Zincir yağı önerisi

Motosikleti
YAMAHA R 25 HONDA PCX
Herkese merhabalar daha önce R 25 motosikletimde kullanmak için zincir yağı bakıyorum tavsiyelerinizi almak isterim motul c4 kullandım ama jantı çok batırıyor

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Dalın!
51sEF8PuMML._AC_SL1500_.jpg

Motosikleti
Bajaj Dominar D250
Jant batmasın diyorsanız Putoline drytec seramik olabilir ama o tarz yağları sokak için kullanışlı bulmuyorum ben, yarış yağı diye geçiyor zaten. Liqui moly zincir yağı tavsiye ederim, gereğinden çok yağlamazsanız jantı batırmaz.

Fazla yada zincir soğukken sıkınca janta , arka plakaya , yolcu selesinin alt bölümüne hatta arka diske bile yağ sıçrar , az ve sık kullanacaksın , zincirin üstüne yapışıp kalan yağın zincire faydası yok , sıcakken sıkacaksın katı yağ sıcağın etkisiyle eriyip akar halde baklaların arasındaki oringlere ulaşacak..soğuyana kadarda bilmeyeceksin ki yağ katılaşıp orada kalsın..

yapışkan ya da sürülebilir macun/pasta formlu herhangi bi yağ olur. yağı sıktıktan/sürdükten sonra hemen binme, bi 10-15 dakika yapışsın iyice.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben ipone extrem chain diye bir yağ almıştım. Sürüşten eve dönüp parkedince zincir sıcakken sıkıyorum, Nikki'nin dediği gibi az sıkıyorum, arka tekeri elle döndürüp zincir bir tur dönecek şekilde iç tarafından biraz sıkıyorum, sonra motoru park yerinde bırakıyorum kendi kendine soğuyor. Hiç janta sıçrama olmadı. 700km'de bazen 1000km'de falan yağlıyorum yetiyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Geçenlerde aldım, kaliteli ve 750 ml
Hah, bendeki de bu. Cyan tavsiye etmişti de almıştım, bir yılı geçti ama hala yarıya inmedi, bir yıldan fazla daha gider gibi.
Keşke küçük olaydı da arka çantaya atardım, şimdi kocaman sprey kutusunu taşımak zor geliyor evde bırakıyorum, gezmekten dönüp parkedip eve çıkınca da tekrar aşağı inmeye üşeniyorum. Uzun turda çantada taşımak için küçük sprey kutusu şeklinde olanı da almak lazım.

Motosikleti
YAMAHA R 25 HONDA PCX
Abiler arkadaşlar bahsettiğiniz şekilde daha önce zinciri ısıtıp akşamdan c4 ile bir tur yağladım sabaha kadar durdu ama yine zincirden janta leke atma oldu bir kaç motosikletimiz var hepsinde ayrı ayarı denedim babam yavaş kullanır onun daha zincirinde akıtma yaptı
Birde öncesinde gaz yağı ile temizleyip kurulayıp öyle yağ sıkıyorum
Bu şeçenekler arasında kaldım ama muhtemelen iPhone alacak gibiyim

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abiler arkadaşlar bahsettiğiniz şekilde daha önce zinciri ısıtıp akşamdan c4 ile bir tur yağladım sabaha kadar durdu ama yine zincirden janta leke atma oldu bir kaç motosikletimiz var hepsinde ayrı ayarı denedim babam yavaş kullanır onun daha zincirinde akıtma yaptı
Birde öncesinde gaz yağı ile temizleyip kurulayıp öyle yağ sıkıyorum
Bu şeçenekler arasında kaldım ama muhtemelen iPhone alacak gibiyim

diğerlerini denemedim ama ipone olanı aldım bir yıldır kullanıyorum, memnunum. ama 1000km'de bir falan anca yağlıyorum. öyle çok aşırı yağlamaya gerek yok, yağsız kalmasın yeter. fazla yağ olursa elbet sıçrar bir yerlere.

Motosikleti
CB650R
drytech kullandım bence güzel değil çabuk etkisi kayboluyor

Benim sıralamam şu şekilde

HHS Drylube > Xtrem Chain Road > Drytech

Drytechi bitirmeden drylube geri döndüm hatta. Drylube "Nikkfurie" nin dediği gibi kullanınca sıçratma sıfır

Motul, ipone, würth kullandım, aralarında en iyisi motul c4 oldu benim için.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Kırmızı renkli TP ATF şanzıman dişli yağı, yoksa 80w90 gibi bir yağ. El imalatı zincir yağlayıcımda kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır, ben memnunum. Fırçayla süreceğinden muhtemelen fazla süreceksindir, mutlaka bezle fazlasını al. Sıçrama en aza insin. Rahat rahat 200-300 km götürür. Yağlayıcıda kullanırsan öyle dertler olmuyor tabi.
Bu arada ele bulaşınca su ve sabunla bile zor çıkıyor, dikkat etmedim ama yağmurdan sonra pek paslanma da olmuyor. Çözücü olarak gazyağı veya dizel yağ öneririm. Çok takılma derim zincir yağına, arada bi zinciri alttan parmaklayıp kuru mu değil mi bakmak yeterli oluyor.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Zincir ömrü zincirin kalitesine, kullanıma ve bakıma bağlı olarak 40 bin km (hatta daha da fazla) gidebiliyor. Bunu kendi motorlarımdan biliyorum.
DID marka xring (530 kalınlığında) orijinal zincir mesela Fz6 motorumda 40 bin km'de hala sağlam. Bu arada temizlik için gaz yağı, yağlama için de 90 ve 130 kalınlıkta mineral şanzıman yağı kullandım ortalama 300km'de bir

Boşuna pahalı spreylere para harcamaya da gerek yok yani.

Son düzenleme:
Ben yanık yağ kullanıyordum ama çok çabuk zincirden gidiyordu kiri de cabası. Bu sefer en ucuzundan sıvı gres yağı kullandım daha temiz bu da 400 km kadar zincirde kaldı. Bu bittikten sonra rulman gresi (Yeşilimsi) olanından deneyeceğim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar