Zincirim Aşırı Derecede Paslanmaya Başladı

yağdan ziyade zincirden de kaynaklı olabilir durum. yıllardır DID zincirde gazyağı ve Motul c4 kullanırım, hiç paslanma görmedim.

Motorumun zincir bakımlarını aldığım günden beri hiç aksatmadan yaklaşık 500km'de bir yapmama rağmen zincirimde korozyon oluşmaya başladı. Eğer motoru yıkamıyorsam zinciri baştan sonra temizleyip sıfırdan zincir yağı sıkmıyorum onun yerine eski yağın üstüne direkt ilave yeni yağ sıkıyorum.

Zincir yağı olarak motorda C4 kullandım aldığımdan beri, son iki temizlikten beri C4 bittiği için çıkma motor yağı kullanıyorum, zincir ve dişli temizlemek içinse gaz yağı kullandım hep.

Zincirin dış tarafında çok fazla korozyon yok sadece 1-2 yerde korozyon demiyimde korozyon başlangıcı gibi var diyeyim genel olarak resimlerde de gördüğünüz gibi bütün pas zincirin iç tarafında.

En son kar yağdığında motoru iş yerinde bırakmıştım evim bayırda olduğu için motoru çıkaramam hayatta 1 hafta falan brandasız şekilde karın ve yağmurun altında kaldı acaba o sırada mı zincirdeki bütün yağ dondu, aktı vs daha sonra korozyona uğradı.

Ek olarak zincirdeki pası çıkarmak için ne yapabilirim hangi yöntemlere başvurabilirim? Motor daha 3bin'de zincirin böyle bir hal alması canımı sıktı. WD-40 falan o-ringlere zarar verir mi?

Bende zincirimde motordan çıkan yağı kullanıyorum ama hiç seninki gibi görünmüyor.
Senin zincirinde yağ yok gibi geldi bana.
Fırça ile yedirerek daha iyi yağlarsın bence zincirini

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Bende zincirimde motordan çıkan yağı kullanıyorum ama hiç seninki gibi görünmüyor.
Senin zincirinde yağ yok gibi geldi bana.
Fırça ile yedirerek daha iyi yağlarsın bence zincirini
Eğer ilk mesajımdaki resimlere bakarak bu yorumu yaptıysanız zaten orada zincirim yağsız hocam iş yerim orası motor 1 hafta kaldı orada yağmurun karın altında.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar