Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mesela benim attığım daha çok bozuk yollarda kullanana ve konfor isteyene giderken sizin attığınız daha çok temiz asfalt yollarda sürenlere, sessizlik ve daha iyi frenleme-viraj kabiliyeti isteyene gider. Kullanım şeklinize göre dediğim kriterlerde seçim yapabilirsiniz.
Bu fark, lastik boyu değişimiyle bile oluşabilmekte :D. Mesela motorsiklette lastik yanak boyu veya inç düşürüldüğünde de birim mesafe başı dönüş artacağı için de Km şişiriyor :ROFLMAO::ROFLMAO:
Ek olarak motorsikletler için yapılmış soğutma sıvılarını almak daha iyi olabilir ama ondan ziyade üreticinin belirlediği standartlar önemli. Uygun oldukça oto antifrizleri de uygun karışımla kullanılabilir ama rastgele antifriz alınmamalı çünkü uzun vadede sorun çıkarabilir uyumsuz olabileceği...
İşin komik yanı brent petrol dolar bazında %20 civarı düşer, bizde fiyat değişmez. Sonra azıcık yükselir hemen zam. Neyse ki motorum az yakıyor da pek dokunmuyor :D
Muhtemelen cca denilen akünün soğukta çalıştırma gücü düşük kalıyor sonradan düzeliyor gibi. Garanti varsa bi servise söyleyin ölçsünler baksınlar. Çünkü kablo bağlantısı gibi şeyler de sebep olabilir. Hatta yakınınızda multimetre varsa direkt ilk çalıştırma öncesi voltaja bakın emin olursunuz...
Kendi haline bırakın çok yavaşlatıyorsa az gaz verin boşta gibi gider 😆
Zaten fiziksel müdahele hariç bir şey kontrol edilemediği için kafa yormaya da gerek yok, sadece vites boştayken çok hızlı gidiyorsanız gaza basmayın yavaşlıyıp basın yeterli 😆
Bana bi kere 100 metrelik yolda kask yok diye ceza yazmışlardı ara sokakta pusu kurup, ben de ondan beridir havalar ısınınca onlara inat şehir içinde kendi boyadığım nazi kaskıyla geziyorum. Apaçilik de yapmıyorum, sürdüğüm motor da zaten ben normal biriyim bana ceza kesemezsiniz motoru...
Bence de sürmeyin çünkü 125cc 2t değilse o otoyolun yüksek hızla akan trafiğinde çok yorar. Ben bile düşünemiyorum pcxle 80le 90la gidip orada yiyeceğim selektörü veya görmedim deyip üstümden geçebilecek tırları falan :D
Ayrıca otobüste bagaj bölümünde getirme şansınız var, ücret karşılığında...
Ben her işi kendim yapıyorum, yalama vida gibi işin içinden çıkamadığım konularda da sanayide kaynak attırıp açtırıyorum, çok daha ekonomik ve bu yolla kendimi iyi geliştirdim. Şimdi bunun üstüne 25 yıl yatmış motorun içini temizleyip topluyorum boş zamanlarda. Eliniz yatkınsa ve çok değerli bir...