Arkadaşlar bu çocuk beni tanıyor ve böyle konuşuyor olsa zihinsel engelli olduğunu varsayardım ve cevap vermeyi keserdim. Mal mülkten konuşan kim? Teknik olarak günlerdir sen karşılaştırmıyor musun GS'le zontesini. O çok sevdiğin Dayyar abin seni ve motorunu gömdü, üstüne toprağı attı. Sonra sildi mesajını. "ehe abi yaa" falan yapıyosun adama. Söylediğinin yalan olduğunu, enteresan şekilde savunduğunu falan söylüyor adam. Şöyle güzel böyle iyi dediğin motor için titreşimden böbrek taşı düşürürsünüz aman haa uzak durun falan dedi. Manasız manasız konuşma.
Tutarsızca 1250'den örnekler verip 1200 fotosu atmanda dikkatimden kaçmadı. Pek birşey değişmez ya. Neyse. Bir önceki mesajında da söylediklerin yalan. Hala iddia ediyorum. Yazdıklarını okuyan tüm GS sahipleri beni söylediğim hakkında doğrular, senide yalanlar.
Ben şu forumda kimseye yalan söylemedim. Yapamayacağım şeyinde altına imza atmam. Sözü güvenilir bir kişide ACT şunu sallıyor diyemez, demez. Senin gibi yalan söylediğine emin olduğum ve bunu söylediğim için bana manen zarar vermeye çalışan eleman dahi dava açtığıma inan ihtimal vermemişti. Ya da kariyerim hakkında verdiğim bir bilgi için burada seni gazlayan arkadaş inanmayınca fotoğraflı cevap vermiştim mesela. O yüzden at fotoyu kapat ağzımızı dedim. Ama tarifini istediğim foto gelmedi.
Garip olan da tüm karşılaştırdığın motorların sahibi olmuş olmam. (Sahip olmaktan kastım hakkındaki bilgim yine maddi olarak konuşmuyorum.) Hani desen ki KTM 1290'dan şu noktada şu gömlek üstün, cevapta veremeyeceğim. Kullanmadım bile. Bak ne dedin? Beverly 400'den daha iyi freni vardır. Evet doğrudur iyi olmayabilir dedim. Beverly 400'üm de var çünkü. SYM Symphony'nin freni bile beverly'den üstün. Ama scooter'la karşılaştırıyorsun. Harley'in battery cable'ı var dediğimde inanmadın. (Bi de yapay zekadan yardım aldın yanlış yönlendirdi üstelik.) Ecu flashlayabilmen için ayrı bir kablo olduğunu falan söyledim videosunu attım. Takviye videosu attın buraya "eheh böyle yapılıyor zontes daha inovatif" diye. Maval okudun burada ben biliyorum sen benim motorumu bilmiyorsun diye. Üstelik hala aynı şeyi yapıyorsun. Konunun mal mülk olmadığını, senin yalan dolan bilgilerle dolu şizofren hayal dünyan olduğunu kavramanı dilerim.
Yağ filtresini bulamadığın motoru daha fazla göklere çıkarma lütfen.
Gs ile Zontesin karsilastirdigim tek noktası freniydi, okuduğumuzu anlamamız en basit yapabildiğimiz şey olmalı, evvela fikir beyan etmek için.
Bunu da en yakın GS Ci arkadaşı fren testine davet ederek söyledim, önemsiz bir konuydu.
Hehehe zontese hubele kontes falan filan basit ahkamlar, ben GS e binerim kendimi de helikopterle aldiririm gibi komedi tavırları olan sizsiniz.
İcler acısı bir iç dünyanız olmalı kendinizi nasıl otorite figür olarak görüyorsunuz

Dayyar ağ bii konusuna gelirsek, yakın arkadaşım olarak biraz zontes zede olduğundan yüksekten atmış olabilir, zontesi sevmez

Titreşim konusuna gelirsek, bir çok kez günde 800 900 kmler yaptım, ne böbreğim düştü ne algimi kaybettim ne de 2 gün yatak döşek yattım.
Ama 3 silindir motordan inip tek silindire binerseniz tabiki titreşim çok fazla gelir.
Bende tigera bindigimde hiç titreşim yok demiştim ancak kullanicisi onda da titreşim olduğunu söyledi.
Arkadaş grubumuzda bunun muhabbetini ve kavgasını sık yaparız.
Kendisi Hem 1250 GS Adv, Hem Tiger 1200 rally pro hem de Vespa 300 GTS sahibidir.
GS ile Tiger karsilastirmasinda düşüncelerimiz benzer diye biliyorum.
Yalan söylediğim bir durum yok, motorla ilgili gerekenleri söyledim.
Siz kendinizce dünyanızda inanmak istediğinize inanabilirsiniz, en son da güya yağ filtresine girmissiniz şimdi bir de yağ filtresi ile ilgili sizi inandirmak için zaman harcamayacagim
Harley konusunda attığım videodaki aparat, hem şarj eder hem takviye ile çalıştırabilirsiniz, akü şarjida aynı mantıkta çalışır, benim attığım Harley de bu sistem olabilir sizin attığınız modelde farklı bir sistem olabilir.
Ancak Zontesin şarj kiti kesinlikle çok daha kolay ve kompakt bir sistem.
Zontes fan boy falan değilim arkadaşlar, gelecekte göreceğiniz motorlar bunlar, zontes diye bir motor mu vardı, yoldayım ve demin yanimda duran iki Scooterci yanıma yaklaşıp zontes dimi dedi.
Yani yavaş yavaş geliyorlar, siz kabul edin veya etmeyin, keşke yerli üretim bir motor olsaydı ancak, dünyada üretim inovasyon çin tarafına kaydı.Hala Avrupa yeaaa, BMW yeaaa, Harley yaeaaa diyenler tabi ki olacak, ancak Çin markaları çok hızlı girecekler hayatımiza ve nasıl olduğunu çoğunuz anlamayacaksiniz.
Bugün dalga geçtiğiniz zontesler yarın yanınızdan geçecek
Bugün 10 bin dolar seviyesinde motorlarla geldiler yarın 40 50 bin dolarlık motorlarla geldiklerinde, inovasyonu da teknolojiyi de hepimiz göreceğiz..