Honda Türkiye’de Motosiklet Üretimine Resmen Başladı

honda-turkiyede-hangi-motosiklet-modellerini-uretiyor-1.jpg

Japon otomotiv devi Honda, Türkiye’deki motosiklet üretim hamlesini resmileştirdi. İzmir Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan yeni motosiklet fabrikası, Nisan 2026 itibarıyla üretime başladı.

Yaklaşık 100 bin metrekarelik alana kurulan tesis, ilk etapta yıllık 100 bin adet üretim kapasitesiyle faaliyet gösterecek. İlerleyen süreçte bu kapasitenin 200 bin adede çıkarılması hedefleniyor.

Fabrika, yaklaşık 300 kişiye doğrudan istihdam sağlarken, bölgedeki yan sanayi ve tedarik zincirine de önemli katkı sunması bekleniyor.

Üretim hattından çıkacak ilk modelin ise Honda’nın en çok satan scooter modellerinden PCX 125 olacağı açıklandı. Modelin Haziran ayında Türkiye pazarında satışa sunulması planlanıyor.

Honda’nın bu yatırımı, Türkiye’de hızla büyüyen motosiklet pazarına doğrudan üretimle yanıt verme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor. Şirket, yerli üretim sayesinde hem maliyetleri düşürmeyi hem de pazardaki rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Cehennem diye bir yer varsa Kolaçan Mevlüt, Moto Rhino ve İstasyon Mustafa ile aynı masada oturup muhabbetlerini dinlemeye maruz bırakıldığımız bir yerdir.
abi hadi anlıyorum pistasyonla kolaçanı memlekette bi kitlesi seveni izleyeni var da rhino neden var onu anlamıyorum heralde kadın kontenjanından giriyor :ROFLMAO:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Fiyat düşmezse kimse yerli üretim pcx almaz..
Üretim dediğime bakmayın montaj..

Zaten kalite yerlerde , bir de bizimkilerin montajladığını düşününce honda dan sovudum :)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
istanbul dışındaki bayilere 5 10 tane gönderilir alabilen alır bidahaki parti eski fiyata çekilir benim bildiğim honda böyle yapar

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Pcx piyasasından bihaber olduğum için bana bir şey ifade etmedi; beklenenden az mı fazla mı bu fiyat?
:D şimdi sarı siteden fiyatı 189.001 ve üstü olan ilanları listeledim 623 tane saydı.

Fiyat uygun ve rekabetçi, mallar milletin elinde patladı diye anlaşılıyor. Şimdi yerli montaj motorlarla ilgili ne biçim korku hikâyeleri dolaşmaya başlar...

Gelecekte üretilen parçaların bir kısmını da yerlileştireceklermiş. Bu fiyatlarla değil yılda 160 bin 260 bin motor satarlar. Bence scooter pazarını domine edebilir.

PCX'in 189 bin veya zam gelse de 200 binin altında olduğu bir piyasada bu segmentte başka bir skuter almak çok mantıksız bir karar olur.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
PCX'in 189 bin veya zam gelse de 200 binin altında olduğu bir piyasada bu segmentte başka bir skuter almak çok mantıksız bir karar olur.
İkinci elde 120 ila 150 bin arasına 125-150cc Kymco veya SYM bulunabiliyor. Sıfır PCX fiyatına 250’likleri de alınabiliyor. Neden mantıksız olsun ki. PCX’te arkada hala ABS olmaması kadar absürd bir şey yok şu devirde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar