50cc ile uzun yol

50cc motorumla mart ayında 100 km gidiş 100 km geliş bir yol yapmayı planlıyorum amacım 1 saatde git gel yapmak değil sakin sakin gidip yeni yerler keşfetmek gün sonunda kamp yapıp orada konaklamak istiyorum nelere dikkat etmeliyim neleri kontrol etmeliyim şimdiden teşekkür ederim(2020 eylülden bu yana motosiklet kullanıyorum)!

Kardeşim ben denedim olmuyor, motor şişiyor, arkadan arabalar sıkıştırıyor vs vs bir çok detay var keyiften çok ızdırap ve tehlikeye dönüşüyor gel bu işten vazgeç sen

kuba dragon 50 ile yazın 70+70 140km yol yaptım işkencesi bitmiyor.

Yanından tır geçtiğinde epeyce sarsılıyorsun
Yol tek şeride düşünce arkadan sellektör yapan korna çalan bitmek bilmiyor
En sağdan gitmeye kalkıyorsun çakıl taşları dengeni bozuyor
Ek olarak en sağdan gittiğim için 2 kere lastiğim patladı 2 kere yama yapmak zorunda kaldım

ve bir üstteki arkadaşın dediği gibi motor çok zorlamaya gelmiyor şişip kalıyor. Titreşim uyuşma karıncalanma da cabası.
bisiklet sürsen daha güvenli

Bisikletle dünya turu yapan acaba yanından tır geçmiyor mu?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:57 ----------

50cc yi 110cc yapsak şehir içi yollardan gitsek yine bu sorunlar devam eder mi motorumu gerçekten çok seviyorum 2. motor olarak bir tane tvs alabilirim ama öğrenciyim bütçemi yormak istemiyorum buda çok temiz daha 1500 km de 2.elde bu kadar temizi zor bulunur

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İstersen herşeyi yaparsın, sadece sabır ve dayanıklılık gerek. Buarada trafiğin ilerleme hızına ayak uyduramayacak düşük hızlarda seyretmek her zaman daha tehlikelidir.

Bir kere de olumsuz yaklaşmayın. Her olumsuzluğun aslında olumlu tarafları vardı biraz onlardan bahsetsek?

50cc yi 110cc yapsak şehir içi yollardan gitsek yine bu sorunlar devam eder mi motorumu gerçekten çok seviyorum 2. motor olarak bir tane tvs alabilirim ama öğrenciyim bütçemi yormak istemiyorum buda çok temiz daha 1500 km de 2.elde bu kadar temizi zor bulunur

Dediğin gibi bir şey olabilir belki. 100 cc bir motorla ana yollara girmeden gidersen çok güzel bir şekilde gezebilirsin. Tırların daha az olduğu, ortalama hızın çok yüksek olmadığı yollarda gitmen daha iyi olur.

Biraz daha tecrubelenip ehliyet sınavını bekleyeceğim ama ehliyeti alınca ilk işim bu olabilir belki önce ufak bir şehir turu yaparım ama direksiyon sınavını beklemek cidden adamı yoruyor

F54

ehliyetini almadan trafiğe çıkma yakalanırsan motora tövbe ettirirler

sana tavsiyem 125cc bir motosiklet ile bunu yapman
otoban genel seyir hızı ortalama 100 km/s o yüzden rahat rahat bu tipteki motor ile gezersin heryeri
50cc şehiriçi ulaşımı için ideal ama otobanda sorun yaşacayaksın

Motosikleti
D400
otobana cıkarsan polis görürse ceza yazar. hız limiti 45 km zaten o araçların.

ha yakalanmadan ara yollardan gideceksen 50cc ile 100 km gidilir, 100 km uzun yol değil.

su an hava serin, bunun avantajı var.

Motosikleti
Yok
Iyi de arkadas mesajnda otobana cikacagim yazmamis ama herkes otobandan bahsetmis, duyan da Turkiye'nin tum yollari otoban sanacak.

Bisikletle, 50cc/90cc/100cc ile dunyayi gezen insanlar var, otobandan gitmiyorlar herhalde onlar da.

Motosikleti
D400
ben otobandan gidecek demedim ki hem ara yol hem otoban konusunda uyardım

Sabrın ve trafiği okuma becerin varsa istediğin yere gidersin. Dert etme.

Yanına ne alacağına gelirse şahsi ihtiyaçlar için ( Üst baş, kamp malzemeleri ve yiyecek olarak ) bunu en iyi bilebilecek olan sensin.

Motosikletin için yedek benzin, lastik tamir spreyi, her ihtimale karşı yıldız ve düz ağız tornavida vida ve somunlar için 8, 10, 12 anahtar.

Böyle bir iki gezi yapınca tecrüben artar ilerde her türlü gezi için ne yapman gerektiğini öğrenirsin.

Not: Sürüş esnasında her zaman karnın tok olsun cebinde mutlaka atıştırmalık bir şeyler bulundur ( meyve, çerez, bisküvi ) her fırsatta atıştır. Tok karnına sürmek her zaman psikolojik olarak rahatlık veriyor.

Son düzenleme:
Sabrın ve trafiği okuma becerin varsa istediğin yere gidersin. Dert etme.

Yanına ne alacağına gelirse şahsi ihtiyaçlar için ( Üst baş, kamp malzemeleri ve yiyecek olarak ) bunu en iyi bilebilecek olan sensin.

Motosikletin için yedek benzin, lastik tamir spreyi, her ihtimale karşı yıldız ve düz ağız tornavida vida ve somunlar için 8, 10, 12 anahtar.

Böyle bir iki gezi yapınca tecrüben artar ilerde her türlü gezi için ne yapman gerektiğini öğrenirsin.

Not: Sürüş esnasında her zaman karnın tok olsun cebinde mutlaka atıştırmalık bir şeyler bulundur ( meyve, çerez, bisküvi ) her fırsatta atıştır. Tok karnına sürmek her zaman psikolojik olarak rahatlık veriyor.

Abi normalde avadanlığım mevcut hiç motordan ayırmam trafik okuma becerim fena değil uzun süreler bisiklet kullandım 40 km de bir motoru 15 dakika dinlendirip yemek yersem bence yolculuk 3 saat kadar sürer amacım tenha bir yerde kamp yapıp kendimi dinlemek bide otobana 110cc ye çevirmeden girmek pek mantıklı değil

ya kolayı varken zoru ile ne uğraşacaksın
mutlaka otobana çıkmak zorundasın yok ara yollarmış yok köy yoluymuş falan nereye kadar yani sıkılırsın gezi yapacağım diye eziyete dönüşür 50cc ile 1 kere dene deneyeceksen zaten bu dediklerimi anlarsın kanka,mecbur 100cc üstü birşey ile dene

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
B ehliyetin varsa ve güzergahın ana yol içermiyorsa yapabilirsin.
Aşağıdaki gibi bir yolda mobilet ile 70 km yol. Mola. 70 km. dönüş toplam 140 km. yol yapmışlığım var.
yihl23.jpg

- Zamanı problem etmeyeceksin.
- Arkadan gelen araçları aynadan zamanında göreceksin.
- Tamir takımı, ekipman eksiğin olmayacak.
- Mümkünse grup sürüşü ile gideceksin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar