Rüzgar Deflektörü ve Cam Ayarı Tavsiyeleri

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Ben çözümü kulaklık takıp rüzgarla barışmakta buldum.

Tur camlarının hepsi kafaya topluyordu rüzgarı. Deflektör de güvensiz geldi. (Bir de çirkin duruyordu)
Son 1.5 yildir naked kullaniyordum. Bu camlarin vucuda binen yuku dusurmekte ve sesi azaltmakta cok ciddi yarari var. Ben hala spor cam alip tekrar naked gibi mi kullansam diyorum da her ayaga kalktigimda bu ruzgarla saatlerce basa cikilmaz (tekrardan) diyip vazgeciyorum. Sehir disi gezintilerine camsiz gitmek insanin kendisine yaptigi bir zulum.

Zaten kulak tikaci kullaniyoruz, onun kacari yok.

Motosikleti
V-Strom 800 DE
Son 1.5 yildir naked kullaniyordum. Bu camlarin vucuda binen yuku dusurmekte ve sesi azaltmakta cok ciddi yarari var. Ben hala spor cam alip tekrar naked gibi mi kullansam diyorum da her ayaga kalktigimda bu ruzgarla saatlerce basa cikilmaz (tekrardan) diyip vazgeciyorum. Sehir disi gezintilerine camsiz gitmek insanin kendisine yaptigi bir zulum.

Zaten kulak tikaci kullaniyoruz, onun kacari yok.
Aynı fikirdeyim de ben ne yapsam çözemedim. 190 boyum. giwi airflowu da denedim vs. Çözülebiliyorsa ne güzel.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Aynı fikirdeyim de ben ne yapsam çözemedim. 190 boyum. giwi airflowu da denedim vs. Çözülebiliyorsa ne güzel.
Benim her senaryoda türbülans yaşadığım için 53cm'lik sağlam tur camı + deflektör kullanmak zorunda kaldım. Şimdi aşırı rahat ve sorunsuz ama motosiklet biraz fazladan yakmaya başladı 🤣 💦

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Benim de boyum 187 cm. 66 cm tur cami + 17 cm deflektor ucundan kurtariyor gibi ama tamamen yok ettigini soyleyemeyecegim. Bir sure daha boyle kullanacagim sanirim. Spor cami da stoklara girince almali miyim diye hala dusunuyorum.

Tamamen cozme gibi bir sey de mumkun bile olmayabilir. Cunku kafanin arka-on, sag-sol her tarafindaki dusuk hava basinci olusan durumlari cozmek gerekiyor. Onu da basarmak cok zor.

Az once dedigim gibi cam ile uzun yol cok daha rahat gibi. Ancak daha uzun sureler ikisini de deneyimlemis birileri varsa onlarin da deneyimleri onemli.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Dediginiz sekilde yaptim. Bunu yapmak icin de cami en asagi konuma getirdim. Yataylasan camla bu aci inanilmaz iyi calisti ve turbulans yok oldu neredeyse. Yalniz soyle bir sorun var: Cam cok esniyor. O kadar fazla esniyor ki bir yerler kirilacak/kopacak diye korkuyorum. Zaten uzun tur cami takili oldugundan biraz korkutuyor acikcasi. Sizde boyle bir sorun var mi?
Bende camı esnetecek kadar hızlı gidebilen bir motor yok :D Esnemeyen şey kırılır.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ben naked suzukiye taktım ufak bir cam o bile göğüse aldığım rüzgarın çoğunu engelledi.

Motosikletimdeki orijinal cam çok türbülans ve ses yaptığından Puig tur camı aldım fakat onda da yapmaya devam ediyordu. Bu yüzden GP Kompozit rüzgar deflektörü aldım ve ciddi fark yarattı.

Fakat hala tam olarak çözüm olmadığından 1 saati aşkın uzun yollardan (hız 120+) sonra sürüş sonrası baş dönmesine sebep oluyor. Bayağı bir açı denedim fakat tamamen hiçbiri kesmedi. Boyu uzun olanlar bu durumu nasıl çözüyor?

pmdy01uywl0g1.jpeg

Benim motorum, Tiger Sport 660. Bu fotoğrafta cam en yüksek ayarda. Camı orta seviyeye getırmek kasktaki ses seviyesini artırsa da türbülansı azalttı.

Mesela şu deflektörlerin cama daha yakın olanları türbülansı azaltabilir mi? Bildiğim kadarı ile cam ve deflektör birbirleri ile biraz kesişmeli ki arada kalan kısım türbülansı azaltsın. Artık arada kalan kısım havayı hızlandırdığından mıdır yoksa camla aramdaki düşük hava basıncını bozduğundan mıdır bilemem, makine mühendisleri veya fizikçiler açıklayabilir. Yine de arada bu kadar fark olanlar biraz abartı mı? Çirkin gözükmesi de ayrı dert.

Ya da deflektör tamamen camın üstünde ve aynı hizada olmalı ki aradaki o küçük boşluk aynı etkiyi mi görsün?

Naked motordan geçtikten sonra tek problemim bu oldu. Herkes göğüs hizasındaki camlarla motorunu sürüyor, ben öyle yapınca ya sağır kalıyorum ya da türbülanstan bayılacak gibi oluyorum. Deflektörün çene hizasında olan bu çözüm en iyisi. Bu tarz sorun yaşayıp çözen var mı? Kısa spor cam kesin çözüm ama uzun yolda çok büyük işkence o kadar rüzgara göğüs germek.

Örnek deflektörler:

51Ndi1dW0VL._AC_SL1000_.jpg

wd300t-004.jpg

gp-kompozit-universal-cift-baglantili-ruzgar-saptirici-deflektor-seffaf-8361.jpeg
ben de yeni deflektör aldım, gp kompozitden...transalp kullanıyorum...genelde izmirden aşşağı iniyorum ve söke tarafı acayip rüzgar var ama her yönden...yandan rüzgar gelmiyorsa defletör çok işe yaradı, hatta 150 lere çıktığımda inanılmaz farkı gördüm, sanki hiç o hızda değilmişim gibi..üstelik terekli kask kullanıyorum....
bence deflektörün üst kısmı burun hizasını geçmesin ve kendi camına göre hafif dik kullan..bende çok işe yaradı...dediğim gibi yan rüzgarda 21 inç , ön ince teker ve yüksek ağırlık merkezli bir adventure bazen berbat oluyor..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar