Motosikletimdeki orijinal cam çok türbülans ve ses yaptığından Puig tur camı aldım fakat onda da yapmaya devam ediyordu. Bu yüzden GP Kompozit rüzgar deflektörü aldım ve ciddi fark yarattı.
Fakat hala tam olarak çözüm olmadığından 1 saati aşkın uzun yollardan (hız 120+) sonra sürüş sonrası baş dönmesine sebep oluyor. Bayağı bir açı denedim fakat tamamen hiçbiri kesmedi. Boyu uzun olanlar bu durumu nasıl çözüyor?
Benim motorum, Tiger Sport 660. Bu fotoğrafta cam en yüksek ayarda. Camı orta seviyeye getırmek kasktaki ses seviyesini artırsa da türbülansı azalttı.
Mesela şu deflektörlerin cama daha yakın olanları türbülansı azaltabilir mi? Bildiğim kadarı ile cam ve deflektör birbirleri ile biraz kesişmeli ki arada kalan kısım türbülansı azaltsın. Artık arada kalan kısım havayı hızlandırdığından mıdır yoksa camla aramdaki düşük hava basıncını bozduğundan mıdır bilemem, makine mühendisleri veya fizikçiler açıklayabilir. Yine de arada bu kadar fark olanlar biraz abartı mı? Çirkin gözükmesi de ayrı dert.
Ya da deflektör tamamen camın üstünde ve aynı hizada olmalı ki aradaki o küçük boşluk aynı etkiyi mi görsün?
Naked motordan geçtikten sonra tek problemim bu oldu. Herkes göğüs hizasındaki camlarla motorunu sürüyor, ben öyle yapınca ya sağır kalıyorum ya da türbülanstan bayılacak gibi oluyorum. Deflektörün çene hizasında olan bu çözüm en iyisi. Bu tarz sorun yaşayıp çözen var mı? Kısa spor cam kesin çözüm ama uzun yolda çok büyük işkence o kadar rüzgara göğüs germek.
Örnek deflektörler: