Zorunlu trafik sigortam ne kadar çıkar ?

2023 model pulsarım var ilk aracım 15 bin küsür lira geçen yıl zorunlu trafik sigortası yapmıştım bu sene ne kadar çıkar sizce ve motor yükseltmeyi düşünüyorum mesela sigortayı yaptırdım ve 2 ay sonra sattım sigortaya ödediğim para ne oluyor yeni motoruma tekrardan mı sigorta parası ödüyorum

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
2023 model pulsarım var ilk aracım 15 bin küsür lira geçen yıl zorunlu trafik sigortası yapmıştım bu sene ne kadar çıkar sizce ve motor yükseltmeyi düşünüyorum mesela sigortayı yaptırdım ve 2 ay sonra sattım sigortaya ödediğim para ne oluyor yeni motoruma tekrardan mı sigorta parası ödüyorum
Kullanmadığınız kadarını geri alırsınız, bir kaybınız olmaz. (Acentaya satışı bildirin poliçeyi iptal edip iade yapsınlar.) Zorunlu sigorta primleri yüksek maalesef.

Motosikleti
D400
bir kısmını hizmet/işlem bedeli olarak kesiyor kalanını iade ediyor.

yeni motora sıfırdan sigorta yaptırıyorsunuz evet.

15bin iyimiş, geçen sene 6. kademe 2600 ödemiştim :D

• Beğen
Tepkiler: F54
sbm.org.tr ye sor en düşük teklif hangi şirketten çıkarsa yaptır ,
biz nereden bilelim senin vukuatlarını
yaşa , başa yediğin nanelere göre değişir fiyat 😁

Motosikleti
Forza 250
Kullanıcının yaşına,kaç senedir ehliyet sahibi olduğuna,yaşadığı şehire,aynı cinste kaçıncı taşıtı olduğuna(araba ve motor ayrı klasman olarak değerlendirilir 15 kere motor alıp satsanızda ilk arabanızda farklı fiyat çıkar),daha önce kazaya karışıp karışmadığınıza göre bir sürü kriteri var bu işin.

Neredeyse %10luk poliçe vergi vs. kesintilerini yapıp parayı size iade eder yeniden sigorta yaptırıcaksanız üste kalan eksiği atıp da yaptırabilirsiniz . İlk sigorta yaptırışım ve 8bin küsür gibi bir şey çıktı bana neredeyse 3 yıllık motosiklet serüvenimde 1 kazam var onda da kusur karşı taraftaydı . Sigortacı bir tanıdığıma sorduğumda yaşadığın yer , cinsiyet , yaş , kaza geçmişin vs. gibi faktörlerde fiyatını baya etkiliyor ben Bereket sigortadan yaptırdım Allianz 12bin TL gibi bir şey çıkartmıştı

Motosikleti
CB750A
Adıma kayıtlı ilk aracım D400 2. yılı 6200 TRY çıktı, ilk sigortası da bu civardaydı.
yıl ortası aldığım hornet 750 de 7000 TRY sigorta bedeli çıkardı.

Bence de iyi itelemişler.

Adıma kayıtlı ilk aracım D400 2. yılı 6200 TRY çıktı, ilk sigortası da bu civardaydı.
yıl ortası aldığım hornet 750 de 7000 TRY sigorta bedeli çıkardı.

Bence de iyi itelemişler.
Sigorta acentesine bağlı bir şey bu ehliyet yılı yaşadığı şehir önceki kazaları vs. de çok etkiliyor bunlar bakmadan iteliyor demek ayıp olur.

ben 18 yaşındayım üç motor var biri 9 biri 10 biri 7 bin çıkıyo sizinki biraz anarmal yüksek değilmi acaba şehir çokmu fark edoyor

Motosikleti
Arora kasırga
Sigortan günlük olarak hesaplanır,kaç gün kullandıysan poliçeden düşer kalanını iade eder.Tabi senin ödediğin eski zamsız fiyattan.
Yeni sigorta yaptıracağınız zaman ise güncel zamlı tarifeden ücretlendirme olur.
Kısaca ne tarafa dönersen dön,öper.

F54

ben ayın 23.12.2025 te yeni motor aldım sigorta kaç para haberim yok arkadaşım sigortacı buda benden olsun dedi;)

Gecen kasım 9.500e yaptırdım Pulsar, benim ilk seferdi. 2026 oldu o yüzden sizin daha fazla olabilir. sigortacıya göre de değişir tabi. Sigorta yaptın sonra sattın motoru diyelim sigortacıya bilgi ver kalan sürenin iadesini istersin.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
İlk defa veya 2. 3. defa sigorta yaptırıcak kişilere bence normal fiyat .
Geçen sene diyor... 15 bin diyor...
Ben geçen sene CBF1000 e 1900 liraya yaptırmıştım..
Cygnus 125 e 1300
Haziranda sıfır forzaya 2700 ödedim..
Haala ısrarcıyım... Kakışlamışlar...

Motosikleti
D400
bu arada sigortacılar komisyon alıyor?

bizim akraba 2 sigorta dükkanı işletiyor öyle böyle zengin değil parayı kırıyor :D

Motosikleti
bu arada sigortacılar komisyon alıyor?

bizim akraba 2 sigorta dükkanı işletiyor öyle böyle zengin değil parayı kırıyor :D
Doğrudur ama sigortaladıkları prim borcu takarsa şirket onu acenteden takır takır tahsil de ediyor. Dolayısıyla müşteri seçmeyi de iyi bilmeleri gerek... Kazançlar hep alınan riskin büyüklüğüne göre.

Motosikleti
D400
Doğrudur ama sigortaladıkları prim borcu takarsa şirket onu acenteden takır takır tahsil de ediyor. Dolayısıyla müşteri seçmeyi de iyi bilmeleri gerek... Kazançlar hep alınan riskin büyüklüğüne göre.

prim borcu takmak ne bilmiyorum fakat ne kadar sigortacı varsa zengin onu biliyorum :D

Motosikleti
prim borcu takmak ne bilmiyorum fakat ne kadar sigortacı varsa zengin onu biliyorum :D
Yani benim iki arkadaşım var sigortacı, öyle bir zenginlik yok. Bir tanesi babadan kalan müşterilerle geçinmeye çalışıyor. Diğeri acente açtı sonra battılar şimdi bir broker'da çalışıyor. Bunlar kofti herhalde? :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar