Dürüst olmak gerekirse ben motosiklet hız sınırlarının arabaya eşitlenmesinden ziyade radar, Eds, hızdan ceza yeme konularının Fetöcülükle bir tutulmasını, yasaklanmasını, tüm elektronik hız ölçüm donanımlarının fik fik ülkelere satılmasını destekliyorum.
Reis adamlar darphane gibi para bastılar. Belki darphane hızlarına yetişemedi. Konya'da çevre yolunda 80 km hızla giderken ceza yedim. Duble yok, kaç km hızla gitmemiz lazım. Emeği geçenlerin yatacak toprağı olmasın.
Konu da motosikletlileri yerme başlığı olmuş. Kazaların %80 den fazlası 4 tekerlerin karışmasından kaynaklanıyor. Motorcuların kendi kendilerine yaptıkları kaza yüzdesi 4 tekerli araçların kendi kendilerine yaptıkları kaza oranından az. Bence 4 teker sürücüleri tüm yolu babalarının malı olarak görmemeli. Motorcuların hepsi de sütten çıkmış ak kaşık değil ama bu istisna geneli çöp edemez. Grup sürüşlerinde yaşanan tehlike oranı hız sınırını aşan motorcunun yaşayacağı tehlikeden daha fazla.
Kaç kişinin motoru o hızlara ulaşıyor. Eğitim şart ama bu sadece motorculara özel olmamalı. Trafikte kay kay süren bile eğitilmeli. Özellikle 4 tekere binenler daha çok eğitilmeli. Ben araba sürüyorum artık. Mecburen araba sürüyorum. Motorcular bana görünmez değiller. Ben onları görebiliyorum. Ben görebiliyorsam herkes görmeli. Motoru sollarken ne naneler yiyebileceğini tahmin edebiliyorum.
Motosiklet kullanmamış kişilere 4 teker ehliyeti verilmemeli.