Şarjlı lastik şişirme pompası

Ben de genel olarak lastik şişirirken hortumu takmakta zorlanıyordum, daha o zamanlar xioami pompa almamıştım ama benzin istasyonlarında bile zorluk çıkıyordu pompa uçlarını aradan sibopa takmak. Lastikleri değiştirirken L şeklinde yana doğru açılı sibop taktırdım, şimdi zorlanmadan lastik havalarını kontrol edebiliyorum.

Bende zaten L şeklinde var, onunla dahi Xiaomi biraz zorluyor, bir de siboba giren ring de plastik, onun da etkisi var.
Kullanılmaz bir şey değil tabii ama bas-çek bir şey veya en azındna metal kafası olsa daha iyi olurdu. Genel kullanımda yine güzel, seyahatte falan acayip hayat kurtarır kesinlikle alıyorum. Ama dediğim gibi pistte elleri yakmadan bakmak mümkün olmuyor.

Motosikleti
2013 Honda Cbf150

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
https://www.amazon.com.tr/Seyahat-%C3%87anta-Xiaomi-MJCQB02QJ-Kompres%C3%B6r%C3%BC/dp/B08RS91G5S/ref=sr_1_29?crid=3HLZGYNY3GJ1Z&keywords=ak%C3%BCl%C3%BC+lastik+%C5%9Fi%C5%9Firici&qid=1673872810&sprefix=%2Caps%2C232&sr=8-29

Linkteki ürünü alan vatandaşın yorumu;
Ürünlerin sadece kutusu çıktı ürün yok
Şarzlı hava pompası siparişi verdim sadece dış koruma kutuları çıktı satın almış olduğum pompalar maalesef yerinde yeller esiyor

Çünkü bu ürün pompa için çanta/kılıf. Normaldir yani. :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
https://www.amazon.com.tr/Seyahat-%C3%87anta-Xiaomi-MJCQB02QJ-Kompres%C3%B6r%C3%BC/dp/B08RS91G5S/ref=sr_1_29?crid=3HLZGYNY3GJ1Z&keywords=ak%C3%BCl%C3%BC+lastik+%C5%9Fi%C5%9Firici&qid=1673872810&sprefix=%2Caps%2C232&sr=8-29

Linkteki ürünü alan vatandaşın yorumu;
Ürünlerin sadece kutusu çıktı ürün yok
Şarzlı hava pompası siparişi verdim sadece dış koruma kutuları çıktı satın almış olduğum pompalar maalesef yerinde yeller esiyor

Tamam da bu ürün zaten pompa için kılıf, pompanın kendisi değil.
Benim de karşıma çıkmıştı, hatta alsam mı diye düşündüm sonra 2 yıl önce pompanın kendisini bu fiyata aldığımı hatırladım vazgeçtim. zaten pompa ile birlikte bez torba gibi bri kılıf geliyor o da yeterli buna gerek yok dedim.

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Xioami'nin pompası var. Bundan: https://www.hepsiburada.com/xiaomi-...-hava-pompasi-p-HBV00000XC9PD?magaza=MI STORE
Araba için tamamen inik lastikte yavaş kalabiliyor ama hava tamamlamak için fazlasıyla yetiyor. Motorda da lastikleir tamamen indirdikten sonra çok rahat şişirdim.
Ben aldığımda 290 küsür liraydı, şimdi pahalanmışlar.

Bu ürün 4.000 TL olmuş :)
Alsam mı yoksa her seferinde bir benzin istasyonuna mı gitsem bilemedim :)

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Ben kn master aldim. Motosikletin de arabanin da lastiklerini sisiriyor. Siboba giren ucu vidali ve cikartirken biraz hava kaciriyor, yarim ya da 1 psi fazla girince degeri zaten sorun kalmiyor.

Xiaomi Mijia 2 Taşınabilir Şarjlı Kompresör Hava Pompası 2 Daha Hızlı Yeni Model

Bunu almıştım. Mijia modeli daha ucuzdu o zaman ama neden 2'yi aldığımı da hatırlamıyorum :D belki killingroad'ın kablosunun komple dönmesi sıkıntısından ötürü ki bunun sadece ucunda dönen kısmı var ve sibopa takıp çıkartması oldukça basit. İçinde zaten daha hiç poşetini bir açmadığım 2 tane de uç var. Akşam filan kullanmak icap ederse de ışıklı.

Motosikleti
Bu ürün 4.000 TL olmuş :)
Alsam mı yoksa her seferinde bir benzin istasyonuna mı gitsem bilemedim :)
bunun versiyon 2 olanı var, ben ondan alıcam bunu arabada bırakıcam. :)

Benzin istasyonlarında bir kaç kez kalibrasyonu bozuk olanlara denk geldim. bir de benzin istasyonuna gidene kadar lastik ısınıyor zaten 3-4 psi farkediyor. bu şekilde evden çıkmadan havayı tamamlayınca daha doğru basınç oluyor. Yoksa benzin istasyonunda yarım saat lastikler soğusun diye beklemek lazım.
Ama 4bin çokmuş, yuh, ben 290'a almıştım.
geçen yaz pillerini dğeiştirdim, iki tane en kalitelisindne lityum pil alınca bir d eo pilleir puntolamak için alet alınca yenisindne pahalıya maloldu aslında.

gayet kullanışlı ve iş gören aletler. bunların kablolu, çakmaklığa takılan modellerindeki olumsuz tecrübemden dolayı şarjlılarından uzak durmuştum. bunlar öyle ısınırdı ki ateş gibi olur, çocuk bisikletinin iki lastiğini şişirirken elimi yakardım.

xiaomi gibi markaların fiyatları çok yükselmiş durumda. hükümetimiz temu kanalını kapatmadan hemen önce temu'dan şarjlı, ucuz bir şey almıştım. 600-700 gibi bir rakama denk geldi. çok pratik ve çok memnunum. hem motorun, hem arabanın lastik havalarını şıp diye tamamlamak, ayarladığın basınca gelince kesmesi çok güzel. basıncı da doğru okuyor.

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Alma dostum yazık o paraya.
Bunu al, hem jump starter, hem kompresör hem powerbank. Ben de her ikisi de var.
Bu ise biraz daha kuvvaetlisi
Tavsiye için sağol dostum.
İkinci sıradaki, daha kuvvetli dediğini alacağım muhtemelen.
Çok amaçlı olması aklımı çeldi.

bunun versiyon 2 olanı var, ben ondan alıcam bunu arabada bırakıcam. :)

Benzin istasyonlarında bir kaç kez kalibrasyonu bozuk olanlara denk geldim. bir de benzin istasyonuna gidene kadar lastik ısınıyor zaten 3-4 psi farkediyor. bu şekilde evden çıkmadan havayı tamamlayınca daha doğru basınç oluyor. Yoksa benzin istasyonunda yarım saat lastikler soğusun diye beklemek lazım.
Ama 4bin çokmuş, yuh, ben 290'a almıştım.
geçen yaz pillerini dğeiştirdim, iki tane en kalitelisindne lityum pil alınca bir d eo pilleir puntolamak için alet alınca yenisindne pahalıya maloldu aslında.

Lastik şişirirken o kadar detaya girmiyorum, şişirip binip gidiyorum :)
Doğrusu, soğukken yapmak belki ama valla o kadar uğraşamam :)

Bu tarz ürünler için tek problem, pilinin bitmesi, ömrünü tamamlaması yani.
Lazım olur diye alıp kenara koyuyoruz ama gerçekten lazım olduğunda cihaz ölmüş olabiliyor.
Cihazın pilinin ömrü ne kadar bilmem ama 4-5 senelik süreçte 2-3 kez bizi rezillikten kurtarsa yeter.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
...
Mühim konu aslında, imkân varken detaya girmek lazım. Lastik havalarının sürüşe etkisi oldukça yüksek.

Navigasyonu aldığımdan beri tmps sistemim de var, orada lastik ısındıkça içlerindeki basınçların nasıl arttığını da görebiliyorum (5-6 psi 0,3 bar'a varan fark olabiliyor duruma göre...), bu da yapacağım sürüşe ve ortam koşullarına göre küçük değişiklikler yapsam mı yapmasam mı karar vermeme yarıyor.

Motosikleti
Hero Dash 125
Xiaomi pompayı uzun yıllardır kullanıyorum. 120₺’ye aspilsan şarjlı pil aldım ve pompanın pilini değiştirdim sadece. Bunun dışında başka bir sorun yaşamadım.

Güncel fiyatı aşırı artmış.

Motosikleti
Cruiser
Ben de Robo marka bir cihaz kullanıyorum. Akü takviyesi de var, gayet memnunum.
Anlık fiyatına baktım şimdi 2 civarına bulunabiliyor.

Motosikleti
Tavsiye için sağol dostum.
İkinci sıradaki, daha kuvvetli dediğini alacağım muhtemelen.
Çok amaçlı olması aklımı çeldi.

Bu tarz ürünler için tek problem, pilinin bitmesi, ömrünü tamamlaması yani.
Lazım olur diye alıp kenara koyuyoruz ama gerçekten lazım olduğunda cihaz ölmüş olabiliyor.
Cihazın pilinin ömrü ne kadar bilmem ama 4-5 senelik süreçte 2-3 kez bizi rezillikten kurtarsa yeter.
aslında lastik basıncı motosiklette arabada olduğundan daha önemli. yani en azından her hafta kontrol edilmesi gerek. ben zaten anca en fazla haftada bir yola çıkabildiğim için her sürüş öncesi basınçları kontrol ediyorum. bu açıdan çok işime yarıyor şarjlı pompa.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@killingroad arkadaş ile Almanya'da karşılaştığımızda o bahsetmişti bir marka hem akü takviyesi hem şarjlı pompa, ondan almaya da niyetim vardı da bir türlü o masrafa sıra gelmedi. O bir yılı geçti alalı, kesin kullanıp fikir edinmiştir, xioai pompaya göre biraz daha iri yarı ama akü takviyesi de yeri gelir kurtarıcı olur.

akü takviyesi de yapan modeller daha pahalı.
kardeşim kullanıyor, gayet de memnun. arabanın aküsünü bile takviye etmişliği olmuş.

Motosikleti
akü takviyesi de yapan modeller daha pahalı.
kardeşim kullanıyor, gayet de memnun. arabanın aküsünü bile takviye etmişliği olmuş.
Ben de işte onlardan bir tane almaya niyetliyim ama arabada kullanmak için. Bizim arabaya 36Ah akü koymuşlar, bu ne yaa motosiklet aküsü gibi diyorum hatta 5-10dk kısa parkettiğimde dörtlüleri yakmaya korkuyorum bu akü biter diye. Bu yüzden akü takviye de taşımam lazım. xioami pompayı da sürekli motorun çantasında taşırım artık.

Bu markaydı yukarıda bahsettiğim cihaz:
https://www.amazon.com.tr/UTRAI-Sta...0e8373d8bab851421d31c2b&qid=1777239182&sr=8-2

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar