Honda Honda CRF 1000L Africa Twin Kullanıcıları / Bilgi Paylaşımı Başlığı

F54

ben depo hesabı genel de yapmıyorum lt hesabı yapıyorum
mesela 100 110 la 3 çantalı 4.2 yakıyor
120 130 arası 4.7 lt
150 km/h civarı 5.5 6 lt
arazide 3 çanta kamp malzemesi vs 6 6.5 yakıyor yani bir depo ile ne kadar gider hiç hesaplamadım ama düz yolda 400 e yaklaşırışık yanınca depo da 3.5 lt benzin kalıyor ben benzin tek dişe düşünce depoyu dolduruyorum az benzinle kullanmak pompa ya zarar veriyor

Motosikleti
STRS 765
ben depo hesabı genel de yapmıyorum lt hesabı yapıyorum
mesela 100 110 la 3 çantalı 4.2 yakıyor
120 130 arası 4.7 lt
150 km/h civarı 5.5 6 lt
arazide 3 çanta kamp malzemesi vs 6 6.5 yakıyor yani bir depo ile ne kadar gider hiç hesaplamadım ama düz yolda 400 e yaklaşırışık yanınca depo da 3.5 lt benzin kalıyor ben benzin tek dişe düşünce depoyu dolduruyorum az benzinle kullanmak pompa ya zarar veriyor
Anladım, aslen ortalama vs gibi değerlere pek takılmıyorum yarım depo altına düştüğünde doldurup geçiyorum.. yurtdışı forumlarında çokça yazmışlar bir depo ile xxx kilometre gidiyor falan diye, ben de şuana kadar orada yazdıkları degerlere pek ulaşamayınca merak ettim o yüzden sordum. Bu arada africa twin kullanıcılarının bir WhatsApp gurubu var mı bildiğiniz?

Motosikletim yeniden satışta, fiyatınıda gayet uygun tuttuğumu düşünüyorum.
73.000 de Africa 385bin e güzel fiyat motorda diri duruyor , arkadaki plastik onarımının kazası ne şekilde oldu yazarsan pipirikli heriflerin merakı gider 😊
Hırbo gözyaşları içinde ilana bakıyor 😅
140.000 de Africa ya nikah kıydı 350ye bile vermez , @Tommy al şu motoru gördün çiçek gibi makina..

Piyasa geberik herkese hayırlı satışlar..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
73.000 de Africa 385bin e güzel fiyat motorda diri duruyor , arkadaki plastik onarımının kazası ne şekilde oldu yazarsan pipirikli heriflerin merakı gider 😊
140.000 de Africa ya nikah kıydı 350ye bile vermez , @Tommy al şu motoru gördün çiçek gibi makina..

Yılbaşına kadar önceliklerim daha farklı o parayı toparlayamam. Yoksa ilanı açan arkadaşın motor çiçek gibi, umarım değerini bilecek birine gider.

VIA

Uzun yılların motosikletçisiyim, kaç motor aldım sattım sayısını bilmiyorum ben böyle piyasa görmedim. Aynen söylediğin gibi geberik piyasa :😁
O tamirli plastik parça egzoz tarafında yolcu peginin az üstünde, olayı bilmiyorum sanırım olduğu yerde yada düşük hızda devrilmiş ama egzostta brakette ve şasede çizik dahi yok alırken dert etmedim çünkü hem İstanbul konşukta hemde Ankara'ya dönüşte tansoyda detaylı baktırdım tertemiz çıktı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yılbaşına kadar önceliklerim daha farklı o parayı toparlayamam. Yoksa ilanı açan arkadaşın motor çiçek gibi, umarım değerini bilecek birine gider.
Benzer kondisyondaki muadillerinin epey altında kaldı fiyatlamam, diğer ilan açan arkadaşlardan belki sövenler oluyordur:ROFLMAO:
Umarım önceliklerin hallolur ve daha iyi motosikletlere sahip olursun.

Son düzenleme:

F54

2017 model afrikayı sattıktan sonra gidip 2022 model l4 manuel aldım
eski motorumunda sürekli bakımlarını kendim yapardım böyle işler elimden geliyor uğraşmayı ve bozmayı seviyorum 😃
neyse yeni motorun ilk olarak yetkili serviste yağ bakımını yaptırdım hadi birde hava filtrelerini değiştireyim dedim aldım elime torbvidayı vurdum geçtim ustaların bile illahlah ettiği honda modelleri nc transalp afrika twin en zoru afrika koruma demiri bile sökülüyor hava filtresi değişimi için 😡
belki birilerinin işine yarar afrika almayı düşünenlere fikir verir değişim zamanı gelmiş belliki

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Vay be adamlar en zor yere, hem de 2 tane hava filtresi koymuşlar.

• Angry
Tepkiler: F54
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
eski kasa da depo yu sökmeye gerek yoktu yeni kasa da onu da eklemişler :D depo sökmeden değişim olmuyor
DL650 de öyle, hava kutusu tam deponun altında. CB500F'te seleyi kaldırınca depo altına doğru bir kapak söküp oradan değiştirebiliyordum, süper basit işti. Depo kaldırmak dert, bir sürü karenaj parçası sökmek lazım. Karın ağrısı.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Hocam elinize sağlık. İmkan ve kabiliyet olunca keyifli işler. Yalnız Africanın hakkını yemeyin; ben far ampulu için motorun depoya kadar bütün grenajlarını söktüm. Manuale bakmasam kesin parça arttırırdım :)

F54

gerisi de elbet var
bu kadar zor bir işte bir kere topladım fakat ön göğüs altındaki tırnaklar dışarıda kalmış tekrar koruma demirini takmıştım söktüm tekrar baştan

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Önceki birkaç başlıkta da bahsettiğim gibi Transalp 750 bu konuda müthiş mimli.

• Haha
Tepkiler: F54
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Önceki birkaç başlıkta da bahsettiğim gibi Transalp 750 bu konuda müthiş mimli.
Zahmet etmesinler diye buldum:

Benim için XL750'deki deal breaker kesinlikle hava filtresi değil, tube type jantlar ve üzerinde hazır orta sehpa, cruise control ve quickshifter olmaması. Ayıptır.

F54

evet gençler 2 .el motorun derdi malesef bitmiyor bu sefer de lastikleri değiştirdim biraz keyfe keder oldu ama olsun yeni motora yeni lastik yakışır
ilk önce lastik deposunda anlas capra r sipariş verdim 25 günde gelmedi 7 defa aradım herkes yok şöyle dedi yok böyle dedi hep bahaneler bahaneler neyse onları iptal edip enduro marketten yeni sipariş verdim (mitas adventure trail 2) o ara lastik deposu kargo yolladı geri iade ettim iyi firma ama elemanlar işini takip etmiyor sanırım iade konusunda zorluk çıkartmadılar ters yapmama rağmen özür dilediler parayı iade ettiler
neyse lastikler geldi ben jantları motordan ayırdım lastikçiye gidip taktırdım (400 tl) arka nın yönü belli ama ön için adam hangi yön dedi onda yön yok dedim :D adam lastiği taktı ben eve geldim jantları taktım herşey ok
motorun bakımından 35 gün geçti marş bastım motor şak çalıştı neyse günlerden pazar
3 gün sonra çarşamba çocuğu okula bırakacağım hava güzel afrika yı çıkardım motoru çalıştırdım yola çıktım abs tcs ve motor arıza lambası yanıyor hayret ettim ne oldu acaba diye neyse çocuğu okula bıraktım işe geçtim dükkanda çalıştım o ara patronla tartıştık ben istifa ettim çıktım dükkandan
doğru servise gittim motor arıza lambası söndürüldü birkaç güncelleme vs derken servisten çıktım abs tcs gene çalışmıyor geri döndüm reset atan eleman motora bindi bayi sahibi geldi elemanı motordan indirdi sende bu motoru kullanacak ehliyet yok diye :oops:
kendisi bindi geldi usta başını çağırdı abi bu motorda ters birşeyler var bir bak bakalım usta beni tanıyor acaba dedi motora fare vs girip birşeyleri mi yedi acaba derken aa bir baktı ön jant ters :LOL: kim taktı bu lastiği dedi!! ben dedim :ROFLMAO: git dedi yönünü değiştir gel o kadar utandım ki anlatamam
neyse garaja geldim lastiği söktüm lastikçiye gidip yönü düzelttim ve eve geldim taktım tekrar servise gittim arıza lambaları söndürüldü herşey normale döndü :love:
servis sahibine teşekkür ettim elemana sert yaptığı için çünkü 1.5m motor gidip kaza yapsa sorumluluk ERSİN TİCARET' te dedi biz sana sıfır km motor veririz dedi gerçekten ben şokk :oops: yetkili servisten beklenmeyen kurumsallık 👏👏👏

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

motoru aldıktan sonra ufak tefek aksesuar eksikleri vardı (far koruma gidon yükseltme car play dongle vs derken bunları temu aliexpressten sipariş etmiştim)
neyse geldiler dedim far koruma yı takayım o kadar kötü kalıp almışlar ki takmak için 40 takla attırdı bana 5 6 defa elime alıp bıraktım gerçekten zor oldu montajı özellikle ön camın altına gelen kısım
oraya 10 mm plexiglas kesip çift taraflı bant ile yapıştırdım yok olmadı farın altında civatalarıda oturtmak baya zamanımı aldı sonunda montajı becerdim
umarım sıcak hava görünce çift taraflı bant atma yapmazda beni tekrar uğraştırmaz:)
gidon yükseltme'ninde montajını yaptım çok daha iyi oldu onun resimlerini çekmedim 4+4 civata sıktım o kadar

Son düzenleme:

F54

evet gençler bu gün hava nın güzel olmasını fırsat bilip azcık turladım kartepe kocaeli sakarya arası
güzel sucuk ekmek çay kahve gazlamalı bir gün😁
bu gün yolda şu curise kontrol ü aktif edeyim bakalım nasıl oluyor diye bakayım dedim benim için çok zor bir süreç oldu 😡 çünkü kimse hız sabitleyeci tuşuna bastıktan sonra - (eksi tuşuna) basın demiyor o tuşa basıyor bizde geçti sanıyoruz 4 defa yolda durup video izledim youtube den en son buldum hız sabitleme tuşuna basıyoruz ve 1 defa set tuşunu alta ÇEKİYORUZ ve devreye giriyor gösterge panelinde hangi hız sabitlendi gösteriyor o lay bu kadar (y)

sonra eve gelince daha önce aldığım carplay dongle (kablosuz bağlantı) bağlayayım dedim tam 45 dakika sürdü onu da becerdim
(umarım akü bitmedi)
ilk önce intercom u bağladım sonra telefonu apple bağlamak için siri vs bütün özellikleri aktif etmek gerekli onu da bağladım gayet güzel oldu
ne kadar özellik varsa öğrendim gibi

umarım birilerine faydası dokunur çünkü yeni kullanıcılar için karmaşık gelebilir

F54

hafta sonu bolu da bir arkadaşın yayla evine gittik hava 29.5.2026 da yağmur ile güne uyandık gayet keyifli 2 gün geçirdik
her ne kadar afrika ya binsekte gs çi arkadaşlarla kampa gideriz severiz kendilerini
gri motor daha önce gürcistan da gezdiğimiz arkadaşın eski motoru sattığı arkadaşta bizim kafadan yavaştan kamplara alıştırıyoruz
yemekler full kavurma köfte pirzola şeklindeydi haddinden fazla hayvansal poretien yüklemesi yaptık

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar