Zincir muamması

Motosikleti
Arora kasırga
Merhaba arkadaşlar,
Başlıktan anlaşılacağı üzere Zincir konusunu ele almak istedim.
Zira,bu konuda çeşitli söylentiler var.Az önce de yabancı bir Zincir markasının videosuna gelen yorumları okuyup bu konuyu açma gereği duydum.
Satıcılar ve reklam alanlar animasyon veya lens karşısında ürünü överken,kullanıcılar ise bir cacığa yaramadığını, harcadıkları paranın boşa gittiğini,ne varsa dedemin çarıklarında var dediğini okudum geldim.
Hatta biri 100$ harcamış sonra geleneksel sisteme geri dönmüş falan. Böyle çok yorum var.
Çoğunluk,o ring/x ring/Z ring fark etmeksizin bakla içlerine yağın ulaşmadığını savunuyor.
Zincir üreticisinden nemalanmayan ustalar da bu konuda hemfikir.
Ring denilen halkalı contaların sessiz çalışma sunması bir artı iken sızdırmazlık özelliği sebebiyle yağın her noktaya ulaşamaması gibi de bir dezavantajı var.
Peki sizin bu konudaki düşünceniz ne?
Moderniteyi mi savunuyorsunuz yoksa geleneklerinize sahip mi çıkıyorsunuz?

Motosikleti
Arora kasırga
Zinciri yağlayıp, motoru sürmeyi savunuyorum ben. Bu kadar da ince ayrıntılara girip yormayın kendinizi.
Detaylar... Detaylar olmadan ne de güzel hayat,yaşayabilene..
Zincir yağlanıyor mu yav?
Bazı gelişmekte olan kabileler henüz keşfetmemiş olduklarından kırıcı sözler sarf ediyor olsalar da genellikle yağlanır.
Fazla ileri gitmeden ve zincirin kıçını çok kaldırmadan yağ çekilirse iyi olur.

bizim sonradan sürdüğümüz yağ, zincir paslanmasın diye; zira düzgün bi o/x/z ringli zincirin baklaları ne içeri ne de dışarı yağ sızdırır.

Bazı gelişmekte olan kabileler henüz keşfetmemiş olduklarından kırıcı sözler sarf ediyor olsalar da genellikle yağlanır.
Fazla ileri gitmeden ve zincirin kıçını çok kaldırmadan yağ çekilirse iyi olur.

İlk motosikletim cub olur, 20.000 ile 24.000 kilometre arasında, tam olarak kilometreyi bilmiyorum, ben hiç zincirini yağlamadım. Biri hayrına yağladıysa bilemem.

İkinci motosikletimin zincirini 17.500 kilometredeyken yağladım, itiraf ediyorum. Motosiklet başka bir sebepten perte çıktı.

Üçüncü motosikletim 6.000 kilometre oldu bunun da zincirini hiç yağlamadım. Bir sefer tamirciye bıraktım o yağladıysa bilmiyorum.

Bizim kabilede böyle, beyaz adam.

Sizi zincirinizin kıçı ile baş başa bırakıyorum.

Motosikleti
Arora kasırga
İlk motosikletim cub olur, 20.000 ile 24.000 kilometre arasında, tam olarak kilometreyi bilmiyorum, ben hiç zincirini yağlamadım. Biri hayrına yağladıysa bilemem.

İkinci motosikletimin zincirini 17.500 kilometredeyken yağladım, itiraf ediyorum. Motosiklet başka bir sebepten perte çıktı.

Üçüncü motosikletim 6.000 kilometre oldu bunun da zincirini hiç yağlamadım. Bir sefer tamirciye bıraktım o yağladıysa bilmiyorum.

Bizim kabilede böyle, beyaz adam.

Sizi zincirinizin kıçı ile baş başa bırakıyorum.
Zincir de,rulmanlar da çok önemli oturan boğa.
Bunlar hareketli parçalar ve aşınmaya karşı en zayıf halkalar.Ben boş kaldıkça zinciri yağlarım.2-3 ayda bir tekerlekleri söküp rulmanlara da gresle bı parmak atarım.Bisiklet lastiği gibi döner benim lastikler.Az yokuşta stop edip sallasam 1 km kendi kendine gider.
Yağlamak önemli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar