Egri oturup dogru konusalim.
Diyelimki yasa cikti , motosiklet hiz sinirlari arabalar ile ayni oldu.
Aranizdan bir elin parmaklarini gecmeyecek sayida kisi bu hiz sinirlarina uymaya gayret edecek.
Kalaniniz hem araclarin arasinda hem de emniyet seridinde hiz rekorlari kirrnaya devam edecek.
Neye yarayacak bu yasa ????
Bugün uymadiginiz gibi o gün de uymayacaksiniz.
Ariza kanunda degilki ... SIZDE !!!!!!
Bugün hiz sinirini 300 yapsinlar ertesi gün motoru yapabilen köprüde 330 la video paylasacak.
Yanlisi dogru yerde aramiyorsunuz arkadaslar.
Sevgilerimle
Türkiye yollarında artık çok fazla ağır vasıta var.
İnternet alışverişi, ithalat, ihracat, inşaatlar vs her geçen gün artıyor ve bu işlere bağlı yükleri kamyonlar tırlar çekiyor.
Şehirler arası yolların birçoğu artık çift şerit fakat sağ şerit bildiğin motocross parkuru, ağır araçlar sürekli sağ şeridi kullandığı için derin çukurlardan, lastik izlerinden motosiklet sürmeyi geçtim, araba bile sürülmüyor. Kamyonlar tırlar da gelişti ve eskiden olduğu gibi yavaş gitmiyor bu araçlar. Hız limitinde yada üzerinde seyrediyorlar.
Hız kurallarına uyarak gitmek istersen motorcu sağ şeride mahkum. Mevcut hız limitleri ile kamyonların arasından kurtulmak isteyen bir motorcu, çukurdan bozuk yoldan kaçmak isteyen motorcu ceza yiyor. Son 6 ay 1 sene içinde radar uygulamaları o kadar arttı ki, ceza yemeden uzun yol yapmak bildiğin maharete dönüştü.
Türkiye'de her konuda kurallara uyanlara olduğu gibi, motosiklet hız kurallarına uyan kişi zarar görüyor.
Trafiğe kayıtlı motosiklet sayısı 7 milyonu geçmiş. Yollarda hız limitlerini gösteren tabelalar arabaların, kamyon ve tırların, otobüslerinkini ayrı ayrı limitlerini gösterirken ben ömrüm boyunca motosikletlerin hız limitini gösteren 1 tane tabela görmedim. Niye yok ?
Ben senin sorularına kendimce cevap verdim. Şimdi sıra sende,
Eğitimciyim şöyle eğitirim, böyle öğretirim diyen biri olarak bu yasanın neye faydası olduğunu bilemedin mi ?
Yukarıdaki yazdıklarım yanlış ise, doğrusunu nerede arayalım ? Bu işin doğrusu ne sence ? Motosiklet hız limitleri traktörlerle mi aynı olsun istiyorsun ?