alperendegilalper kullanıcısının son içeriği

1. A

kasisten geçince taktuk sesler geliyor

Mafsal mili ya da takozlar
  2. A

Sattığım Motor 100 Km Sonra Conta Yakmış

Potansiyel sanık beyanına bakılırsa,mesajlaşmaların çoğunda motordan memnuniyet duyduğunu belirtmiş. Exper raporu olmadan motoru aldığı için de ortada baştan bir kabulleniş var. İyi uzadığını beyan etmesi de motoru sınırlarda zorladığı anlamı taşır. Tüm bunlara istinaden dava süresi ve bilirkişi...
  3. A

Drift L Ateşleme sorunu

Eğer şase varsa ve bu şaseden dolayı ECU ısınıp kendini korumaya alıyor ise değiştireceğin tüm parçalar boşuna. Ee iyi güzel de, şase olup olmadığını nasıl anlayacağız? Diyeceksin. Cevap veriyorum,bobin bağlantısını söküp kontak açık bırak. Kaç dk açık bırakacağını biliyorsundur. Ne kadar sürüş...
  4. A

Sattığım Motor 100 Km Sonra Conta Yakmış

Bı cacık çıkmayacağını anladığı için sana uzlaşma teklifi ediyor. Ne koparirsam kâr hesabı. "Eğer dava açmazsan 👌böylesin" yaz ona. Şaka şaka,yazma tabi.
  5. A

Yetkili servis, özel usta, tornacı derken bir haftada motordan soğudum

Ben olsam ne yaparım? Motoru satıp Cg alırım,bu kadar başım ağrımaz. Bozulduğu yerde bırakır giderim. Bakıma zaten bu Cg parası bayılmışsın. Zincir ayar gergileri farklı konumdaysa tekerlek de mafsal içinde yamuktur.Zincir dişlisi,zinciri tam karşılamıyordur. Bu net. Son ayar yapan usta...
  6. A

Faizsiz 0 motosiklet alımı.pert kasko sorunu.

Kaskoyu kendi önerdikleri şirketten yaptırmak gerekiyor.
  7. A

Zx4r/rr yatak sarma hakkında

Bangladeşli kardeşlerimiz bu soruna çözüm bulmuşlar. Biyel koluna iki çizik atıp yağ kanalı açarak yola devam diyorlar. Mz gibi,Planet Rus gibi iki zamanlı motorlarda da bu şekilde sorun çözüldü. Zaten olayı basit düşünmek lazım. Yüksek devir çevirip yatak mı sarıyor? Yağsız kalıp fazla...
  8. A

Motorsiklet çatlak stop lambasıyla muayeneden geçermi

Risk alma.Başka birinden ödünç iste bı günlük. Her şeyi de ben mi öğreteyim ama yaa 😒
  9. A

R25 Yağ Kaçağı Sorunu Çözülmüyor – Conta ve Üst Kapak Değişti

Külbütör conta değişti,külbütör kapağı kontrol edildi mi? Kazada su teması olduysa eğilme yapabilir. 100 kerede conta değişsen bir işe yaramaz. Kapak yamulmuştur. Bunun dışında yağ kaçağı üst kapak değiştiği halde kaçak devam ediyorsa külbütör yamulma ihtimalini güçlendiriyor. İllaki darbe...
  10. A

sıfırdan motora başlangıç

Senin hesap bayağı bir yanlış. A2 ehliyet güncel 18500 civarı sanıyorum. 6-7 bine ehliyet veren yer varsa c/d/e ne varsa alırım muarrem ince gibi
  11. A

"... henüz düşmemiş motorcu vardır." sözü hangi durumlarda geçerli?

Valla o kadar çok kalaylayan oluyor ki, kulak çınlamamın olmadığı bir gün düşünemiyorum. Benim nick askerden kalma bı durum. 14 ay yan yana olduğum adama bir türlü ismimi öğretememiştim,oradan geliyor. Koca karakolda sadece o öğrenemediği için bir yerden sonra pes ettim tabi. Kamu spotu...
  12. A

"... henüz düşmemiş motorcu vardır." sözü hangi durumlarda geçerli?

Ben normalde düşmem de,yollar köstebek dolu bir tarla gibi. Ne tarafa kaçarsam kaçayım hep bı deliğe denk geliyorum. Ön jant da hafiften yamulmuş zaten. Trafik sorununun çözümü bulunamayan bir ülkede eğer taşrada yaşamıyorsan otomobil tamamen işkence. Şu an 4 teker aracım olsa mesela trafikte...
  13. A

lastik hava basıncı

Ön lastiğe düşük,arka lastiğe yüksek hava basılır. Artçılı ya da artçısız g*T taşıyan lastik arka lastiktir
  14. A

CG 150 vuruntu mekanik tarzı ses ne olabilir

Pay varsa tornada üstten sildirirsin kurtarır o şekil. Pay yoksa silindiri yukarı alman gerekir,contayı çift atarsın ya da Çelik conta atabilirsin. Fakat o durumda üst kapak konumu yükseleceği için elindeki iticiler kısa gelebilir,subaplar tam açılmayabilir. Egzantrik kamları bu konuda uyum...
  15. A

CG 150 vuruntu mekanik tarzı ses ne olabilir

Vuruntu sesi var,rölantin de yüksek olmasına rağmen dalgalanıyor. İticiler horozlara alışana kadar biraz ses yapar, normaldir. Ancak sendeki ses piston tepesi üst kapak çeperine vurma sesine benziyor. Üst kapak söküp pistonu üön getirip silindirden taşma yapiyor mu bir bak. 2,5 mm altta kalması...

Yeni mesajlar