Polis memuru motosikletin üzerindeki orjinal stickerları sökmesini istedi

orjinal-sticker-cezasi.jpg

Sosyal medyada paylaşılan bir motosiklet videosu kısa sürede gündem oldu.

Videoda polis memurunun motosiklette bulunan yeşil detayları işaret ederek,
“Yeşilleri sonradan siz mi yapıştırdınız? Ömer kardeşim, motorunuzun rengi siyah gözüküyor, o yeşilleri sökün.” dediği duyuluyor.

Motor sürücüsü ise motosikletin fabrika çıkışlı olduğunu belirterek,
“Orijinal rengi böyle.” yanıtını veriyor.

Sizce trafikte bu tarz renk ve tasarım detayları ceza sebebi mi?

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arabalarda belirgin bazı stickerlar, giydirmeler cezaya tabi oluyor, geçmişte logolu şirket arabamızı tespit muayenesine sokup o giydirmeyi ruhsata işletmediğimiz için bir çalışanımız polisin gözü önünde tüm giydirmeleri sökmüştü. Motosiklet daha farklı, arabaya göre fabrikasyon daha alacalı bulacalı çıkıyor. Polis de bence konuyu "araba ve giydirme" olarak yorumluyor.

Bir de bildiğim kadarıyla motosiklette ruhsata çift renk işlenmesi için 2. rengin yoğunluğunun da hakim olması gerekiyor. Örneğin depo siyah, karenajlar yeşil gibi.. Yanılıyorsam düzeltin.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Arabalarda belirgin bazı stickerlar, giydirmeler cezaya tabi oluyor, geçmişte logolu şirket arabamızı tespit muayenesine sokup o giydirmeyi ruhsata işletmediğimiz için bir çalışanımız polisin gözü önünde tüm giydirmeleri sökmüştü. Motosiklet daha farklı, arabaya göre fabrikasyon daha alacalı bulacalı çıkıyor. Polis de bence konuyu "araba ve giydirme" olarak yorumluyor.

Bir de bildiğim kadarıyla motosiklette ruhsata çift renk işlenmesi için 2. rengin yoğunluğunun da hakim olması gerekiyor. Örneğin depo siyah, karenajlar yeşil gibi.. Yanılıyorsam düzeltin.
Memur bir şeye uyuz olmuş bildiğin işgüzarlık yapıyor. Normalde böyle kılı kırk yarmazlar, kesin memuru sinir eden bir konuşma / tepki / vücut dili falan olmuştur.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tanışıyorlar sanırım; gene aynan kapalı dedi diye hatırlıyorum daha önce instagram'da görmüştüm bu videoyu.
Ayna kapatmak kadar saçma bir olay yok. Havalı desen havalı değil. Aerodinami desen zaten s.k kadar blok, gücü kuvveti belli, ne aerodinamisi? Arabalar arasından geçerken çarpmama düşüncesi de tamamen motorun boyutlarına hakim olamayıp, kötü sürüş ve yeteneksizlikten ibaret.

Normalde memurlar böyle şeylere takılmazlar ama siz aynaları kapatmaktan bıkmadığınız sürece, bizde ceza yazmaktan bıkmayacağız dediğine göre aralarında bir geçmiş var ve bir birleri ile zıtlaşıyorlar gibime geldi.

F54

kim ne derse desin polis memuru yanlış yapıyor
abi ayna kapatmak yasak mı ? yasak sa ceza sını yazarsın gerekirsen trafikten men edersin
devletin memuru kendisini verilen yetkiyi keyfiyetten vatandaşa aba altından sopa göstermek için kullanamaz bu görevi kötüye kullanmaktır
benim başıma bu tarz olaylar gelmiyor ben düzgün vatandaşım diyenler bu olay sizin başınıza gelmez eyvallah fakat farklı versiyonlarını elbet size yaşatırlar ne o zaman başkaları da o zaman ya düzgün bir şekilde kurallara uy sen haksızsın deyip yeeaa diye ağzına yayar geçer
birilerinin yaptığı keyfi işler gün gelir size de dokunacak bana dokunmayan yılan 1000 yaşasın diyorsunuz ama o yılan bir gün gelip size de SOKACAK

Motosikleti
Voge 250RR
Bu memur arkadaşın dediği gibi tamamen tek renk olan motosiklet var mı? İki üç şerit için çift renk diye mi geçecekler kendisi çok biliyor her konuya hakim gibi bir de noter böyle tescil ettiremez falan diyor biz mi üretiyoruz motoru biz mi tedarik ediyoruz biz mi dağıtıyoruz. Böylesine o şeritleri tek tek ağzıyla söktürecen bakalım çıkartabiliyo muymuş

Motosikleti
sattık :(
Şu videolara 20 kere jump cut atmaktan vazgeçmiyorlar bir türlü. Adam motosikletle çevirmeye girerken aynalar açık durduk yere polis niye böyle bir şey söylüyor? Bir de neden her videoda polis vatandaşı tehdit ediyor yok yaparım yok ederim, şöyle keserim böyle yaparım. Bunlar güzel cümleler değil, vatandaşa sarf edilecek cümleler de değil. Yayvan yayvan tehdit savuruyor, bir problem varsa cezayı yaz adam gider itraz eder ya da cezayı öder. Sen cezalandırıcı veya yargı mercii değilsin sen idari yaptırım merciisin. Denetle, tespit et ve idari cezayı uygula senin başka bir işin yok ya.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ya vstromu vespayı kim niye çevirsin dayı
ne vespalar var yiğidim italyan alplerinde viraj yapıyorlar

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
polıs manavlık bıle yapamaz acılen gorevden alınması gerekıyor pıskoloğa gıtmesı şart

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Ben Osman Aga'nın paint, canva, photoshop kullanmadığı geçmiş polislik dönemlerini çok merak ediyorum.
Haziran 1983'den beri 10 parmak daktilo kullanırım. İki dönem de Halk Eğitimi Merkezinde daktilo kursu verdim.
O zamanlarda da ASCII Art diye bir zenaat vardı. Yapardık bir şeyler. En son askerde 550 günlük şafak şeysi yapmıştım.
Çeyiz hazırlayan gelinlik kızlar gibi çiçek dikebiliyordum, kuş kondurabiliyordum mesela: 🥱
Vintage-ASCII-art-from-the-1930s-Typeys-8-750x1498.jpg

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Haziran 1983'den beri 10 parmak daktilo kullanırım. İki dönem de Halk Eğitimi Merkezinde daktilo kursu verdim.
O zamanlarda da ASCII Art diye bir zenaat vardı. Yapardık bir şeyler. En son askerde 550 günlük şafak şeysi yapmıştım.
Çeyiz hazırlayan gelinlik kızlar gibi çiçek dikebiliyordum, kuş kondurabiliyordum mesela: 🥱
Vintage-ASCII-art-from-the-1930s-Typeys-8-750x1498.jpg
Daktilo ne yaw? Steno var mı steno bana onu söyle :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar