- Konu Yazar
Yaşadığınız şehir, kullandığınız motor ve uyguladığınız sürüş stratejileriniz nelerdir?
Korkak still kullanıyorum.
Söyle ki her büyük aracın beni görmeyeceği, içinde insan olan her duran aracın kapısını acacağı, tali yoldan ana yola cıkan her aracın beni beklemeyip yandan vuracağını varsayarak kullanıyorum.
Bu tarzm sayesinde simdiye kadar 30 a yakın kazadan kurtuldum. Evet sürüş olarak belki acemi gibi gozukuyor dışardan ama insanlara güvenmiyorum.
Korkak still kullanıyorum.
Söyle ki her büyük aracın beni görmeyeceği, içinde insan olan her duran aracın kapısını acacağı, tali yoldan ana yola cıkan her aracın beni beklemeyip yandan vuracağını varsayarak kullanıyorum.
Bu tarzm sayesinde simdiye kadar 30 a yakın kazadan kurtuldum. Evet sürüş olarak belki acemi gibi gozukuyor dışardan ama insanlara güvenmiyorum.
O an trafikte çevremdeki her sürücünün iq seviyesinin tost makinesiyle saksı arasında bir yerde olduğunu düşünerek her an, her yerde tehlike oluşabilirmiş gibi sürüyorum. Açıkçası İstanbul gibi bir yerde sürmek insanın zihnini yoruyor, motordan indikten sonra pert olduğumu hissediyorum.
O an trafikte çevremdeki her sürücünün iq seviyesinin tost makinesiyle saksı arasında bir yerde olduğunu düşünerek
...........İbrahim Tatlıseks'in İbo Şov'u yaptığı eski dönemlerde programa bir profesör konuk olmuş. Tatlıseks her zamanki boş konuşan tavrıyla:
-"Profesör bey, siz okumuş adamsınız, bilirsiniz. termosa soğuk su koyduğumuzda suyu soğuk tutuyor, sıcak su koyduğumuzda suyu sıcak tutuyor. Termos suyun soğuk ya da sıcak olduğunu nasıl anlıyor?"
Profesör cevap verir:
-"Çok basit! siz elinizi suya soktuğunuzda onun sıcak veya soğuk olduğunu anlamaz mısınız?"
-Tatlıses:
-"Anlarım ama benim aklım var?"
Profesör cevap verir:
-"Eeeee o kadarcık akıl termosta da var."...
İlk yılımda aptal gibi kullandım, açtığım başlıklardan görebilirsiniz. Daha sonra ise defansif bir sürüş, kimsenin beni görmüyormuş gibi ve her an her yerden bir araç fırlayacakmış gibi sürüyorum. Bu sayede son 1 yılda başıma çok şükür bir şey gelmedi. 1KM Önümü görmediğim yollarda basmıyorum
Göreceğim ben seni Antalyaya giderken![]()
Öğrenmenin sonu yokmuş, Mt25 sonrası Mt07'ye geçen Angrypower anlatırdı da inanmazdım; 250 tek silindir kullanırken daha agresif, daha limitlerde ve riskli sürerdim trafikte. Hani yaşım genç de değil, 41 oldum. Nispeten daha kuvvetli bir motor sahibi olduğumda daha bir sakinleştim sanki, kapışmıyorum kimseyle. Biliyorum gazı açtığımda patates edeceğim, yol veriyorum uğraşmıyorum.