- Konu Yazar
2016'da bu yana Türk lirasının dolar karşısında değer kaybetmesi ve alım gücünün düşmesi bir çok markada Türkiye pazarı için düşük cc motosiklet satışının başlamasına sebep oldu. Özellikle 2017'den sonra 50 cc furyası başladı ve halen devam ediyor, tüketicinin eskiden olduğu gibi Japon ve Avrupa malı motorları tercih edememesi Çin menşeli markaların işine oldukça yaradı ve pazardaki konumlarını hızlı bir şekilde büyüttüler. Önceleri özellikle D.Anadolu ve G.doğuanadolu pazarında kuvvetli olan Çin menşeli markalar 2016 sonrasında ülkemizin her yerinde giderek daha fazla yayıldılar ve önceye kıyasla daha büyük bir ağ oluşturmayı başardılar. Çinli markaların üretim bantlarında 50cc motorlar, diğer motorlara kıyasla daha fazla üretilir hâle geldi. Yedek parçaların pahalılığı sebebiyle yüksek cc motorlar tüketicinin gözünde öcü hâline gelerek tercih edilmez bir konuma oturdu. Yakın bir gelecekte bizi bekleyen manzara pazarın giderek daha düşük cc'ye yönelmesi ve 200cc motorların yüksek cc olarak sayılması şeklinde olacak. Ancak bu tahmin elbette benim düşüncem sizlerin neler düşündüğünü merak ediyorum daha iyi bir hale gelebilir miyiz yada dediklerimden daha mı kötüsü olacak bunu elbette zaman gösterecek. Sizlerin öngörüsü nelerdir?