Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mz 251 günlük kullanımda çok yoruyor, çok yakıyor bide kıyamıyorum kerataya o yüzden 2. bir motor almaya karar verdim 50cc yabancı olduğum bir tür değil zamanında Kuba Rx9 kullanmıştım küçüklüğü haricinde gayet iyiydi ama vites tipi cub tarzı olduğu için almayı pek düşünmüyorum. Kuba Xboss...
Motorum yüksek devirlerde sık sık tekliyordu son 2 haftadır sürekli buji patlatıyordu okudum, baktım sorunun ateşleme bobininde olduğunu fark ettim. Ateşleme bobinini kendim değiştirmek istiyorum ancak dikkat etmem gereken hususlar var mıdır, ateşleme bobinini değiştirirken elektronik bir ölçüm...
Motorumu 1 hafta önce güvendiğim bir ustaya bıraktım temel sıkıntım contaların arasından yağ gelmesiydi, motoru açılmazdan önce sadece 1 kez bujiden yolda kalmıştım oda çok bir dert olmadı değiştirdi yoluma gittim, ancak motor açlıp tamir edildikten sonra eve giderken yolda kaldım sorun...
Uzun süredir yeni bir motosiklet arayışındaydım, heves güves aldığım ilk motorum olan kuba rx9'u çok seviyordum ancak gerek güç ve çekiş sıkıntıları, gerekse motorun ufaklığı beni mutsuz ediyordu. Letgo'da dolanırken karşıma 2000 model Simsiyah bir mz 251 çıktı biranda motorun şekli şemali çok...
Yazın gelmesi yeni motor arayışımıda beraberinde getirdi, malum motor sürmeyi öğrendik ehliyeti aldık, ilk günkü acemilik gitti. Yeni bir motor almayı planlıyorum hız takıntım yok 100-105 km arası bir hız benim için şimdilik ideal. Etrafımda bulduğum motorlar Honda Titan 1999 model; fiyatı...
2016'da bu yana Türk lirasının dolar karşısında değer kaybetmesi ve alım gücünün düşmesi bir çok markada Türkiye pazarı için düşük cc motosiklet satışının başlamasına sebep oldu. Özellikle 2017'den sonra 50 cc furyası başladı ve halen devam ediyor, tüketicinin eskiden olduğu gibi Japon ve Avrupa...
Uzun zamandır kafamda kendimi geliştirebileceğim teknik beceri kazanabileceğim bir motosiklet projesi arayışına girdim. Kafamda Mobylette Bionik'den köyde ve hafif arazide kullanmalık bir motosiklet ortaya çıkartmak var. Bulunduğum şehir olan G.Antep'de eskiden bu motorların yarışları yapılır...
Dirt bike'lar oldum olası hep dikkatimi çekmiştirler. Arazi sürüşlerini dağlık taşlık yerleri sürmeyi hep merak etmiş hep istemişimdir. Ancak kendi motoruma hem kıyamıyorum hemde bunun içim uygun olmadığını düşünüyorum. Mobylette Bionikler çok farklı çok hoş motorlar ilk sürdüğüm motorun bionik...
Son dönemlerde doların yükselmesi Türkiye pazarındaki tüm markaların düşük cc, parça kalitesi kötü, çağdaşlarından oldukça geri modelleri piyasaya çıkarması malumunuzdur. Türk motor camiası çağın gerisinde motosikletlere mahkum bırakılmıştır. Eskiden kalitesi ve ucuzluğuyla bilenen Japon...
Eylül 2020 den berri motosiklet sürücüsüyüm bu zamana kadar ciddi bir sorun yaşamadım.Trafikte giderken yolu ve etrafımı tahlil etmeye çalışıyorum şimdiye kadar dikkat etmem gereken bağzı noktaları belirledim sizlerlede paylaşmak istiyorum!
1.Beyaz araçlar: Uzak dur genelde şirket arabasıdır hep...
Öğrencilik döneminde kullandığınız motor neydi keyif alarak mı sürdünüz bela okuyarak mı amacım eskiden memlekette insanlar ne haldeymiş onu öğrenmek, şuan benim gibi öğrenciler gerçekten her konuda çok zorlanıyorlar ve beziyorlar.
50cc motorumla mart ayında 100 km gidiş 100 km geliş bir yol yapmayı planlıyorum amacım 1 saatde git gel yapmak değil sakin sakin gidip yeni yerler keşfetmek gün sonunda kamp yapıp orada konaklamak istiyorum nelere dikkat etmeliyim neleri kontrol etmeliyim şimdiden teşekkür ederim(2020 eylülden...
Arkadaşlar yazdan bu yana forumdayım eylül 2020 de ilk motorumu aldım yaza doğru güzel bir motor almak gibi bir planım var ancak 2. motor olarak güzel tatlı bir honda kinetic alma gibi bir fikrim var bu motorlar çocukluk hayalim ancak kullanmak nasip olmadı 2 zamanlı olması gözümü korkutuyor bu...