boyyyyyy nerdesin boyyyyy..
mehmet bu aralar yok ...gelsede bi el atsa şu olaya ..
her zaman dedim ss ler benim tarzım olmadı hiç bu gidişlede olmayacak..
ama gp ve diğer yarışlarda kullanılan motorlarda son hızdan daha önemli olanın çabuk hızlanma olduğunu biliyorum .. discovery bi ara bu konu ile ilgili bi belgesel yapmıştı.. zaten mantıklı düşününcede bu tip yarışlarda son hız değilde hızlanmanın daha önemli olduğu açıktır.
bir çok video portalında ibrelerin 300+ lara dayandığını gördük tabiki bu ne kadar doğrudur. orası sorgulanabilir..
şimdi gelelim asıl konuya .başlığı açan arkadaş 320 gördüm demiş.. İlk sormamız gereken soru bir motorsever neden ss alır .. amacı şehiriçinde 40 km hız limitinde veya taş çatlasın otobanda 110 km max sürati yapabilmek olan birine ybr 125 yetecektir.. zaten yasal mevzuata göre ybr 125 üstü motorların satışı bile yasaklanmalıdır.
elbetteki bu motora binen gaz açacaktır. yoksa o motoru neden alsın ..
eğri oturalım doğru konuşalım .. 1 günlük sürüş esnasında acaba kaç kere kural ihlali yapıyoruz .. her kalkışınızda sinal verip kalkacağınızı gösteriyomusunuz ... 
her şerit değiştiğinizde yine sinyal veriyomusunuz.
trafik tıkandığında emniyet şeridi yada en solda bulunan 70-100cmlik şeridi kullanmıyomusunuz 
büyük iler dışında yaşayanlara soruyorum kask hep kafanızdamı...
motorlu taşıt trafiğine kapalı alanlara hiç motosikletle girmiyomusunuz.
kaldırıma hiç çıkmıyomusunuz ....
sorular arttırılabilir ...
ben bunların çoğunu yapıyorum .. ne yani yalanmı atim ..
içinizden biri eğer derseki ben yukarda saydıklarının tamamına her zaman her şartta uyuyorum .. zaten o motorcu değildir .. yada acemidir
trafik sıkışmış arabanın ardında bekleyecem mi .. yok kardeşim yardıra yardıra giderim ...
ha yaşım 40 oldu bir çok ss le şehirlerarası yol yaptım. gördüğüm max hız 180km/h oda ibre doğruysa tabi...
yemedi daha hızlanmak yalan değil.. nasıdurur bu motor diye düşündüm o hıza çıktığımda bile ... yanda otobanın korkulukları rende gibi geldi gözüme .. lastik patlasa motor savrulsa düşsem o bariyerler rende gibi her çarptığımda bir uzvumu alır .. kol bacak kafa ne varsa bırakırız .. kask korurmuş .. o hızda kask mask korumaz ..
İsteyen 320 de yapar 350 lide .. bizde buradan geride kalanlara sabır dileriz olur biter ..