Diyelimki Hiz Sinirlari Arabalar ile ayni oldu

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
En azından tırları rahat rahat sollayacağız. Koceli de tırlar en sol şeriti bile kapatıp trafiğin oluşmasına neden oluyor. 250 lik scooterlar bile sollanmıyor. Kafa kafaya gidiliyor. Ne zaman ki yokuş olur orada yavaşlıyor orada geçiliyor. Ama düz yol ve yokuş aşağı ciddi yardırıyorlar. Tırlar sol şeriti kullanması yasak diye tabelayı takan yok 3 - 4 şeritli yollarda en sol şeritte tırları görmek mümkün. 30 sene öncesi çıkan kanun, motosiklet teknolojisi, kullanıcı sayısın artması ile şimdi ki zaman arası ciddi farklar var. 300 ü yapanlar zaten istisna herkes yapacak diye bir durum yok. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Diyelim yasa geçmedi (ki geçecek gibi gözükmüyor zaten) otobüs ve kamyonlarla aynı hız sınırı olması, normal mi peki diyede ben size sormak isterim. Alamanya'da kurallara uyarlar da burada kurala uyulmaz benden daha iyi biliyorsunuzdur gerçi. Ona rağmen ceza yiyenlerde zaten ceza yemeyi hak etmiş kişilerdir.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
En azından tırları rahat rahat sollayacağız. Koceli de tırlar en sol şeriti bile kapatıp trafiğin oluşmasına neden oluyor. 250 lik scooterlar bile sollanmıyor. Kafa kafaya gidiliyor. Ne zaman ki yokuş olur orada yavaşlıyor orada geçiliyor. Ama düz yol ve yokuş aşağı ciddi yardırıyorlar. Tırlar sol şeriti kullanması yasak diye tabelayı takan yok 3 - 4 şeritli yollarda en sol şeritte tırları görmek mümkün. 30 sene öncesi çıkan kanun, motosiklet teknolojisi, kullanıcı sayısın artması ile şimdi ki zaman arası ciddi farklar var. 300 ü yapanlar zaten istisna herkes yapacak diye bir durum yok. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Diyelim yasa geçmedi (ki geçecek gibi gözükmüyor zaten) otobüs ve kamyonlarla aynı hız sınırı olması, normal mi peki diyede ben size sormak isterim. Alamanya'da kurallara uyarlar da burada kurala uyulmaz benden daha iyi biliyorsunuzdur gerçi. Ona rağmen ceza yiyenlerde zaten ceza yemeyi hak etmiş kişilerdir.
Hele o hafriyat tirlari, 150 160 ile gidenini cok gordum. Bolunmus yolda Iki ayri arac gidiyoruz bir seferinde. Karsi yoldan bunlardan bir tanesi bir anda bizim yola gecti giya sola donecek, arkadaslarin oldugu aracin ustune surdu resmen. Zor kurtardi bizimkiler. Tirci bildigin kahkaha atiyordu.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Egri oturup dogru konusalim.

Diyelimki yasa cikti , motosiklet hiz sinirlari arabalar ile ayni oldu.

Aranizdan bir elin parmaklarini gecmeyecek sayida kisi bu hiz sinirlarina uymaya gayret edecek.

Kalaniniz hem araclarin arasinda hem de emniyet seridinde hiz rekorlari kirrnaya devam edecek.

Neye yarayacak bu yasa ????

Bugün uymadiginiz gibi o gün de uymayacaksiniz.

Ariza kanunda degilki ... SIZDE !!!!!!

Bugün hiz sinirini 300 yapsinlar ertesi gün motoru yapabilen köprüde 330 la video paylasacak.

Yanlisi dogru yerde aramiyorsunuz arkadaslar.

Sevgilerimle
Size kesinlikle katılmıyorum.

Yılda 20.000 km ortalama yapan birisi olarak şehirler arası yolda 120 km sabit hız gidiyorum ama ceza konusunda kelle koltukta, radar riski olduğu anda fren fren 90 km düş.

Geçtiğimiz hafta 130-140 la gittiği için önümüzdeki motorun ehliyeti alındı 1 ay süreyle.

300 yapanın zaten radar korkusu yok. Ona problem yok. Bu arada 300 yapan bir motosikletli hiç yanımdan sağımdan solumdan geçmedi yıllardır motor kullanırım.

Motosikleti
NC 750x DCT(2025) - Vespa GTS 250 ABS(2006)
Hapishaneler dolup taşıyor, nasıl olsa yasalara uyulmuyor. O yüzden bütün yasaları kaldıralım.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Egri oturup dogru konusalim.

Diyelimki yasa cikti , motosiklet hiz sinirlari arabalar ile ayni oldu.

Aranizdan bir elin parmaklarini gecmeyecek sayida kisi bu hiz sinirlarina uymaya gayret edecek.

Kalaniniz hem araclarin arasinda hem de emniyet seridinde hiz rekorlari kirrnaya devam edecek.

Bugün uymadiginiz gibi o gün de uymayacaksiniz.

Bugün hiz sinirini 300 yapsinlar ertesi gün motoru yapabilen köprüde 330 la video paylasacak.

Yanlisi dogru yerde aramiyorsunuz arkadaslar.

Sevgilerimle

Okan Bey Abi, yasaları çiğneyenler var diye revize edilmemesi saçma olur. Aksi takdirde diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi tüm yasaları kaldıralım ne olsa çiğneyenler var... Kimin eli kimin g.tunde belli olmasın, kimseye ceza yazılmasın, herkes motorunun basabildiğince hız yapsın, ölümler artsın vs vs...

Eğitmene yakıştıramadım bu tarz düşünceleri :/
Kural tanımazlar var diye tüm sürücüleri de yakmayalım :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yetkililerden biri geçeceği zaman yolları kapatıp trafik polisleri yollara diziliyor. Bu bile kaldırılmalı. Kendisi trafik problemi yaşamayan bir kimse ülkenin trafik sorunlarını çözemez. Trafik problemi yaşayan üst düzey hükümet veya devlet görevlisi yok ki. Hepsi çakarlı ciplerle geziyor.
Bu kadar şatafata rağmen sonuç ortada.

#NeyapalımburaTürkiyekardeş

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Okan Bey Abi, yasaları çiğneyenler var diye revize edilmemesi saçma olur. Aksi takdirde diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi tüm yasaları kaldıralım ne olsa çiğneyenler var... Kimin eli kimin g.tunde belli olmasın, kimseye ceza yazılmasın, herkes motorunun basabildiğince hız yapsın, ölümler artsın vs vs...

Eğitmene yakıştıramadım bu tarz düşünceleri :/
Kural tanımazlar var diye tüm sürücüleri de yakmayalım :)

#NeyapalımburaTürkiyekardeş

Yazının neresinde “yasa çıkmasın” anlamına gelen bir ifade var yahu. Aksine yasa çıkmalı ama ne değişecek ben onu merak ediyorum. Acaba yasa çıktığında herkes kurallara uyacakmı yoksa bugün nasıl sürüyorsa öyle mi sürecek.

Ayrıca eğitmen olunca TRT spikeri gibi kibar mı olmak gerekiyor ? Bize öyle birşey bildirilmedi . 😎

Motosikleti
D400
Yazının neresinde “yasa çıkmasın” anlamına gelen bir ifade var yahu. Aksine yasa çıkmalı ama ne değişecek ben onu merak ediyorum. Acaba yasa çıktığında herkes kurallara uyacakmı yoksa bugün nasıl sürüyorsa öyle mi sürecek.

Ayrıca eğitmen olunca TRT spikeri gibi kibar mı olmak gerekiyor ? Bize öyle birşey bildirilmedi . 😎

yasa cıkmasın demedin ki gerek yok a bağladın. ne farkı var? :)

-

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Size kesinlikle katılmıyorum.

Yılda 20.000 km ortalama yapan birisi olarak şehirler arası yolda 120 km sabit hız gidiyorum ama ceza konusunda kelle koltukta, radar riski olduğu anda fren fren 90 km düş.

Geçtiğimiz hafta 130-140 la gittiği için önümüzdeki motorun ehliyeti alındı 1 ay süreyle.

300 yapanın zaten radar korkusu yok. Ona problem yok. Bu arada 300 yapan bir motosikletli hiç yanımdan sağımdan solumdan geçmedi yıllardır motor kullanırım.

130-140 la gidenin ehliyeti tabiki alınacak , 300 le gideninde .

120 ile gidiriyorsanız ( ki hiç sanmıyorum) yasa çıkarsa sadece sizin işinize yarayacak.

Çıkmazsa da 120 den 90 a düşmek için o kadar frene gerek yok gazı kapatsanız yavaşlar zaten. Demekki yeterince ileri bakmıyorsunuz. Motosiklette bakış ile ilgili araştırma yapın işiniz kolaylaşacaktır.

yasa cıkmasın demedin ki gerek yok a bağladın. ne farkı var? :)

Hiç alakası yok . Yasa çıkmalı ama sorun yasa değil . Yeni yasa problemi çözmeyecek kazalar devam edecek.
Sorunu çözmek için kendimizi değiştirmemiz şart.

• Beğen
Tepkiler: F54

F54

ehliyet alalı yani trafikte kanunu nizama uygun bir şekilde gezmeye izin aldığım 24 yıl geçti ve sadece 1 defa radara girdim oda köy yolunda 50 km/s olan yerde 56 km/h ile kanun burada bu şartlarda araç kullanabilirsin diyorsa o şartlara uyacaksın seve seve ha uymazsan onlar gelip seviyor zaten :D
hız sınırları değişse hiçbir bok değişmez hoca'mız burada BENCE de haklı(y)👏
2 defa gürcistana gittim tabela 50 yazıyor hadi sen o yolda 60 la git tabela sollama yapma diyor hadi sen sollama yap yaya geçidi hariç karşı karşıya geçme diyor hadi sen geç (bi arkadaşım bundan dolayı ceza yedi ) her yerleşim yeri giriş çıkışında çift yönlü kamera var şiranga'yla kan çekiyorlar
azerbaycan'da öyle 2.vitese düştüm rampa yukarı gidiyorum öndeki soyvet zamanından kalma kamyon egzoz dumanı beni boğmak üzere çıktım solladım aynı buradaki gibi 1 km sonra polis durdurdu şakk cezayı yapıştırdı 😁
her zaman diyorum çoğu kanun bana da mantıksız saçma geliyor ama bir arada yaşayan medeni toplum olabilmek için bunlara uymak ZORUNDASINIZ beğenmesenizde/beğenmesekte/beğenmesemde

Motosikleti
D400
herkes kendine göre değerlendiriyor bu konuyu. Sizin için soru yasa değil siz ve civarınızdakiler olabilir.

Benim için sorunun kaynağı yasa. yasa düzenlenirse benim için problem çözülür.

Motosikleti
Türkiye yollarında artık çok fazla ağır vasıta var.
İnternet alışverişi, ithalat, ihracat, inşaatlar vs her geçen gün artıyor ve bu işlere bağlı yükleri kamyonlar tırlar çekiyor.

Şehirler arası yolların birçoğu artık çift şerit fakat sağ şerit bildiğin motocross parkuru, ağır araçlar sürekli sağ şeridi kullandığı için derin çukurlardan, lastik izlerinden motosiklet sürmeyi geçtim, araba bile sürülmüyor. Kamyonlar tırlar da gelişti ve eskiden olduğu gibi yavaş gitmiyor bu araçlar. Hız limitinde yada üzerinde seyrediyorlar.

Hız kurallarına uyarak gitmek istersen motorcu sağ şeride mahkum. Mevcut hız limitleri ile kamyonların arasından kurtulmak isteyen bir motorcu, çukurdan bozuk yoldan kaçmak isteyen motorcu ceza yiyor. Son 6 ay 1 sene içinde radar uygulamaları o kadar arttı ki, ceza yemeden uzun yol yapmak bildiğin maharete dönüştü.

Türkiye'de her konuda kurallara uyanlara olduğu gibi, motosiklet hız kurallarına uyan kişi zarar görüyor.

Trafiğe kayıtlı motosiklet sayısı 7 milyonu geçmiş. Yollarda hız limitlerini gösteren tabelalar arabaların, kamyon ve tırların, otobüslerinkini ayrı ayrı limitlerini gösterirken ben ömrüm boyunca motosikletlerin hız limitini gösteren 1 tane tabela görmedim. Niye yok ?

Ben senin sorularına kendimce cevap verdim. Şimdi sıra sende,

Eğitimciyim şöyle eğitirim, böyle öğretirim diyen biri olarak bu yasanın neye faydası olduğunu bilemedin mi ?

Yukarıdaki yazdıklarım yanlış ise, doğrusunu nerede arayalım ? Bu işin doğrusu ne sence ? Motosiklet hız limitleri traktörlerle mi aynı olsun istiyorsun ?

Yazılanlar işinize gelmeyince nasılda evirip çevirip bana kaynıyorsunuz.

Kim kamyonlarla aynı hız sınırlarına uyuyorki şu anda. Ben söyleyeyim HİÇBİRİNİZ !!!

Yani fiilen ortadaki tek sorun radar cezası yemeniz, trafik güvenliğini falan bahane etmeyin kimse o sınırlara uymuyor. Herkesin derdi radar.

Bu nedenle yasa sizin radar cezalarını azaltacak ama kazaları azaltmayacak. Sorun hız değil kuralsızlığı kural haline getiren motosiklet camiası.

Motosiklet satışları bu hızla gider ve sayı bu hızla artarsa kaza ve ölüm sayıları arşa çıkacak. Bugün hız sınırlarını arttırmak için el kaldıranlar , yarın motosiklet yasaklansın diye el kaldıracaklar.

Bu kafayla devam edin sonucu hep beraber göreceğiz.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
kuralsızlığı kural haline getiren motosiklet camiası.
Buna sonuna kadar katılıyorum. Maalesef ülkede motora binince her şeyi kendine hak gören insanların sayısı oldukça fazla. Buradaki sıkıntı hız limitlerinden de ziyade motosiklet kullanıcılarının zihniyeti tamamen.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Muhalefet kötü birşey doğru yapılmadıktan sonra, zira ondan dolayı yıllardır sistem aynı.

Size diyecek birşeyim yok.

siz bakış eğitiminden önce Ön Yargılarınızı kırın.

yurtiçi yurt dışı yolculuklarımda bilgim dahilindeki bakış tekniklerimle hiç tehlikeye düşmeden ve kimseyi düşürmeden güzelce yol yapıyorum.

Tabiki de hız kurallarına da sürekli riayet etmiyorum. O anlardaki ceza da boynumuz kıldan ince. Ama uzun bir sürüşte a noktasından b noktasına giderlen 90 yada 100 ile gitmek zoruma gidiyor.

75-80 model dökülen arabaların benden daha yüksek hızda giderek ceza yememesi ve tehlike arz etmesi benim zoruma gidiyor.

Motosikleti
D400
her zamanki gibi ülkemizde yaşamayan insanlar bize zararı dokunan kanunları savunup bizi suçluyor. haşmet bitti yeniler başladı.

yahu diyoruz ki zaten ölmemek için kamyonları sollamak için kuralı çiğnemek zorunda kalıyoruz, düzenlensin ki hayatta kalmak için ceza yemeyelim.
Resmen ölmemek için kamyon solladık diye suçlu olduk.

Hala "herkesin derdi radar" diyor. Değil yahu değil benim derdim hayatta kalmak. S2yim radarı.

İnsanlara b.k atıp durmayın

Motosikleti
1190 ADV

Kim kamyonlarla aynı hız sınırlarına uyuyorki şu anda. Ben söyleyeyim HİÇBİRİNİZ !!!

Yani fiilen ortadaki tek sorun radar cezası yemeniz, trafik güvenliğini falan bahane etmeyin kimse o sınırlara uymuyor. Herkesin derdi radar.

Bu nedenle yasa sizin radar cezalarını azaltacak ama kazaları azaltmayacak. Sorun hız değil kuralsızlığı kural haline getiren motosiklet camiası.

Motosiklet satışları bu hızla gider ve sayı bu hızla artarsa kaza ve ölüm sayıları arşa çıkacak. Bugün hız sınırlarını arttırmak için el kaldıranlar , yarın motosiklet yasaklansın diye el kaldıracaklar.

Bu kafayla devam edin sonucu hep beraber göreceğiz.

Aynen bu kadar motorcu bi bok bilmiyor, herşeyi sen biliyorsun.

Kurala uyan falan da yok. 50 tonluk kamyonların arasında, tarla olmuş şeritlerde motosiklet kullanmaktan çok memnun herkes sadece 15-20km/h daha hızlı gitmek için 5 milyon kişi kanunun değişmesini istiyor.

Ayrıca Türkiye'de yaşamıyorsun, bu durum seni niye rahatsız ediyor ki ?

Yasa değiştirilmesi fikrini niye ben bulamadım diye üzüldün mü yoksa :)

Türkiye'deki motorcular niye böyle yapıyorsunuz yahu... İşin tüm büyüsünü bozdunuz, en mükemmel tecrübeli yarışçı asrın eğitimcisi Okan hoca bulacaktı böyle bir şeyi... Ondan önce birileri söyledi diye kaka oldu fikir.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

...
Bu biraz spekülasyon olmuyor mu?

Kuralları aşırı esneten marjinalleri dışarıda bırakırsak, kuralı sırf güvenli bulmadığı için kamyonla aynı sınırda değil de arabayla aynı sınırda kullanacak şekilde "az esnetenler"in, bir anda kurallara %100 riayet etmeye başladıkları farazî bir durumda, kazaların şu ankinden daha fazla olmayacağı ne malum?

Buyurun başka bakış açısından başka bir spekülasyon... :D

Not: Ben kurala değil trafiğe (güvenlik balonumu koruyacak şekilde) uygun gidiyorum ve bunu yaparken de bir yerlere su kaçırmıyorum açıkçası. (Trafik her zaman çok doğru değil...) Çok sayılmaz ama bu şekilde olaysız kazasız 100.000'lere kadar geldim, kanun çıkarsa kendi güvenliğim için yapmış olduğum kural esnetmesi artık bir kabahat olmaktan çıkacak, geçerli kılınacak, o yüzden %100 destekliyorum.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Avrupa'da motosiklet ve otomobil hız sınırlarının farklı olduğu ülkeler; Bulgaristan, Yunanistan,Türkiye,Litvanya. Hız sınırlarını aynı uygulayan ülkeler bunun ne zararını görmüş acaba? Ben hız cezası hiç yemedim. Fakat otomobillerle aynı olursa en azından kağıt üzerinde büyük araç ortamlarından uzakta seyir yasal hale gelir. Büyük araçlarla kardeş kardeş gitmek kötü mü? Evet kötü. Bir taş fırlatsa kurşun yemiş gibi olabiliriz. yasal düzenleme yapılırsa hiç olmazsa kamyonları geçerken "burada radar yoktur inşallah" demeyiz.

Motosikleti
Yok
Forumdaki hemen herkes patlamaya hazır bomba gibi vallahi... :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar