UNdocab kullanıcısının son içeriği

1. UNdocab

EV vs MOTOSİKLET

Evde ben vs Motosiklette ben :p
  2. UNdocab

Ohlins TTX 26 rebuild dökümanı

Merhaba Arkadaşlar, Bende birtane Öhlins TTX 36 amortisör var. Kendim rebuild yapmak için döküman aradım bir türlü bulamadım. Bulduklarım hep ohlinsin bir makinasına bağlanarak yapılan işlemlerdi. Aşağıda vereceğim linkte ise kendinizin nasıl yapacağını tarif ediyor. Bu linki bulana kadar...
  3. UNdocab

Ufaklık ile gymkhana yaptık (RT 125 içerir)

RT 125'in arka amortisörü yağ sızdırınca çinmalı ve gazlı bi arka amortisör taktım. Yayı çokyumuşak gelmişti. Yayını orjinal amortisör ile değiştirdim. Sonuç güzel oldu. Burada da ufaktan eğlendik. Çok eğlenceli kerata :) JYaWWgT4PlE
  4. UNdocab

Hyosung'dan yeni model GD 450

Daha önce piyasaya çıkan GD250 den sonra. Hyosung piyasaya aynı alt yapıyı kullanan yeni bir motosiklet sürüyor. KTM 390'a rakip olmaya çalıştığı belli olan motosikletin özelliklerinden şuan için bilinenler Şuan için bilinenler motor gücünün 49HP olduğu, tork değerinin 47.7Nm olduğu ve 145kg...
  5. UNdocab

Hyosung GT 250 Rölanti Problemi ve Çözümü

Merhaba arkadaşlar. Size deyalı şekilde GT 250 Rölanti problemini ve çözümünü anlatıcam. Bazı yerlerde çok detay kısımları atlamak isterseniz diye uyarı da koyucam ki uzun olacak bu yazının temelini okumak isteyen kolayca okusun. İlk motorum olan ve sıfır olarak satın aldığım ve 30.000km...
  6. UNdocab

Gocaman lastiklerim var. Ayıya biniyom :)

S.a millet. Geçen sene 30binkm civarı yol yapıp büyük kısmı işe gitgel olunca. Bitane 125cc alayım dedim. Tarzı olan bişe olması lazımdı Bende 125 cc aldım. Ben aldım. Gocaman lastiklerim var. Ayıya biniyom :D Atıf Buraya: tamamı için...
  7. UNdocab

Cafe Racer dan soğuttunuz

Kişilerin kendi tercihidir, zevkidir de yahu Cafe Racer diye yapılan saçma sapan şeylerden size de gına geldi mi? Yurt içinde yapılan doğru düzgün 3-5 iş dışında hepsi hilkat garibesi gibi duruyor. Ortaya çıkan şeylerin durumu diyor ki "Ulan kaza yaptık motorun da parçalar pahalı. Bari cafe...
  8. UNdocab

D.I.D 525 gold 116 bakla VX 2 zincir

DID Zincir 525 116 bakla ve sıfırdır. Motorunuza göre bakla sayısına getirip o şekilde gönderebilirim. Yeni aldım fakat motorumda bazı modifiyeler yaptığım için artık 530 zincir kullanmam gerekiyor. Modifiye için bir işlem yaptıracağım dükkana kadar gittim geldim. Bahçelievler-Cevizlibağ...
  9. UNdocab

Motoruma ne kadar elektirkli aksesuar bağlayabilirim hesaplaması

Bu konuda ingilizce araştırma yapmak isteyenler "Calculating Excess Electrical Capacity" diye aratarak sonuçlar bulabilirler. Motorların üzerindeki ekipmanlar aşağı yukarı şu kadar elektirik tüketir. Uzunlar 60 watt (H4) Kısalar 55 watt (H4) Plaka ışığı 5 watt Stop/Parklar 21/5...
  10. UNdocab

V motoru tek silindir çalıştırmak

Diyelimki motorda bir arıza durumu var. Silindirlerden birinde ateşlemeyi ve benzini kessek(yanmayan benzin egsozda yanmasın diye benzini de kesiyoruz) Mecburiyet durumlarında sakin sakin tek silindir ile idareten atıyorum 30-40km yol gitmenin motora ciddi bir zararı olur mu? Yada ne kadar...
  11. UNdocab

Hyosung GT 650 Modifiye

Modifiye yapmak dövme yaptırmak gibi birşey. Başladın mı sonu gelmiyor :) Neden? diye soranlar olacaktır. Cevap: Hobi. Allaha şükür istediğim motoru alabilecek durumdayım. Fakat piyasası Türkiye'de yok diye çok ucuza aldığım bir motoru hobi olarak modifiye ediyorum. Parçaları Amerikadan...
  12. UNdocab

Bildiğiniz Egsoz borusu yapacak usta var mı

Kısaca soru : Motosiklet egsoz borusu yapabilecek bu işin matematiğini bilen bir egsozcu tanıyor musunuz? Detaylı açıklama: Motosikletimde bazı modifiye işlemlerine girdim. Bunlardan biri de egsozlar. Kawasaki z1000 egsozlarından aldım 2 adet. Bunları sağlı sollu motora takıp çift...
  13. UNdocab

Intercom pil değişimi

Merhaba arkadaşlar 2- 2.5 sene kadar önce intercom almıştım. Pili öldü. Belkide sebebi çok uzun süre kullanmadığım için boş kalan pil de olabilir. Bendeki intercom şu. Nasıl yaparım diye düşünürken.Biraz araştırınca bunların içinde Li-Po 3.7v pil olduğunu öğrendim.Kağıt üzerinde 500mAh diyor...
  14. UNdocab

B rh (-) kan ihtiyacı

Yarın sabah 7:30 da İstanbul Göztepe Eğitim Araştırma Hastahanesinde ameliyat olacak bir teyzemiz için acil Brh(-) kan lazım Ameliyat 7-8 saat sürecek İrtibat için Hanım Büyük 0535 494 86 79
  15. UNdocab

Alarm kumandasından mod ayarlama

Merhaba arkadaşlar. Bir motosikletten çıkma 50-60tl lik bir motosiklet alarmı taktım motosikletime. Kitapçık falan yok. Kumandasında 4 tuş var Aç,Kapat,Siren simgesi, Ayar tuşu. Şuanda alarmı kurduğumda vik vik ötüyor alarm devreye girdiğine dair. Ama motoru sallıyorum alarm yok :) 1-2 defa...

Yeni mesajlar