Sattığım Motor 100 Km Sonra Conta Yakmış

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
Dava konusuna epey kafan takılmış sanırım. Noterde devrin olduğu kağıdın bir kopyasi elinizdeyse orada zaten motoru hali hazırdaki haliyle kabul ettiği gibi ibareler yer alıyor. Sıfır motormu alıyorlar bayidende satıcı neyin garantisini verecek. Vicdaniniz rahatsa sattıgınız maldan yana bence boşverin düşünmeye bile değmez

Motosikleti
D400
Eksper yapılmamış anladıgım kadarıyla.

Ayıplı mal satışı davası açacaktır size, daha önce forumda çok tartışıldı bu konular. Alıcı size sattıgınız ürünün ayıbını gizlediğinizi söyleyerek dava açacak ve geri iade - para iadesi talebi yapacaktır. ya 6 ay ya da 1 sene sattıgınız ürünün geçmişinde beyan edilmemiş kusurlarından sorumlu tutulursunuz, yukarda bir arkadaş sadece km düşürme olarak belirtmiş ama o iş öyle değil.

100 km de conta yakmak biraz zor o nedenle ben davayı karşı tarafın kazanacagını düşünüyorum.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
İkinci el araç satışlarında şöyle bir şey var. İkinci elde bir malın ayıplı sayılması için gizlenmiş ya da sahtecilik yapılmış bir kusur olması gerekir. Mesela motor büyük bir kaza yapmış şase işlem görmüş (grenajlı motorsa görülemeyebilir) ya da kilometresi düşürülmüş gibi. Yalnız ikinci elde şöyle bir durum var. Aracın ne zaman arıza yapacağı kestirilemez. Yani aracı aldıktan sonra 100 km sonra da, 2000 km sonra da arıza çıkarabilir. İlgili parçanın değişme zamanı da aşınmadan dolayı gelmiş olabilir, yeni alan kişi motoru zorlayıp arıza çıkarmış da olabilir. Onun için mekanik arızadan dolayı pek bir şey elde edemez alıcı taraf.

0 km aldığım bir motoru 13k km de satışa çıkarmıştım. Hiç bir sorunu yoktu ve aktif olarak kullanıyordum. Alan kişi şehir dışından geldi ve kendi istediği bir yerde motoru ekspere soktu. Motorda sorun olmadığını görünce devrini aldı. (4 tane de şahit mevcuttu) Yaklaşık 300 km kullanmış motoru, yaşadığı şehre götürmüş; sonra geri dönüş yapmıştı motorda sorun var, ben geri vericem paramı alıcam dedi. Dediğiyle kaldı tabi. Artık yolda nasıl kullandı ne yaptı bilmiyorum.

Ha bir de şöyle bir anım var; zamanında epey kült olan Rover 220 Couppe Turbo araba (çevresinde bütün uyarılara rağmen) alan biri motorun yapıldığını bilerek almış ama yine arızalanınca motoru açtırıyor pistona sekman yerine tel bağlandığını görüyor. Eski sahibinin bundan da haberi olmayabilir, tamircinin halt yemesidir büyük ihtimal.

Başka bir arkadaş kendi sattığı motoru 20k km daha düşük kilometrede ilanda görmüştü.

2. el araç işte bunlardan dolayı riskli.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

100 km de conta yakmak biraz zor o nedenle ben davayı karşı tarafın kazanacagını düşünüyorum.
Hararet yaptırırsa 50 km de bile yakabilir ki.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
öncelikle geçmiş olsun.
bir avukat ile görüş. karşı taraf ile diyalog kapısını açık bırak, zıtlaşmalardan kaçın.
senden talep ettiği mebla ne kadar? çok abartı birşey değilse bir orta yol bulup bir miktar ödemeyi göze al bence.
tüketici kanunları alıcıdan yana ve satıştan çok kısa süre zarfında ve az km yapılmış olduğu için sen motorunda birşey olmadığına emin olsan da muhtemelen son karar senin aleyhinde neticelenecektir.
kaldı ki sende motoru ikinci el alıp kısa sürede satmışsın ve sıkıştırmamış olduğun için sorun varmıydı sende emin olamazsın. sonuçta çin malı motor ve bizim kanunlar üreticinin vermediği garantiyi ikinci elde satıcının vermesini bekliyor. 😔

Son düzenleme:
Motosikleti
CB750A
konuşmalarda yukarı arkadaşın dediği gibi ılımlı / bir miktar ödemeye hazırım gibi söylemlerin hepsi aleyhinde olacaktır.

Bence sizin konuyu bir avukata danışmanız lazım. Çünkü burada okuduklarınız hep yorum. Benim mantığıma göre alıcı taraf kontrollerini yapmış ve almış. Artık sorumlu kendisi ama kanundaki uygulamalar bazen farklı olabiliyor. Uzmana danışmak en güzeli.

Ha bir de şöyle bir anım var; zamanında epey kült olan Rover 220 Couppe Turbo araba (çevresinde bütün uyarılara rağmen) alan biri motorun yapıldığını bilerek almış ama yine arızalanınca motoru açtırıyor pistona sekman yerine tel bağlandığını görüyor. Eski sahibinin bundan da haberi olmayabilir, tamircinin halt yemesidir büyük ihtimal.

İlk çalıştığım iş yerinden yay çeliğinden segman kesiyordum, o yüzden merak ettim.

Nasıl bir telmiş segman yerine bağlanan, nasıl bir ustaymış, nasıl bir ustalıkmış segman yerine tel bağlamak?

Fevkaledenin fevkinde bir şey.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
İlk çalıştığım iş yerinden yay çeliğinden segman kesiyordum, o yüzden merak ettim.

Nasıl bir telmiş segman yerine bağlanan, nasıl bir ustaymış, nasıl bir ustalıkmış segman yerine tel bağlamak?

Fevkaledenin fevkinde bir şey.
Sadece duyduğum bir şey, kendim görmedim. Her ölçü bulunmuyor mu sekman? Gerçi hepsinin kesiti aynı da değil

Son düzenleme:
Motosikleti
Voge 250RR
Gerçekten kusurlu vermediysen neyi irdeliyorsun ki? Yapacağın şey çok basit eğer gerçekten sen verdiğinde motorda sıkıntı yoktuysa alıcıya her şeyi net aktardıysan sorun benlik değil rahatsız etmeye devam edersen engelleyecepim yazıp geçiceksin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar