Kaçınızın polisle bu şekil muhabbeti oldu?
Bende mi bir şey var anlamadım. Polis Ömer bey diye konuşmaya başlıyor, sizli cümlelerle devam ediyor, ara sıra ağzından kardeşim lafını kaçırıyor, yaşı var, o kadar da ağzından kaçırsın, ne olmuş yani Ömer beyinde incileri mi dökülmüş?
Çevirmelerde polis ehliyet, ruhsat diyor, tek kelime konuşmadan çıkarıp veriyorum. Bir soru sorarsa en kısa şekilde uzatmadan cevap veriyorum.
Ceza yazacağız dediğinde bile ağzımı açıp memur bey veya memur hanım ama şöyle, ama böyle tek kelime etmiyorum. Yazarsa ceza kağıdımı, yazmazsa evraklarımı alıp tek kelime kolay gelsin veya iyi çalışmalar şeklinde bir şey söyleyip gidiyorum.
Yaş itibari ile de çocuğum yaşında ki memurlarla ceza konusunda muhatap olmamak için kurallara elimden geldiğince uymaya çalışıyorum, tabi ara sıra insanlık hali bazen kaytardığımız da oluyor, onu da belirtmekte fayda var.
Muhabbet yüzünden ne benim, ne de memur beyin ( veya hanımın ) başı ağrımıyor.
Diğer yarışmacı arkadaşlara da aynısını tavsiye ederim.