zn 125 ile Merinden İstanbul'a...

gultekin abi bol keseden sallamadim en uzun yaptiim yol izmir ankaraydi o da cbr 125le benim soylemek istedigim giderler ama dinlenerek giderler 3 saatte bi durup saat 2 saat dinlenirler cok yorulurlar ama iki arkadas o kadar yol yapmak nolursa olsun guzel olur benim dusuncem bu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bol keseden sallayarak, ortalama 60-70 km. ile gideceklerini varsayalım, "3 ila 5 saatte bir durup dinlenin" diyorsun yani.

sen hiç bir motorun üzerinde 3-5 saat durmadan yolculuk yaptın mı dostum?
biraz dinlenip, 4 saat daha sürdün mü? :bounce:

Carlos dostum;
paran ve vaktin çoksa,
ruhi ve bedeni kondüsyonun iyiyse,
motoruna ve trafiğe hakimsen,
yeterli ekipmana sahipsen,
uzun yol için, kısa kısa antremanlar yapar, durumu değerlendirirsin.

birkaç kişinin gazına gelip, "yürrü koçum kim tutar beni" diyerek yola çıkarsan bil ki eziyete dönüşebilir, motora da, hayata da kahredersin.

motorun küçük ve hafif, havalar çok tekin değil, 2000 m. rakımlı tepeler ve geçitler rüzgarlı, sisli.
yağmurlarla ıslanacaksın. küçük tekerler, her ıslakta ve çamurda kayacak.

yiyeceğin rüzgarın haddi hesabı yok.
mıçına, beline, sırtına, boynuna girecek krampların da...

yaz sezonu sona erdiğinden, yolda pek motora da rastlayamayacaksın. belki alışveriş yapacağın yerler de seyrekleşmiştir.

süratli bir yolculuk olmayacak.
bol bol mola vermek durumunda kalacaksın.
en kral ekipmana sahip olsan bile donacaksın.
çokça su kaybedeceksin. takviyeler yapacak, vücut dengeni bozacaksın.
bir süre sonra yolculuk işkenceye dönüşecek.
otellerde konaklaman gerekecek, cukkanı sağlam tut.

en kötüsü de sabah vakti bi ton dayak yemiş gibi uyanacak, ve yine mecburen yola çıkacaksın. yapacağın km. dünden daha az olacak.

bütün bunları hesaba kat.
"yaşasın ! benim de aradığım bu işte" diyorsan, yolun açık olsun. :wiinkk:

ilave edecek birsey bırakmamışsın be Gültekin :)

Motora ne gerek var....yürüyerek gidin,hem konuşursunuz,üşüyünce koşar ısınırsınız,benzin paranız cebinizde kalır,daha bi maceralı yolculuk olur,hatta yorulduğunuz zaman otostop yapın.....

gültekin abinin yazısını ya 2 kere daha okuyun yada dediğimi uygulayın....hayırlı yolculuklar

gultekin abi bol keseden sallamadim

sana "bol keseden sallıyorsun" demiyorum. yanlış anlamışsın. bir daha oku bence.

abatarak söyleyelim,
hayal kuracağız ya, cimrilik yapmayalım,
bol keseden sallayalım (böyle düşünerek başlayalım [biz yani] ) manasında yazdım o cümleyi.

benim soylemek istedigim giderler ama dinlenerek giderler 3 saatte bi durup saat 2 saat dinlenirler cok yorulurlar ama iki arkadas o kadar yol yapmak nolursa olsun guzel olur benim dusuncem bu

ayberk dostum;
o motor üzerinde 3 saat sürekli gidemezler, bu bir.
hem yorgunluk, hem de benzin için zırt-pırt duracaklar bu iki.
2 kişinin performansı aynı olmayacak, birinin durması gerektiği zaman mecburen diğeri de duracak, birbirlerini frenlemiş olacaklar, bu üç.
bu mevsimde, anadolu havasına güven olmaz, adamın kafasına dolu bile yağar bu dört.
yol kısa olsa, ya da yaz mevsiminde olsak, hiç itirazım olmayacak.
bu şartlar altında 1000 km.'yi bitirmek zorunda olmanın stresi bile yeter de artar, bu beş.
buraya kadar yazdıklarımda motorun hiç arıza yapmayacağını varsaydık, çayna kızına bu kadar güvenmemk lazım, bu da altı.

yol yapmayı düşünen arkadaşların motosiklet tecrübelerinin ne kadar olduğunu da bilmiyoruz.
ehliyetleri var mıdır?
bu motorları ne kadar süredir kullanıyorlar?
trafik tecrübeleri nedir?
motorlar bakımlı mıdır? vs.

bunları hiç bilmeden, "gidersiniz gidersiniz. sıkı giyinin, duanızı yapın çıkın yola" mealinde kelam etmek doğru değildir. :bounce:

keşke Ümmet abi başlığı görse de, o anlatsa mevzuları. ben de ukala ukala, bilirkişi gibiymişim gibi konuşmasam. :wiinkk:

http://www.motosiklet.net/forum/gezi-yazilari/47243-yarim-kalan-turkiye-turu.html

http://www.motosiklet.net/forum/gezi-yazilari/48557-eve-donus.html

Şu başlıkları okuyun da, nasıl ağladığımı görün. :p

Son düzenleme:
bence hiç çıkmayın yola ne kendini nede başkasını riske atma motorun pek şakası olmaz her ne kadar dünyada hiç değişemeyeceğim bir zevki tatdırsada bize hemde başkalarını merakta bırakmayın arkanızda hiç gerek yok tatlı tatlı ewinde oturmak varken...

Arkadaşlar gerçekten tüm yorumlarınıza tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Zaman ayırdınız. Özellikle Gültekin Bey, bize yolda karşılaşacağımız herşeyi tüm detaylarıyla özetledi. Bu bizler için gerçekten zorlu bir maceradan öteye geçmeyecekti. Tabiki tüm hazırlıklarımızı yapmıştık. Bakımdan yeni çıktı motorlarımız. Ben shark marka pantolon mont aldım arkadaşım kapalı kaskını yeniledi. İkimiz de 2 yıllık motor ehliyeti sahibiyiz ve 2 yıllık motor kullanıcısıyız. Çevre illere 100 km uzaklığa günü birlik gezilerimiz oldu. köy yollarında hayli zaman geçirdik. Yani hadi gidelim değilde biraz planlı bir hayaldi. Şİmdilik bu hayalimizi erteliyoruz. (Birlikte plan yaptığım arkadaşın bana sağlam küfürler etmesine rağmen) Zn grubun karşılama teklifi de bizi çok mutlu etti. Ama bu planımız tamamen son bulmuş değil. Sanırım hava koşullarının daha uygun olduğu yaz başına tekrar oturup kafa kafaya vereceğiz. O zaman istanbullu zen kulüp üyeleriyle de tanışma imkanı buluruz sanırım. Hoşça kalın

selam kardeşler bende yeni mz 251 c mi satttım 2002 maodel çok tatlı acayip motordu ama yeni 150 martian aldım çelik bende onla erzincana sinoba gitmeyi düşünüyorum geze geze 2 günde toplam gidiş yeni motor yaptırıyorum çogunu fuul değiştirice piston seti grank kol sil.kapağıfelan keçeler hepsi en iyi buji ve en iyi yağıkoyucam ve hava filtresini dışarı çıkarmayı düşünüyorum ve sag sol sis lambası ve jant şeridi grşş arkadaşlar sizede yola çıkın derim ama cesaretiniz varsa benim de ilk deneyimi olucak ama çıkıcam inş. sakın keşke yapsaydım dememeye çalışın yapmaya çalışın

Forumdan Uzaklaştırıldı
arjantinden çıkıp bütün dünyayı ybr 125 ile gezen çifti gördüğümden bu yana böyle şeyler hiç uçuk gelmiyor. bence hiç korkma. benim motorum olsa neler yapacam ah bi bilsen :)

gezi yazılarına girip bursa MT ye bakarsan orda bi zn göreceksin onun sahibi gecen yaz bursadan antalya ya gitti. hawa sartları elwerıslı olsa yapardın bence :)

valla bende boyle bi cilginlik yapan arkadas taniyorum onda da zn125 vardi ve 1200 km yol gitti (istanbul - rize) cok eglenceli oldugunu yalniz bir okadarda yoruldugunu soyledi...
tercih senin...

zaman farketmez...sizi karşılamak, İstanbul' u qezdirmek bizim içinde zewkli olacak...Biz kimiz diye merak ediyorsan işte "YAZA WEDA" buluşması we biz... :)

HEPİNİZ HOŞGELDİNİZ...!!!

phot0019yo9.jpg

RENGARENK OLMASI İNANILMAZ İLGİNÇTİ...AYARLASAK BU KADAR OLMAS... :cherry:

phot0020kz5.jpg

phot0023vu2.jpg

phot0024ge7.jpg

zn1qb4.jpg

phot0008cq1.jpg

phot0045kp9.jpg

phot0030bd2.jpg

phot0034ms8.jpg

phot0036tk9.jpg

phot0041nj8.jpg

phot0049kw3.jpg

phot0027ft9.jpg

151 RS ile İzmitten Giresun'a gidip gelen birisiyle tanışmıştım vaktiyle. bence cesaretiniz varsa gidilebilir. ama çok hızlı gidemeyeceğiniz için biraz yol uzayacaktır. sık sık mola verin. scooterlar hakkında pek bilgim yok. ama ben MCT250 ile marmarise gidip gelmiştim sorunsuz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
çıkma kardeş kendine 400 km lik bi hedef seç mola vererek o hedefe ulaş en azından zor olsada biter yol ama mersinden istanbul scooterla çekilmez haberin ola size iyi bi chopper lazım mersinden istanbula gitmeniz için havalarda soğuk tadıda olmaz

Gidilir bazı arkadaşlar bisikletle bile uzun yol yapıyorlar,bazı şartları vardır kırıtık sollama yapmama gibi gerisi gelir sadece biraz yorulursun.Yorulmayı azaltmak için öne rüzgar kesici cam takıyorlar ondan takarsan daha rahat edersin.

zaman farketmez...sizi karşılamak, İstanbul' u qezdirmek bizim içinde zewkli olacak...Biz kimiz diye merak ediyorsan işte "YAZA WEDA" buluşması we biz... :)

YA bende size katılayım benimde 125 Ctiy Fun var..Marka tutmuo ama uyar mı?caddede beraber takılılırız..Hem benim Renkten Yok aranızda Farklı 1 renk girmiş olur:cat:

ümmet abi çinliyle Tüm Türkiyeyi gezdi.sizde yaparsanız bence.fakat dikkatli olmanız lasım.yolda motorsikleti fazla zorlamamak gerek

YA bende size katılayım benimde 125 Ctiy Fun var..Marka tutmuo ama uyar mı?caddede beraber takılılırız..Hem benim Renkten Yok aranızda Farklı 1 renk girmiş olur:cat:

ayıpsın...tabii ki de qel...o motordan wardı aramızda ama sattı ozan...msn' ini yollarsın p.m.' den... :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar