Diyelimki Hiz Sinirlari Arabalar ile ayni oldu

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Adini , acik adresini özelden yazsana. Bisi deniycem :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
No
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adamın en büyük kusuru Almanya'da yaşaması. Sanılıyor ki adam doğma büyüme 2. nesil Almanyalı Türk.

Güney Akdeniz'den ziyade (Akdeniz zaten güneyde, daha güneyi Kktc) adama Çinçin'i, Haymana'yı falan sormak gerek.
Guney akdeniz misirdan fasa kadar olan bolum degil miydi yaw🙄

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Adamın en büyük kusuru Almanya'da yaşaması. Sanılıyor ki adam doğma büyüme 2. nesil Almanyalı Türk.

Güney Akdeniz'den ziyade (Akdeniz zaten güneyde, daha güneyi Kktc) adama Çinçin'i, Haymana'yı falan sormak gerek.

40 seneden fazladir ülkemde asfalt olupta teker basmadigim cok az yol kaldi. Akdeniz favorimdir . Ermenek yollarini cok asindirmisligim vardir .

No

Guney akdeniz misirdan fasa kadar olan bolum degil miydi yaw🙄

Libya cöllerinde Tuaregler le bile sürdüm yahu :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Bende konuyla alakalı ekleme yapayım, bir süre önce Bursa ziyaretimde bir arkadaşla radar muhabbeti oldu, bana radarlara dikkat et şurdaki yazıyor burda ki yazmıyor diye tavsiyede bulundu. Suç her zaman suç değil midir? Neden bu kameralar 7/24 yazmıyor?

Motosiklet hız sınırlarının arabayla aynı olması bence de hiç bir şeyi çözmeyecektir. Bizim için güvenli olan hız, trafik olağan akışından biraz fazla hızlı gitmek değilmiydi? Ben mi yanlış hatırlıyorum?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Cezalar hökümatın gelir kapısı olmamalı. 🤗

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Arabalarla aynı olsun ben razıyım.
Geçen ay istanbul'da işim vardı, otobandan gittim, kamyonlarla aynı hız limitindeyim diye 110'la gideyim dedim arkamdan kamyonlar yetişti, arabalarla aynı 130-140'la rahat gittim, sadece arkadan fazla yaklaşan araba olunca hızlanıp kaçıp şerit değiştirip yolundan çekildim. Yani hız sınırı en azından arabalarl aynı olursa uyabilirim gibi. belki bomboş yol bulursam biraz basarım gibi. Zaten otoban dışında öyle çok yardır yardır gitmiyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yapsınlar ya ne güzel? Tabelada ne görüyorsak ona göre gideriz rahat rahat; hesap kitap / ezber yok.

Ben zaten otobanda bile (anlık hızlanmalar hariç) 120'yi 130'u zor geçerim. Tatlı tatlı 110'la giderken ceza yeme ihtimalim kalmaz; mis gibi, insan daha ne ister? Sonuna kadar destekliyorum...

Mesele hız sınırının güncel şartları karşılaması.

250 cc Java motosikletlerin ve tek şeritli şehirler arası yolların olduğu zamanla günümüz koşulları bir değil o yüzden limitlerde güncellemeli.

Kaça çıkarılırsa çıkarılsın uymazlar demek pek doğru bir yaklaşım değil.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Yapsınlar ya ne güzel? Tabelada ne görüyorsak ona göre gideriz rahat rahat; hesap kitap / ezber yok.

Ben zaten otobanda bile (anlık hızlanmalar hariç) 120'yi 130'u zor geçerim. Tatlı tatlı 110'la giderken ceza yeme ihtimalim kalmaz; mis gibi, insan daha ne ister? Sonuna kadar destekliyorum...
103'le gömçürdüler abi beni. 99 km/s üstünde direk tarife başlıyor.

Tabela düşüncesine kesinlikle katılıyorum abi.

Otoban değil, Kurtköy-Pendik bağlantı yolunda yaşandı malesef.

Motosikleti
D400
Ben hız sınırını genel olarak aşmıyorum, kurallara muhtemel en çok uyanlardan birisiyim. Tır sollamak için kuralları ihlal etmek zorunda kalıyorum.

Hız limitleri düzenlenirse bu kuralı ihlal etmemiş olacağım, demek ki bana ve benim gibi olduguna inandıgım birçok motorcuya bu durum yarıyormuş.

Beni tır sollatmayıp arasında sıkıştıran kanunda problem olmadığını problemin bende / motorcularda oldugunu iddia etmek 2 tekere ihanettir.

Üzgünüm ama "nasılsa böyle yapsak yine böyle yapan olacak" diye iyileştirmelere karşı çıkmak gerçekten cahil bir düşünce yapısı.

Bu mantıkla motor hız sınırını otobanda 50ye düşürelim, nasılsa 300 yapacaklar var kural ihlal edilecek vs. bir farkı yok.

Son düzenleme:
Motosikleti
CBR 500 R
Bu hız sınırı düzenlemesini istememizin asıl amacı 3-5 km gibi ufak farklarla cezalar yenmesi. Zaten uçup kaçmak isteyenlerin hız sınırıyla işi yok. Kendi halinde motosiklet süren kullanıcıları rahatlatacak bu düzenleme.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Valla bu motora önden bakınca ters haça benziyor zaten, otobana girdim mi, içimden şeytan çıkıyor. Ha bire kulağıma bas bas diyor. Ama normal yollarda neyse o. İstanbul özelinde harfiyat kamyonu ile yolda kapıştığımı biliyorum, heriflerin kendisi şeytan.
Ama kural kuraldır, uymak lazım. Alman disiplini bizim işimize gelmez. Biz gavur ne yaparsa tersini yaparız.

Hız sınırlama düzenleme yapılacak ise otomobillerin hız sınırları kamyonlarla eşitlenmeli. Baksınlar bakalım yıllardır motosikletliler ne çekiyor.
Ayrıca ambulans, itfaiye ve polis araçları dışındaki bütün araçların geçiş üstünlüğü ve önceliği kaldırılmalı.
Çakarlı araba kullanan onun bunun yakınları da çakar kullanmayı bırakmalı ve normal araçlar gibi trafikte seyahat etmeli. Bu kurala uymayanlar kibarca uyarılmalı ve tekrar edenler ise" haydar" ile tanıştırılmalı.
Kendi yandaşına, fikirdaşlarına, kendi adamlarına, partilisine veya devlet yetkililerine ayrıcalık gösterip ceza yazmayan ancak sevmediği beğenmediği yada kendine uymayan kişilere ya da garbinalara farklı davranan güvenlik görevlilerimiz var ise (ki bu şekilde güvenlik görevlilerimiz olduğunu hiç zannetmiyorum) bu kişileri de herkese eşit davranmaya davet ediyorum.
Biz bunları yapabilirsek, trafikte bazı şeyler düzelir.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Arkadaşlar gözleriniz sadece radar, eds vs. aramasın artık. 2 KM öteye drone yolluyorlar havadan izleniyorsunuz. 2 KM sonra nişaneyi veriyorlar. 😁

Motosikleti
1190 ADV
Egri oturup dogru konusalim.

Diyelimki yasa cikti , motosiklet hiz sinirlari arabalar ile ayni oldu.

Aranizdan bir elin parmaklarini gecmeyecek sayida kisi bu hiz sinirlarina uymaya gayret edecek.

Kalaniniz hem araclarin arasinda hem de emniyet seridinde hiz rekorlari kirrnaya devam edecek.

Neye yarayacak bu yasa ????

Bugün uymadiginiz gibi o gün de uymayacaksiniz.

Ariza kanunda degilki ... SIZDE !!!!!!

Bugün hiz sinirini 300 yapsinlar ertesi gün motoru yapabilen köprüde 330 la video paylasacak.

Yanlisi dogru yerde aramiyorsunuz arkadaslar.

Sevgilerimle

Türkiye yollarında artık çok fazla ağır vasıta var.
İnternet alışverişi, ithalat, ihracat, inşaatlar vs her geçen gün artıyor ve bu işlere bağlı yükleri kamyonlar tırlar çekiyor.

Şehirler arası yolların birçoğu artık çift şerit fakat sağ şerit bildiğin motocross parkuru, ağır araçlar sürekli sağ şeridi kullandığı için derin çukurlardan, lastik izlerinden motosiklet sürmeyi geçtim, araba bile sürülmüyor. Kamyonlar tırlar da gelişti ve eskiden olduğu gibi yavaş gitmiyor bu araçlar. Hız limitinde yada üzerinde seyrediyorlar.

Hız kurallarına uyarak gitmek istersen motorcu sağ şeride mahkum. Mevcut hız limitleri ile kamyonların arasından kurtulmak isteyen bir motorcu, çukurdan bozuk yoldan kaçmak isteyen motorcu ceza yiyor. Son 6 ay 1 sene içinde radar uygulamaları o kadar arttı ki, ceza yemeden uzun yol yapmak bildiğin maharete dönüştü.

Türkiye'de her konuda kurallara uyanlara olduğu gibi, motosiklet hız kurallarına uyan kişi zarar görüyor.

Trafiğe kayıtlı motosiklet sayısı 7 milyonu geçmiş. Yollarda hız limitlerini gösteren tabelalar arabaların, kamyon ve tırların, otobüslerinkini ayrı ayrı limitlerini gösterirken ben ömrüm boyunca motosikletlerin hız limitini gösteren 1 tane tabela görmedim. Niye yok ?

Ben senin sorularına kendimce cevap verdim. Şimdi sıra sende,

Eğitimciyim şöyle eğitirim, böyle öğretirim diyen biri olarak bu yasanın neye faydası olduğunu bilemedin mi ?

Yukarıdaki yazdıklarım yanlış ise, doğrusunu nerede arayalım ? Bu işin doğrusu ne sence ? Motosiklet hız limitleri traktörlerle mi aynı olsun istiyorsun ?

Ged

Motosikleti
.
Ayrıca ambulans, itfaiye ve polis araçları dışındaki bütün araçların geçiş üstünlüğü ve önceliği kaldırılmalı.
Çakarlı araba kullanan onun bunun yakınları da çakar kullanmayı bırakmalı ve normal araçlar gibi trafikte seyahat etmeli.
Zaten kanunen durum bu ara uygulama oyle degil.

Zaten kanunen durum bu ara uygulama oyle degil.
Yetkililerden biri geçeceği zaman yolları kapatıp trafik polisleri yollara diziliyor. Bu bile kaldırılmalı. Kendisi trafik problemi yaşamayan bir kimse ülkenin trafik sorunlarını çözemez. Trafik problemi yaşayan üst düzey hükümet veya devlet görevlisi yok ki. Hepsi çakarlı ciplerle geziyor.
Bu kadar şatafata rağmen sonuç ortada.

Ged

Motosikleti
Yetkililerden biri geçeceği zaman yolları kapatıp trafik polisleri yollara diziliyor. Bu bile kaldırılmalı. Kendisi trafik problemi yaşamayan bir kimse ülkenin trafik sorunlarını çözemez. Trafik problemi yaşayan üst düzey hükümet veya devlet görevlisi yok ki. Hepsi çakarlı ciplerle geziyor.
Bu kadar şatafata rağmen sonuç ortada.
Burasi turkiye, halkin cogu karsi cikar buna😂
Gerceklere geri dön😂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar