- Motosikleti
- Sym Wolf Sb250Ni
@Ahmet Turan Peker abi sen foruma alarm mı kurdun?
Zincir yağlama konusu açılır açılmaz anında cevabını okuyoruz.
Ne yapalım işimiz bu@Ahmet Turan Peker abi sen foruma alarm mı kurdun?Zincir yağlama konusu açılır açılmaz anında cevabını okuyoruz.
İzmir'e taşındık taşınalı gelemiyoruz çayını içmeye ama @haluk23 'ten haberlerini alıyorum.Ne yapalım işimiz bu. Aslında konu açtım görünce de dayanamıyorum ne yapayım
![]()
Nasipsiz sopa bile yenmez derler... Çay her zaman vardırİzmir'e taşındık taşınalı gelemiyoruz çayını içmeye ama @haluk23 'ten haberlerini alıyorum.
Madem tavsiye istiyorsunuz. Bu işle uğraşan biri olarak
Tavsiyedir...
1- Asla yağ çözücü bir şey ile zincirinizi temizlemeyin ( gazyağı,mazot,benzin,... vs)
Yağ çözücüler çok ince malzemedir. Oringlerden içeri sızarak oradaki mevcut fabrikasyon gresi çözer. Bu da zincirin çabuk bozulması demektir
2- Zincirinizi akışkan bir yağ ile yağlayın ( 90-140 dişli yağı, kızak yağı, yada akışkan zincir yağı)
3- temizlik işini yine yağ ( daha ince) ile yapın bez ile silip parlatın...
4- Yağlama işini motoru park edince yapın ve bekletin. Sıçrama minimum olacaktır.( Akşam yağla sabah devam gibi)
Bunları yaparsanız Zincirinizi çok uzun km ler gittiğini göreceksiniz..
Zincir Kuru kalmasın akışkan bir yağ ile yağlayın.. illa temizlik yapacağım diyorsanız ince motor yağı ile temizleyip bez ile silip parlatın. Zincirin ihtiyacı sadece yağlı olmasıdırÇok teşekkür ederim hocam.
Peki şu durumdaki zincir için öneriniz ne olur?
![]()
6fjg4pn.jpg - Hızlı Resim
Bu görsel, Hızlı Resim'e 27 Mart 2026 tarihinde yüklendi, 3000Ã4000 piksel çözünürlüÄünde, JPG formatındadır. â ID: 6fjg4pnhizliresim.com
Resimdeki pas için ekstra bir şey yapmama gerek var mı?Zincir Kuru kalmasın akışkan bir yağ ile yağlayın.. illa temizlik yapacağım diyorsanız ince motor yağı ile temizleyip bez ile silip parlatın. Zincirin ihtiyacı sadece yağlı olmasıdır
Abi yagla pas falan kalmaz Çelik paslanir. Kafaya takılacak bir şey değil. Bazı markaların üzerine yapılan kaplama çabuk deforme oluyor. Onun için paslaniyor. O kaplamanın çabuk deforme olmasında da yağ çözücü maddelerin etkisi olduğunu düşünüyorumResimdeki pas için ekstra bir şey yapmama gerek var mı?
Benim nc de de sizin otomatik yağlama takılı. 100 saniyede 10 saniye yağlama süresi belirlenmişti. Ben bunu 100 saniyede 15 saniyeye çıkardım. normal şehir içi ve şehir dışı sürüyorum. Arazi veya yağmur çamur ile çok işim olmaz. BU süre fazla mıdır ya da zararı var mıdır?Abi yagla pas falan kalmaz Çelik paslanir. Kafaya takılacak bir şey değil. Bazı markaların üzerine yapılan kaplama çabuk deforme oluyor. Onun için paslaniyor. O kaplamanın çabuk deforme olmasında da yağ çözücü maddelerin etkisi olduğunu düşünüyorum
Ayar standart olmaz. Eğer zincir yağlı ise ve lastiğe de sıçrama yok ise normal. Havalar ısınınca şimdiki ayar fazla gelecektirBenim nc de de sizin otomatik yağlama takılı. 100 saniyede 10 saniye yağlama süresi belirlenmişti. Ben bunu 100 saniyede 15 saniyeye çıkardım. normal şehir içi ve şehir dışı sürüyorum. Arazi veya yağmur çamur ile çok işim olmaz. BU süre fazla mıdır ya da zararı var mıdır?
Çok teşekkür ederim. Müsaadenizle bir şey daha sormak isterim. Fırça tıkanmış gibiydi. Ben de sizden 1 adet temin edip değiştirdim. Fırça bir metale bağlı. Metal plaka da kelepçe ile tekerin bağlı olduğu profile bağlı. Bu kelepçe de üzerinde farklı bir kilit (geçme sistemi gibi) olan vidalı kelepçe. Şunu düşündüm. Eğer kelepçe yerinden çıkacak olursa fırça ve kelepçe direkt zincir ile dişlinin arasına girecektir. Büyük risk oluşabilir. Acaba bu fırçayı sabitlemek için başka yöntemler ( yada 2. bir emniyet sistemi) var mı?Ayar standart olmaz. Eğer zincir yağlı ise ve lastiğe de sıçrama yok ise normal. Havalar ısınınca şimdiki ayar fazla gelecektir
Üstat merak etme, ben 5 sene ve 100.000 km kullandım, dediğin problemin zerresini bile yaşamadım, hatta fırçamın ucu kısaldığında kelepçeyi gevşetir, fırçayı biraz daha aşağı çeker ve sıkardım.Çok teşekkür ederim. Müsaadenizle bir şey daha sormak isterim. Fırça tıkanmış gibiydi. Ben de sizden 1 adet temin edip değiştirdim. Fırça bir metale bağlı. Metal plaka da kelepçe ile tekerin bağlı olduğu profile bağlı. Bu kelepçe de üzerinde farklı bir kilit (geçme sistemi gibi) olan vidalı kelepçe. Şunu düşündüm. Eğer kelepçe yerinden çıkacak olursa fırça ve kelepçe direkt zincir ile dişlinin arasına girecektir. Büyük risk oluşabilir. Acaba bu fırçayı sabitlemek için başka yöntemler ( yada 2. bir emniyet sistemi) var mı?
Kaan cevap vermiş 2000 üzerinde kullanıcı var henüz o sorunu yaşayan olmadıÇok teşekkür ederim. Müsaadenizle bir şey daha sormak isterim. Fırça tıkanmış gibiydi. Ben de sizden 1 adet temin edip değiştirdim. Fırça bir metale bağlı. Metal plaka da kelepçe ile tekerin bağlı olduğu profile bağlı. Bu kelepçe de üzerinde farklı bir kilit (geçme sistemi gibi) olan vidalı kelepçe. Şunu düşündüm. Eğer kelepçe yerinden çıkacak olursa fırça ve kelepçe direkt zincir ile dişlinin arasına girecektir. Büyük risk oluşabilir. Acaba bu fırçayı sabitlemek için başka yöntemler ( yada 2. bir emniyet sistemi) var mı?
Yalnız çok kötü işçilik yaptı, hiç düzgün ölçmedi, hele maşayı delerken matkap ucu arkadan çıkıp lastiği zedeledi. sinir oldum izlerken. Tam dayaklık dedim.Zincir Derdine Konpile Cözüm!
Motorun olan canı da gitti, seste cabasıZincir Derdine Konpile Cözüm!
Motorun anası ağlamış lastik falanda kim bilir kaç senelik, taktığı dişliler gacur gucur ses yapıyor, motorun olan canı da gitti onamı takıldın hocamYalnız çok kötü işçilik yaptı, hiç düzgün ölçmedi, hele maşayı delerken matkap ucu arkadan çıkıp lastiği zedeledi. sinir oldum izlerken. Tam dayaklık dedim.
motorun canı zaten gitti de o kaynak işçilikleri, hassas ölçmeden haldır huldur delmesi falan onlar da manyaktı.Motorun olan canı da gitti, seste cabası
Motorun anası ağlamış lastik falanda kim bilir kaç senelik, taktığı dişliler gacur gucur ses yapıyor, motorun olan canı da gitti onamı takıldın hocam![]()
zaten video için yapmışlar dalgasına çok belli.motorun canı zaten gitti de o kaynak işçilikleri, hassas ölçmeden haldır huldur delmesi falan onlar da manyaktı.
iki koyun emanet etmem böylesine gütsün diye.