Zincir markaları hakkında

Arkadaşlar, piyasada alınabilecek kalitesi belirli bir çıtanın üzerinde olan zincir markaları nelerdir?
Bunları tercih ederken nasıl bir yol izlemek lazım? Zincir markasına uyumlu dişlileri nasıl anlarız yada zincirlerin kendileri ile uyumlu dişlileri ( yada onaylı dişlileri ) var mıdır?
Zincir sadece japon malı mı olmalıdır? Baka ülkelerin kaliteli ürünleri var mıdır?

Hangi motosiklet için alacaksın? Motorun modelinin yanına zincir dişli takımı yazarsan(Google'a) uygun boyutlu ürünler çıkar karşına. Marka tavsiyesi olarak rk marka set olarak varsa alabilirsin. DID'nin çok fazla sahtesi var, uğraşmaya değmez.

Xpulse 200 4v için. Rk ok . Genel olarak zincirler ile ilgili detaylı bilgi bulamadım.

Motosikleti
1190 ADV
RK - DID - KMC - Renthal - CZ bunlar benim bildiğim kaliteli zincir üreten markalar.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
En iyisi salavat zinciri. :unsure:

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de RK'dan çok memnunum. Eski 250 cc tek silindir motorumda CZ kullanmışlığım var ama ömrü RK ya da Did'den daha çabuk doluyordu hep.

En iyisi rk sayılır,sonra did ve jt ve ek gelir,renthal in adı çok geçiyor ama bilmiyorum.
hangi marka,boyut lazımsa google resimlerde marka chain chart yazarsan,markanın ürünleri çıkar.mesela uke 390 için did de vx3 iyidir rk de xso modeli iyidir.

Zincir tercihim ucuza kaçacaksam choco markadan başlar ki henüz tercih etmişliğim yok, sadece stokta geldiğinde kullanmıştım. Did, rk kalite seviyesi iyidir.

Boyut olarak önce motorun orjinal dişlilerine bakman lazım, her dişli her motora olmaz. Kalınlık olarak da 428,520,525,530 gibi boyutlar bulunur. Dişliler de bu kalınlıkla aynı olmak zorundadır. Bakla olarak da dişli boyutu değişmediyse kullanım kılavuzunda kaç baklalı zincir kullandığı yazar. Yazmıyosa veya hiçbi şekilde bulamazsanız dışardan saymaya başladığınız ilk baklayı işaretleyip 1 tur dönüp aynı yere gelene kadar sayıp çıkan sonucu 2 ile çarparsanız motorun kullandığı zincirin bakla sayısını bulursunuz.

Ön dişli 13t, arka dişli 45t standart ölçüleri. Zİncir de 520-110L standart ölçüsü.

Zİncir: rk 2500 tl

Dİşli setini servise sormak lazım, yaygın setlerden değil bunun ölçüleri.

Maksat milliyetçilik olsun :D Regina da üst seviye bir zincir üreticisidir, Ognibene de çok kaliteli ve sessiz dişliler üretir.

Zincir markasına uyumlu dişli markası diye bir şey yok. Arkadaşların belirttiği gibi doğru zincir kalınlığı ve motora uyumlu ön/arka dişli seçimi konusu sadece. İmkan varsa ve yaygın bir modelse servisten markalı ürün almak yerine dışarıdan aynı ürünü veya alternatif ürüne bakmakta fayda var*. Ama ben şimdi Esjot'un sitesine baktım, ne Hero ne Xpulse diye sonuç çıkmadı.

*Benim 15 eur'a aldığım ön dişliye serviste 3500TL verdi arkadaşım.

Bir de Türkiye'de aratınca Xpulse için, performans seti falan diye şeyler çıktı. Dişliler beto'nun söylediği gibi 13/45 görünüyor. Farklı bir oran takmak için geçerli bir sebebin yoksa hiç değiştirme devam.

Hafta sonundan beri klavyem bozuktu. Klavyesiz kalmak ne kötü şeymiş. Ekran klavyesi ile konu açmak, cevap yazmak, bayağı zormuş. Cevap yazanlara teşekkürler. Zincirler ile ilgili araştırmalarıma devam ediyorum.
Başlık aktiftir.

Motosikleti
D400
Ön dişli 13t, arka dişli 45t standart ölçüleri. Zİncir de 520-110L standart ölçüsü.

Zİncir: rk 2500 tl

Dİşli setini servise sormak lazım, yaygın setlerden değil bunun ölçüleri.

bana da rk önerdiler fiyat performans olarak başarılı 20 bin gidiyor dediler ama bilemedim hiç

bana da rk önerdiler fiyat performans olarak başarılı 20 bin gidiyor dediler ama bilemedim hiç
Hem zincir, hem de dişliler rk oluyor çoğu rk sette. Her yer çakma did ile dolu olduğu için benim gözümde en iyisi rk piyasada. Yok zinciri şu marka, dişliler bu marka filan uğraşamam ben. Ömür konusu da kullanıcıya göre değişir ama minimum 15 bin rahat gider magandanın elinde. Tommy'e ver 50 bini görür.

Motosikleti
D400
Hem zincir, hem de dişliler rk oluyor çoğu rk sette. Her yer çakma did ile dolu olduğu için benim gözümde en iyisi rk piyasada. Yok zinciri şu marka, dişliler bu marka filan uğraşamam ben. Ömür konusu da kullanıcıya göre değişir ama minimum 15 bin rahat gider magandanın elinde. Tommy'e ver 50 bini görür.

JT nasıldır? Kalyoncu satıyor 2400 e uygun gibi geldi.

keşke set olsa. zincir sadece.
Şu an ekonomik olarak sıkışığım , dişli değiştirecektim vazgeçtim minimum para ile zinciri halletmeye çalışıyorum.

link burada
Makina neydi senin? Jt iyi markadır cz gibi şişirme değildir.
Fiyatlara baktım şekerim düştü. Did, rk ve jt zincirler aşağı yukarı aynı fiyat. Hoşuna gideni alabilirsin. Dişli seti ya servisten alacaksın ya da yerli üreticiler yapıyormuş, forumda bir kaç kez denk geldim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar