Arkadaşlar sadece buraya has değil, ben gençliğin (biz yaşlardakilerin, daha küçüklerin) sorununun bilmediği halde herşeyi biliyormuş gibi konuşmasında ve eksik bildiğini de savunmasında görüyorum gerçekten ciddi sorun...
Ülkenin günlerdir gündemini meşgul eden olayda da gençlerimizin ne kadar bilinçli olduğu gerçekten ortadaydı. İki tarafta öyle büyük hataları doğruymuş gibi savunulduki, gerçekten ağzım açık izledim bazı konuşmaları...
E burada yazanların çoğu da bu makinaların ne üstüne binmiş, ne gezmiş, ne de makinaları tam olarak araştırmış. Şu kesin iyi, bu kesin kötü diyor... "Ben yanlış biliyor olabilirim ama böyle duydum vs..." deyip yazan yok. Herkes Sofuoğlu maşaallah... Herkes limitlere çıkmış kırk kere pist görmüş karşılaştırma yapıyor. Belki bu niyetle yazmıyor olabilirsiniz ama inanın tarafsız okuyan birine öyle geliyor...
Hele biri, üç aşağı beş yukarı aralarında 0,5mm.'lik-1cm'lik farkları olan iki motordan birine "bisiklet gibi" demiş. Yahu benim aklımda yanlış kalmıştır demek yok. Ötekisi "tekerleğe aktarılan güç olayına uyuz oluyorum" demiş yahu sen uyuz olunca böyle bir ölçüm doğruluk payını kayıp mı ediyor?... Enteresan gerçekten enteresan...
İşin daha vahim durumu; bu makinaları alacak adamların çoğu hayatları boyunca piste bile çıkmayacak belki, sesini, tipini, vs.'ini sevdiği için alacak. O zaman başka kriterler öne çıkmalı, hangisi hoşuna gidiyorsa o alınmalı ya da ne bileyim, işte hangisi içine daha çok siniyorsa o... Ya da en güvenli, en ucuz hangisi ise...
Neden bu beygirgücü tartışmaları anlamıyorum. Ne olacak yani fezâya mı çıkacaz? Al, bin, sür, abicim hangisi içine siniyorsa onu al sür...
Ayrıca lütfen arkadaşlar bilmediğimiz emin olmadığımız yerlerde mutlaka "Yanlış biliyor olabilirim" deyip yazmayı unutmayalım sonra bilen çıkıp doğrusunu söyleyince de yanlış bildiğimiz doğruymuş gibi savunmak yerine "ha öylemi, yanılmışım demek ki" diyelim ama doğru bildiğimiz varsa eminsek onu da savunmaktan vazgeçmeyelim, sadece burada değil heryerde. Yoksa hiçbir işin içinden çıkmaz hale geleceğiz. Ülkenin durumu belli daha nasıl bir örnek vereyim...