Polis memuru motosikletin üzerindeki orjinal stickerları sökmesini istedi

Şimdi sorun tam olarak şu
Dikkat edin video çeşitli yerlerden kesik.
"oo aynalar yine kapalı" dediği yerden sonra kesik bence orada memura kıllık yaptı mevzu çıksın da videoya alayım diye.
Hepimiz motosiklet kullanıyoruz ve ben günde en az böyle 5 gerizekalıyla karşılaşıyorum.
Kaska kamerayı takıp yolda durduk yere araba sürücülerine salça oluyorlar.
Akşamına instada o reelsi mutlaka görüyorum ama kendine göre yontulmuş halini.
Buradaki durum bence böyle.
Ayrıca her şehirde bunlardan bir kaç tane var tüm emniyetin yakalayıp en azından motorunu trafikten men etmek için uğraştığı it kopuk.
Burada polisin uslubundan çok rahatsız oldum şahsen ikili diyalog yerine "yaz kardeş cezamı sıkıntı yok" deyip dava açardım.

Yeni yani sıfır alınan bir motor trafiğe uygunluk belgesi yanında da faturası kesilir, faturasında Motor,şasi numarası Tip işareti,Beygir gücü, silindir hacmi,ağırlığı ve rengi yazar ve ruhsat bu belgeler doğrultusunda yazılır eğer rengi hususunda açıklama varsa onu yazar,arkadaşın polis çevirmesinde yaptığı kontrol da ruhsata aykırı bir durum tesbit ederse ceza yazabilir veya ikaz edebilir bunun dışındaki bir uygulama yapılmaya kalkışılırsa konu hakkında hukuki yollara başvurulmaya kadar uzar ,

Yeni yani sıfır alınan bir motor trafiğe uygunluk belgesi yanında da faturası kesilir, faturasında Motor,şasi numarası Tip işareti,Beygir gücü, silindir hacmi,ağırlığı ve rengi yazar ve ruhsat bu belgeler doğrultusunda yazılır eğer rengi hususunda açıklama varsa onu yazar,arkadaşın polis çevirmesinde yaptığı kontrol da ruhsata aykırı bir durum tesbit ederse ceza yazabilir veya ikaz edebilir bunun dışındaki bir uygulama yapılmaya kalkışılırsa konu hakkında hukuki yollara başvurulmaya kadar uzar ,
Kimi kime şikayet edeceksiniz?
Deveye sormuşlar boynun niğe eğri diye, nerem doğru ki demiş...
Bir yerimiz doğru olsa kabul edeceğim de, yaw bizim her yerimiz yamuk.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Kaçınızın polisle bu şekil muhabbeti oldu?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Benim böyle bir muhabbetim olmadı hiç. %90 da gayet efendi saygılı davranıyorlar, %10'un notunu şahsen tanımadığı bir insana yüz-yüze "sen" diye birinci tekil şahısla hitap etmelerinden kırmışımdır, yoksa böyle bir tartışma / birbirine laf sokma ortamı olmadı hiç. Forum ortamı bambaşka bir şey; orada bir miktar gevşeklik Ok, ama yüz-yüze resmî bir iletişim varken karşımdaki memurun bana âdâb-ı muâşeret ilkelerine uygun olarak "siz" diye hitap etmesi gerekir. (Keza ben de aynı şekilde "siz" diye hitap ederim...)

Son düzenleme:

Bende mi bir şey var anlamadım. Polis Ömer bey diye konuşmaya başlıyor, sizli cümlelerle devam ediyor, ara sıra ağzından kardeşim lafını kaçırıyor, yaşı var, o kadar da ağzından kaçırsın, ne olmuş yani Ömer beyinde incileri mi dökülmüş?

Çevirmelerde polis ehliyet, ruhsat diyor, tek kelime konuşmadan çıkarıp veriyorum. Bir soru sorarsa en kısa şekilde uzatmadan cevap veriyorum.

Ceza yazacağız dediğinde bile ağzımı açıp memur bey veya memur hanım ama şöyle, ama böyle tek kelime etmiyorum. Yazarsa ceza kağıdımı, yazmazsa evraklarımı alıp tek kelime kolay gelsin veya iyi çalışmalar şeklinde bir şey söyleyip gidiyorum.

Yaş itibari ile de çocuğum yaşında ki memurlarla ceza konusunda muhatap olmamak için kurallara elimden geldiğince uymaya çalışıyorum, tabi ara sıra insanlık hali bazen kaytardığımız da oluyor, onu da belirtmekte fayda var.

Muhabbet yüzünden ne benim, ne de memur beyin ( veya hanımın ) başı ağrımıyor.

Diğer yarışmacı arkadaşlara da aynısını tavsiye ederim.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Jandarma 5 gün üst üste aynı noktada çevirdiler. 6. gün yeter dedim beni tanımadınız mı diye takıldım. Epey çevirmediler. Geçen gün ben durdum ne oldu alındınız, küstünüz mü dedim. Sağolsun kırmadılar bi gpt mi aldılar. Artık selamlaşıyoruz. Yani ne diyeyim. Adamına göre muamele var genelde. İçerik kasmak için laga luga ediyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar