Honda Türkiye’de Motosiklet Üretimine Resmen Başladı

İkinci elde 120 ila 150 bin arasına 125-150cc Kymco veya SYM bulunabiliyor. Sıfır PCX fiyatına 250’likleri de alınabiliyor. Neden mantıksız olsun ki. PCX’te arkada hala ABS olmaması kadar absürd bir şey yok şu devirde.
PCX'in SYM'deki alternatifi Jetx 125'in fiyatı 188 bin lira. Kymco'da da Skytown 125 var, 2026 modelinin fiyatı 189 bin lira. Skytown ile ilgili youtube'da çok şikayet gördüm (yerli üretim kaynaklı montaj sorunları çok gibi). Bu ikisinde de arkada ABS olması büyük avantaj. Ama aynı fiyata satılıyorsa PCX'in ABS'siz olmasını idare edebilirim. Satış sonrası servis kalitesi ve motor bloğunun sorunsuzluğu saymıyorum bile. Bu devirde hala arkaya ABS koymamaları gerçekten kabul edilemez, o başka bir konu. Mantık açısından bence bu fiyatta PCX'in şu anda alternatifi yok gibi.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
PCX'in SYM'deki alternatifi Jetx 125'in fiyatı 188 bin lira. Kymco'da da Skytown 125 var, 2026 modelinin fiyatı 189 bin lira. Skytown ile ilgili youtube'da çok şikayet gördüm (yerli üretim kaynaklı montaj sorunları çok gibi). Bu ikisinde de arkada ABS olması büyük avantaj. Ama aynı fiyata satılıyorsa PCX'in ABS'siz olmasını idare edebilirim. Satış sonrası servis kalitesi ve motor bloğunun sorunsuzluğu saymıyorum bile. Bu devirde hala arkaya ABS koymamaları gerçekten kabul edilemez, o başka bir konu. Mantık açısından bence bu fiyatta PCX'in şu anda alternatifi yok gibi.
İkinci el SYM ve Kymco’lar piyasalarının yavaş olmasından dolayı çok daha uygun fiyatlara bulunabiliyor. Yabana atılacak markalar değil ikisi de. Amaç sadece ev iş arası ulaşım ve şehir içinde ufak tefek işleri halletmek olacaksa sırf Honda diye daha fazla para vermek mantıklı gelmiyor bana.
Şikayetlerin hepsini bilmiyorum tüm şikayetler adına bir şey diyemem ama motorla alakası olan olmayan herkes bu sektöre daldığı ve bilinçsiz tip de çok olduğu için bazı noktalarda şikayetlerin abartıldığını düşünüyorum.

Tek motor olacaksa, şehir dışı yapılacaksa (veya şehir içinde çevre yoluna vs. çıkılacaksa) dediğiniz gibi 250cc ve üstü Honda tercih edilebilir saydığınız avantajlar açısından. Ama terlik niyetine alınacak bir motorda PCX mantıklı gelmiyor bana.

Bir önceki mesajımda bu detayları vermemiştim, benim değerlendirme kriterlerim bunlardı.

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Senelik 3 bin km kullandığım bir Cygnus L m var, memnunum da,
Satıp pcx alsam mı kararsızım.
Benimki ihtiyaç değil keyfi olacak olursa.

piyasada tutulan motorların fiyatları çıldırmış durumda.
öte yanda sym, kymco, peugeot gibi alternatifler neredeyse yarı fiyatına satılıyor. 12 ay'a varan taksit kampanyaları da cabası.
esnaf kurye olup çok kilometre yapan dışında, japon motorları artık mantıksız olmaya başladı. al, tepe tepe kullan. ikinci eli varsın olmasın, sen alırken kazandın zaten.

Kymco ve sym artık sıfır satamaz 125cc segmentinde.Honda Pcx125 varken aynı fiyata kimse sym ve kymco almaz.

Motosikleti
CB750A
pcxe göre nasıl skytown?
Yatırımlık 2 tane yerli pcx patlatsak seneye satsak karlı olur mu

Motosikleti
XMAX 300, MT 25, ARORA BEATRİX, HONDA FORZA 250
Böyle adımları her firmanın yapmasını dilerim. Yamaha da mesela fabrika açsa ve bütün modelleri burada üretse motorları daha ucuz olsa ne güzel olur. Yeni Forza aldım. Bu fabrikada forza üretilince fiyatı düşecek diye gram üzülmedim. Düşsün düşsün ki herkes alabilsin. 250 CC scooter motor 380k olmamalı. Yada XMAX 410 k olmamalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar