zaferce kullanıcısının son içeriği

1. Z

TMF Onaylı Eğitim Kurumları ve Eğitmenler

Ben yıllarca motosiklet dünyasından uzakken Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), motosiklet eğitimi konusuna eğilmiş ve belli standartlara oturtma çabası içine girmiş. TMF web sayfasında sertifika verdikleri eğitmenleri listelemişler. Eğitmenler üç sınıf: C: Kapalı alan eğitimleri vermeye...
  2. Z

Tork Canavarı

Beygir gücü benzerlerinden az, son hızı düşük motosiklet modellerini niteleyen bir sıfat. sahibinden'de yakın cc'deki rakip modellerden daha az gücü olan her motosiklet modeli tork canavarı olarak geçiyor. Rahmetlinin dediği gibi fıtı fıtı giden motor yok, hepsi ya ciğerli, ya canavar. Bir abi...
  3. Z

Geri Dönüş Düşünceleri

2013 yılında MT-03 ile başlamıştım motosiklet sürmeye. Bir sürü -belki de gereğinden fazla- eğitim ve tam ekipman ile sürüş yaptım. Galiba 50 bin km yolu iki yılda iki teker üstünde geçişmişim. Sadece iki yıl süren motosiklet hayatımda MT-03’ten sonra VStrom 650 sahibi oldum. Galiba 40 bin km’si...
  4. Z

Honda Grom Ağlıyordu

5. Z

Altın Elbiseli Adam'ı anma videosu

Fuarda AEA'ı anma için bir yer ve zaman ayrılmış. Onu tanıyanlar, dostları, iş arkadaşları kendisi hakkında konuşmalar yapmış ve video kaydı Gökhan Eren'in youtube kanalında üç bölüm halinde yayınlanmış. 4 mart tarihli bir yayın ama ben ancak bugün sözlük'te gördüm, daha önce forumda...
  6. Z

Hem gelirden hem harcamadan vergi alınmasının sebebi ne?

Hocam şimdi hem gelir vergisi toplanıyor hem de harcamalardan vergi alınıyor ya. Neden böyle? Gelir vergisi olmasa, satılan her ürüne sabit bir % x vergi konsa. x de artık kaç para lazımda ona göre çok ya da az ayarlansa mesela. Daha çok tüketen zenginler daha çok öder, daha az kazanan az...
  7. Z

Ankara Eğitim Duyuruları

Ankara'da yapılacağını öğrendiğim motosiklet eğitimlerini bu başlıkta duyurmak istiyorum. Genel olarak Yol Sanatı ekolünü daha verimli ve önemli bulduğum için OMM, ART MotoAkademi, Alpha Motosiklet Akademisi, Motto Akademi ve benzeri yerlerin duyurularını daha çok paylaşacağımı düşünüyorum. Bu...
  8. Z

Yol eğitimleriyle ilgili yanılgılar

İleri sürüş yol eğitimleri ile ilgili olarak sağda solda duyduğum, okuduğum yanılgı olduğunu düşündüğüm önermeleri bir arada ele almak istedim. Yazıyı Wordpress blog sayfasından okumak isteyenler şuradan ulaşabilir. Kişisel görüştür, yatırım tavsiyesi değildir. 1. Bu sistem dedikleri şey...
  9. Z

Otopark'ın Yol Eğitimi Videosu

Otomobil incelemeleriyle tanınan Otopark adlı youtube kanalında bir yol eğitimi videosu yayınlandı. Kısa bir süre önce motosiklete başlayan Sinan Koç ve iki arkadaşı Boğaç Güzey'den yol eğitimi almışlar ve bunu bir video ile paylaşmışlar. https://www.youtube.com/watch?v=yfsapyhXFzs Videonun...
  10. Z

Motosiklete özel hız limitleri ve radar uygulamalarının faydasızlığı

OMM Bülteninden Paolo Volpara'yı okumak büyük zevk. 123. sayıda Volpara motosiklete özel düşük hız limitlerinin motosiklet sürücülerini tehlikeye attığından ve radar uygulamalarının trafik güvenliğine fayda sağlamaktan uzak oluşunu ele almış. Bu bültene eposta ile abone olmayı şiddetle tavsiye...
  11. Z

Motokuryeler ve paket servisin bilinmeyen yönleri (video)

https://www.youtube.com/watch?v=7AaHe_ov2Pw
  12. Z

Güvenli Eğitim Sürüşü Virajlara Girme Teknikleri (Video)

https://www.youtube.com/watch?v=dOXpVXlkcqY
  13. Z

Sollama

Wordpress blogda sollama üzerine bir yazı yayınladım. Bu, motosiklet sürücülerine hitaben yazdığım son sürüş teknikleri yazısı olacak diye düşünüyorum. Sırada son yazı olarak şu başlıkta sizlerden yardım istemiş olduğum yazı var. Metnin tamamını aşağıya ekliyorum. İki aşamalı sollama kolay...
  14. Z

Ayna kullanımı ve omuz üstü bakış

Wordpress blogdan okumayı tercih edenler şuradan ulaşabilir. Metnin tamamını aşağıya ekliyorum. Aynada kolların bir miktar görünmesinde sakınca yok. Ama tam arkamızdan gelen aracı görmek için eğilmemiz gerekiyorsa ayna genişletme-yükseltme aparatı alıp takmamız lazım. Ayna kontrolü yaparken...
  15. Z

Bölünmüş yollarda sistemli sürüş

Yazıyı wordpress blogdan okumak isteyenler şuradan buyursun. Metnin tamamını aşağıya ekliyorum. Bakış sorunları, 88… 89… yazılarında ve üç bölümlük virajlı yollarda sistemli sürüş serisinde yer alanların biliniyor olduğunu varsayarak bölünmüş yollara has bazı meseleleri ele alıyorum. Henüz o...