim
...
Kullanmanız lazım farkını anlamak için...

Çok temel olarak CB500'ün kg başına beygir gücü MT25'ten %25 fazla. Kg başına tork ise %70 fazla. CB500'ün alt devirleri çok çok daha dolu ve ara hızlanmaları çok daha seri bir motosiklet. Top speed olarak çok farklı olmasalar dahi CB500'ün oraya vardığı sürede MT25 henüz nefesini yeni toparlamış olacaktır. (0-100 süreleri arasında 1,5sn civarı CB500 lehine fark var.)

Kawasaki Ninja 650 hepsinden ayrı dünya, piste gazlamak için, İstanbul gibi bir yerde nasıl kullanılır bilemem ama mt25 e yakın onun bir üstü olsun dersen triump tiger sport 660 diye düşünüyorum.

Hornet 500 üde mt25 den ayıran bir özellik yokki
Bugün Toprak Razgatlıoğlu'nun bir yorumunu dinledim, şimdiki yeni motorcuların ortak bir sorunundan bahsetti, yeni motorcuların çoğu sadece top speed odaklı düşünüyormuş ve bunun bir problem olduğunu dile getirmeye çalıştı ve bence de haklı, sen cb 500 hornet ile mt-25'i aynı tutacak kadar bilgisiz isen yüksek cc motor sürmek senin için çok sakıncalı, ivmelenmenin tadından haberin yok ve top speed odaklı bir kullanıcı olduğunu tahmin ediyorum ve aslında senin motosiklet kullanmayı komple bırakman gerektiğini düşünüyorum.

Sana sadece bir öneride bulunabilirim, 0-100 hızlanması 3 saniyelere yakın bir motoru olan adam bulacaksın ve bu motorunda arkasında sepet mutlaka olacak, o arkadaşa rica edeceksin ve onun arkasına bineceksin, sadece 1. viteste nasıl hızlandığını göreceksin ve top speed yerine ivmelenmenin ne kadar eğlenceli olduğunu göreceksin. Ben yeni motorcu adaylarına bunu yapıyorum ve düşünceleri değişiyor, ben gazı açtığımda onlar sepete yapışıyorlar ve istemsizce gülüyorlar, bunu kesinlikle yaşaman gerek, top speed sevdasından bu şekilde vazgeçersin diye umuyorum çünkü inan bana top speed bir zevk vermiyor, ben uçak ile 850 km hızla giderken hiç bir şey hissetmiyorum, motor ile 200 km üzeri hız yaparken de hiç bir şey hissetmiyorum fakat 0-150 km hızlanma esnasında kanım çekiliyor ve o G kuvveti beni zevkin doruklarına çıkarıyor, bunu yaşamalısın.

Merhaba, şuan mt25 kullanıcısıyım yaklaşık 10bin km kullandım motoru yükseltmek istiyorum ve aşağıdaki motorları not aldım.

1. CFMOTO 700CL-X Sport
  2. Suzuki GSX-8S
  4. Triumph Trident 660
  5. Yamaha MT-07 ABS
  6. Kawasaki Ninja 650
Yüksek cc tecrübem yok ama mt25 den sonra geçilecek bi ara motorda yok bu yüzden listedeki motorlardan birisine geçmeyi düşünüyorum. Listedeki cf haricindeki motorların 2.el piyasa değeri 400-450k arası değişiyor yüksek km de olanları ancak cf yi 300k ya 5bin km altında bulabiliyorum. Bütçeyide 400k nın üzerine çıkarmam biraz zor. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?
Hali hazırda Cf moto Clx 700 heritage kullanan biri olarak ; geçtiğim kurban bayramında istanbul - ordu arası git gel totalde 2250km yol yaptım. şehirdışında ortalama 100km/ 4.2 - 4.5 lt ( 110km - 130km hızlar arasında) yakıt sarfıyatı yakaladım. Fakat şehir içi karışık kullanımda 6lt - 6.5lt arası yakıyor. ( Motorda yazılım + kn hava filtresi + İridium bujı mevcut) Ek olarak clx 700 lerde değişken zamanlı egzantirik mevcut. Hondalarda ki VTEC benzeri birşey. 6500-7000 devirden sonra devreye giriyor ve muazzam bir ivmelenme hissediyorsun. Denemenizi öneririm ( 1. ve 2. viteslerde dikkat edin , bu devirlerde gazla tekere gelebiliyor). Ek olarak 2 adet sürüş modu mevcut Eco ve Sport. ECO modunda gücü ortalama %50 kısıyor ve daha sakin bir gaz tepkimesi sunuyor. Umarım faydalı bir cevap olmuştur.

1. CFMOTO 700CL-X Sport
  2. Suzuki GSX-8S
  4. Triumph Trident 660
  5. Yamaha MT-07 ABS
  6. Kawasaki Ninja 650
Hali hazırda Cf moto Clx 700 heritage kullanan biri olarak ; geçtiğim kurban bayramında istanbul - ordu arası git gel totalde 2250km yol yaptım. şehirdışında ortalama 100km/ 4.2 - 4.5 lt ( 110km - 130km hızlar arasında) yakıt sarfıyatı yakaladım. Fakat şehir içi karışık kullanımda 6lt - 6.5lt arası yakıyor. ( Motorda yazılım + kn hava filtresi + İridium bujı mevcut) Ek olarak clx 700 lerde değişken zamanlı egzantirik mevcut. Hondalarda ki VTEC benzeri birşey. 6500-7000 devirden sonra devreye giriyor ve muazzam bir ivmelenme hissediyorsun. Denemenizi öneririm ( 1. ve 2. viteslerde dikkat edin , bu devirlerde gazla tekere gelebiliyor). Ek olarak 2 adet sürüş modu mevcut Eco ve Sport. ECO modunda gücü ortalama %50 kısıyor ve daha sakin bir gaz tepkimesi sunuyor. Umarım faydalı bir cevap olmuştur.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
"Hornet 750 bunların hepsinin içinden geçer" deyip bombayı bırakayım :)

Motosikleti
Şimdilik yok
Honda CB 750 Hornet çevrenizde veya test motoru olarak bayilerde varsa bir sürüş deneyimi yaşayın, bence çok güzel motosiklet. Bütçenizi bilemiyorum ama uzun süre kullanacaksanız ve satma niyetiniz yoksa suzuki GSX 8S te güzel makina.

Motosikleti
Tracer 7
  1. CFMOTO 700CL-X Sport- Hiç önermem.
  2. Suzuki GSX-8S- 2. El pazarını dert etmezseniz alınır. Alacağınız da yine 20-30 bin km bandında olacak. Kendi biniş payınızla beraber bu sizin için sorun olmazsa bulabilirsiniz.
  3. Triumph Tiger Sport 660- Bu bütçeye temiz bulamazsınız.
  4. Triumph Trident 660- Bu bütçeye temiz bulamazsınız.
  5. Yamaha MT-07 ABS- Bu bütçeye temiz bulamazsınız.
  6. Kawasaki Ninja 650- Önermem.
* Benim size önerim biraz daha bütçenizi toparlamanız ve sonrasında hamle yapmanız olur. İçinize sinmeden sadece yüksek ccye geçmiş olmak için geçerseniz aradığınız o hevesi bulamayabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar