- Motosikleti
- Honda pcx
- Konu Yazar
dostlar selam 125 lik olanı almak istiyorum kullanan varmı acaba
Hocam ilk bakımı kaçta yaptırdınız ve rodaj hakkında az bilgi verirmisinixKuryelikte kendini kanıtlamış bir motor, tahmin edilebilir bir gaz tepkisi var. Malzemesi kaliteli hissettiriyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Yukarıda eklemeyi unuttum benzin deposunun konumu sayesinde sele altı depolaması sıradan motorlara kıyasla 1 kask daha büyük.
Benzin kapağının konumu sayesinde de motordan inmeden veya sepet ile uğraşmadan yakıt ikmali yapmanıza olanak tanıyor. Benzin doldururken pompacıyı yavaş basması için uyarıp taşırmamaya özen gösterin yeter.
Ayrıca basit malzemelerle çözebileceğiniz montaj hataları TVS motorlarının alayımda mevcut. Çözümlerini araştırırsanız binerken kafanız rahat eder.
Sesi güzel, gidişi tatmin edici, fiyatı erişilebilir.
Ama şöyle düşünüyorum bende düz yolda o sürate zaten çıkamaz yokuş aşşa gitmen lazım gitmesin ömrü uzun olsun bu motor yol motoru değil şehiriçi için sonuçta. Şehir içi 90 gidilmiyo zaten.Alıp kullandığım memnun kaldığım ve yine olsa yine alırım dediğim motordur. sele konforu sele altı genişliği rahatlığı kalkışı gidişi yakıt tüketimi çok tatmin edici sadece basit montaj hataları var iyi bir ustanın yarım saatini anca alır. Tek kusuru 90kmyi geçmemesiydi en azından yolunu bulunca 105 110 görebilmesini isterdim.
Bakımları kitapçığa göre yap, kuryelikte kullanacaksan kitapçıktan biraz erken bakım yapmanda sakınca yok ama geciktirme. Rodajda parçaların birbirine alışması için koruyucu özelliği daha az olan yağlar kullanılıyor. Gazı açarken de nazik açıp nazik kapatıyorsun belli bir deviri geçmiyorsun ve arkana artçı almıyorsun. 2000km sonra rodajı bitmiş olur.Hocam ilk bakımı kaçta yaptırdınız ve rodaj hakkında az bilgi verirmisinix
90 ile gidebilmesi için de baya kırbaçlamak lazım, 80 konforlu hızı. Şehir içinde gerek torku gerek hızı fazlasıyla yeterli ancak otobana çıkılmaz bununla.Alıp kullandığım memnun kaldığım ve yine olsa yine alırım dediğim motordur. sele konforu sele altı genişliği rahatlığı kalkışı gidişi yakıt tüketimi çok tatmin edici sadece basit montaj hataları var iyi bir ustanın yarım saatini anca alır. Tek kusuru 90kmyi geçmemesiydi en azından yolunu bulunca 105 110 görebilmesini isterdim.
hocam artçılı bindim maalesef ilk bakımı kaçta yaptırmıştınzBakımları kitapçığa göre yap, kuryelikte kullanacaksan kitapçıktan biraz erken bakım yapmanda sakınca yok ama geciktirme. Rodajda parçaların birbirine alışması için koruyucu özelliği daha az olan yağlar kullanılıyor. Gazı açarken de nazik açıp nazik kapatıyorsun belli bir deviri geçmiyorsun ve arkana artçı almıyorsun. 2000km sonra rodajı bitmiş olur.
Ben motoru 2. el aldım, galeriden temiz daha 1500km deydi. Yaklaşık 500km kullandıktan sonra motora talip çıktı, babamda kurtulmaya baya meraklıydı takasladık motoru. Rodajı kötü yapmışlar çok yakıyor deyip duruyordu. Tam hesap yapmadık ancak babam daha önce çeşitli scooterlar kullandığı için kendi hesabıyla gavur gibi yaktığını söyledi. Talip çıkmasaydı 2000km deki son rodaj bakımını yaptırıp sonraki bakımları kendim yapacaktım. Montaj hatalarını düzeltmek dışında herhangi bir bakım yapamadan elimden çıktı motor. Ben kullanışlılığını ve hissiyatını beğendim ancak babam çok yakmasından şikayetçiydi, otobanda da daha kabul edilebilir hızlarda gidebilmek için üstüne biraz ekleyip RTR 200 ile takasladık.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
90 ile gidebilmesi için de baya kırbaçlamak lazım, 80 konforlu hızı. Şehir içinde gerek torku gerek hızı fazlasıyla yeterli ancak otobana çıkılmaz bununla.
Bakım falan yaptırmadım yukarıda yazıyor, Jupiter elime geldiği gibi gitti. 1500km'de geldi 2000km'de gitti.hocam artçılı bindim maalesef ilk bakımı kaçta yaptırmıştınz
Hocam çok sık degilmi0 aldım rodaj bakım 500km deydi sonra 7k km kadar 1000de bir şimdi ise 2000de bir yağ değişiyom ve kitapçıktaki bakımları uyguluyorum
Kuryelik yapıyorum motoru insan gibi sürmüyorum o yüzden dikkat ediyorum ama çok yormadıktan sonra siz birazdaha uzata bilirsiniz.Hocam çok sık degilmi
Arkadaşın dediği gibi kuryelik motorları haşat ediyor, hele yüksek tempolu bir yerde çalışıyorsan. Bakımları sık yapılmazsa kelleyi eline alır zaten.Kuryelik yapıyorum motoru insan gibi sürmüyorum o yüzden dikkat ediyorum ama çok yormadıktan sonra siz birazdaha uzata bilirsiniz.
Günlük kullanıyorum zaten hocam sag sola gitmeye felan ilk bakımı kaçta yaptırsam bilemedim 500 1000 diyorArkadaşın dediği gibi kuryelik motorları haşat ediyor, hele yüksek tempolu bir yerde çalışıyorsan. Bakımları sık yapılmazsa kelleyi eline alır zaten.
Dostum bu kadar dert edeceğine bakıma gir, rodaj yağından kurtul. Gerekirse 1.000 km olunca tekrar bakıma girersin. Sık/erken yağ değişiminin bir zararı yok sonuçta.Günlük kullanıyorum zaten hocam sag sola gitmeye felan ilk bakımı kaçta yaptırsam bilemedim 500 1000 diyor
İlk motorum kral maalesef biraz gerildim haklısın valla nolsa 3 günlük dünyaDostum bu kadar dert edeceğine bakıma gir, rodaj yağından kurtul. Gerekirse 1.000 km olunca tekrar bakıma girersin. Sık/erken yağ değişiminin bir zararı yok sonuçta.
Selamlar, iyidir hoş skuterdir. Bir arkadaşım kullanıyor gayet memnun. Hatta satılık motoru; 250 cc'ye geçmek istiyor ama pratik ve sorunsuz olduğu için Jüpiterden de vazgeçemiyor.dostlar selam 125 lik olanı almak istiyorum kullanan varmı acaba
ben aldım hocam ufak bi kaza atlattım ön düşen yerleri çogu saç plastikler ise ucuz marşpiyeli felan 1000 tl felanRKS Spontini 110'u araştırıyordum, çok övdünüz bunu da. Aklımı çeliyorsunuz.![]()