Zontes 350e Nasıldır?

Selam arkadaşlar. Zontes markası malumunuz olduğu üzere Uğur motorlu araçlar bünyesinden çıkarak Enduro Market ve motoruma firmalarının ortak iştiraki ile Tekrar Türkiye'ye giriyor.
https://zontesturkiye.com/
Bu adresten tüm modelleri inceleyebilirsiniz.
Sahsi fikrim Makineler gerçekten çok kaliteli duruyor en az CF motor kadar kalitesi var.
Özellikle 350 cc scooter modeli çok teknolojik ve çok güzel. Ayrıca kendi sınıfının en güçlü motor bloğuna sahip.
Ben riske gidip kapora verdim. Sizler zontesin geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yine hüsranla mı sonuçlanır Yoksa bu kez yavaş yavaş ülkemizde tutunmaya başlar mı

Selam arkadaşlar. Zontes markası malumunuz olduğu üzere Uğur motorlu araçlar bünyesinden çıkarak Enduro Market ve motoruma firmalarının ortak iştiraki ile Tekrar Türkiye'ye giriyor.
https://zontesturkiye.com/
Bu adresten tüm modelleri inceleyebilirsiniz.
Sahsi fikrim Makineler gerçekten çok kaliteli duruyor en az CF motor kadar kalitesi var.
Özellikle 350 cc scooter modeli çok teknolojik ve çok güzel. Ayrıca kendi sınıfının en güçlü motor bloğuna sahip.
Ben riske gidip kapora verdim. Sizler zontesin geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yine hüsranla mı sonuçlanır Yoksa bu kez yavaş yavaş ülkemizde tutunmaya başlar mı

Mustafa abi umaya güvenip motor almazdım 1 yıldır tvsnin parçalarını oturtamadılar

Jeo

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhabalar Mustafa bey,

Direk konuya girmem gerekirse, bir geleceği olduğunu çok fazla düşünmüyorum. Ve böyle dediğim için üzgünüm ama görüşüm ne yazık ki bu yönde. Aynı zaman da Zontes markasına vakıf olmamakla beraber, yaklaşık üç sene önce Phantom S250 modelini deneyimleme şansım olmuştu. Serviste ki bir kardeşim almıştı bir tane de Duke 250 almışlar, bende o gün ikisiyle de biraz gezmiş bulundum. Ve ilk diyebileceğim şey aralarında çok fazla performans farkı olduğu. Bunun yanı sıra ayaklıkların konumu bana göre çok apsürt yerleştirilmiş. Oturuş pozisyonu ile uyumsuzdu ama belki de ayarlıdır, bilemiyorum. Aynı zaman da hava soğutmalı diye giriliyordu ilanlar ama bana söylenen yağ soğutmalı olduğuydu. Hatta sanırım şase içinden geçen bir sistem yapmışlardı, anlattılar ama tam hatırlamıyorum şuan. Yalan söylemiş olmayayım. Yanı en kısa haliyle ben pek beğenememiştim. Ve çokta satılmadı bildiğim kadarıyla.

Bir seferde youtube de motopixel kanalında denk gelmiştim söz konusu markaya. Motopixel tv'i tanımam ama hiç sevmiyorum, sevemedim. Nedense bana parayı veren düdüğü çalar formatında geliyor kendisi. O da sanırım tanıtım yaparken kendine de bir modelini satın aldığını söylemişti ama bence o tanıtım için hediye veya yok parasına alınmış bir motosiklet. Benim ilk deneyimlerim tatsız oldu açıkçası. Yine de belki bu sefer daha sevilir, kendini geliştirmiştir ve tutulur. Lakin az önce sitesine girip baktım, fiyatları bana biraz yüksek geldi. O fiyatlar ile ( Japonlara Yakın ) daha ucuz bilindik hintli modeller de varken, ne kadar tutacak... bilinmez. Alırsanız bizimle deneyimlerinizi paylaşır, bilgilendirmiş ve belkide yaptığım ön yargıları kırmış olursunuz. Ama dediğim gibi kişisel olarak ben şahsen o fiyatlar ile tercih etmezdim. Sevgiler.

Merhaba. Zontes 350e nasıl bir motosiklet bilmem ama UMA distribütör iken desteklenmedi ve bıraktılar. Yeni distribütör çok güven verir mi bilmem. Satış sonrası servis ve yedek parça ne olur bilinmez.

bu sitede capon ve malum markalar dışında motora iyidir, güzeldir, alınır denmesi ihtimal dışında. o yüzden beğendiyseniz, kapora da verdiyseniz hayırlı olsun güle güle binin. şimdi birisi gelir o paraya nmax alsaydınız der en fazla.

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Motopiksel cıkar tanıtımını yapar işte ona malzeme çıktı :queen:

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de 350Gk'yı beğendim. Şekil şemal yerinde ve tek silindir makinede yaklaşık 38 bg güçle bence eğlenceli olacaktır. Umarım servis ve yedek parçadan gol yemezseniz. Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim.

Motosikleti
Yamaha YBR 125 ESD 2016 / Honda CB250R 2022/ Honda Kinetic Zoom 2006
merhaba biraz inceledim
350GK-->CB250R ye, 350R--->2017 MT25 e ,350T1-->VSTROM 250 ye benzetilmiş. Tabiki de fiyatları da.

Butun modeller cok guzel. Fiyatlari suan pahali yada ucuz olarak degerlendiremeyiz bence.

Malzeme kalitesi iyiyse, motorlarin kronik sorunu yoksa, blok-mekanik saglamsa, servisler duzgun hizmet verip yeteri kadar yedek parca tutacaksa, daha uygun fiyat beklemek mantik disi olur zaten.

Insallah tutunurlar ve piyasada guzel bir alternatif olurlar. yukarida saydigim kriterleri saglarlarsa zaten basarili olurlar.

İşin özeti ben Enduromarket Latif Hocama güvendim.
İnşallah piyasada servis ağını iyi kurarlar. Yedek parça ilk etapta çok sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
Kendileri zaten Çin'den minimum ayda bir kez toplu malzeme getiriyorlar. Yani en fazla bir ay bekleriz diye düşünüyorum.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Yaygın ve vasıflı servis ağı, yedek parça, marka devamlılığı vs. riskleri görmezden gelirsek yeni koronavirüs aşısı gibi deneylerden geçip onay alması gerekiyor. Kısacası, bu motoru alıp binecek kobaylar lazım.

Yaygın ve vasıflı servis ağı, yedek parça, marka devamlılığı vs. riskleri görmezden gelirsek yeni koronavirüs aşısı gibi deneylerden geçip onay alması gerekiyor. Kısacası, bu motoru alıp binecek kobaylar lazım.

Aslında haklısınız.
Ben de o kobaylardan biri olmayı peşinen kabul etmiş sarılıyorum sanki.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:00 ----------

Mustafa abi umaya güvenip motor almazdım 1 yıldır tvsnin parçalarını oturtamadılar

Zontes UMA dan tamamen ayrıldı. Enduromarket ve motoruma ortak iştiraki bünyesine geçti

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar