Zincir Koptu Yolda Kaldım :D

O ninja gene geçemedi. Geçemezse. Araba ile kovalarım :p

Teşekkürler Mertcan. Bencede kilit koptu ama zinciri alamadım die sıfır zincir çöpe gitti. İnat ettim kendim takacağım yeni zinciri. Takana kadar da yatacak motor.

kilit zincir dönüş yönünün tersi olacak :)kolay gelsin şimdiden

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Benimde 1000 km lik did zincirim aynı şekilde kopmuştu, sanırım ya takılırken yada fabrikasyon olarak bir hata oluyor. Nadirde olsa başa gelebiliyor.

Geçmiş olsun.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Montaj hatasıdır, 1000 km'de zincir kopmaz. Yağsız da olsa suyun çamurun içinde de çalışsa kopmaz.

Ya segmanı hatalı takıldı/tam takılamadı, ya da zincir gergin takıldı yüke dayanamayıp koptu.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Belki de o yüzden bazı orijinal zincirlerde kilit zincir yok. Zincir tamamen halka şeklinde.

Geçmiş olsun, çekici işini nasıl hallettiniz?

Normal oto çekicisi çağırdım. İnternetten kendi konumuma yakın olanı yazdım direk telefonlar çıkıyor. İlk çıkanı aradım, geldiler. Motoru yan sehpada koyup, calaskar ile sele üzerinden gerdirdik. Sonuç Mükemmel. Vitese bile takmadım. Boşta milim oynamadı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:45 ----------

Montaj yada fabrikasyon hatası olabilir. Bilemiyorum. Zira zinciri akan trafiğin içinden alamadım. Sonuç olarak işe araba ile gittim ve hayata küstüm. Motorumu daha çok seveceğim artık :)

Bence hazır zincir kopuşlarda, sizin sanayi tipi zincir deneme zamanınız gelmiş. Hem metresi 10 lira, yanınızda bir tane de yedek gezdirin; koparsa yenisini takarsınız :D Şaka bir yana, dikkat edin.

Evet. Bugün abanmayacağım. Yavaş yavaş gideceğim dedim ve zincirin koptu. Arabaların ortasında kaldı zincir tem çöküşü ve alamadım. Motoru çekiciye yükleyeceğim. Rezilliğimi önemsemiyorum da ben yarın işe nasıl gideceğim? :queen:

Aman dikkat. En ufak şekilde atlatmışsın diyelim. Kopan zincir seni ve motoru düşürebilir. Veya kopan zincir bloğun üstündeki tahrik zinciri arasına sıkışıp bloğun o kısmını kırabilir ( Yaşanmış çok örneği var. ) Bu şekilde bir motor yaptırma masrafı girer işin içine.

1000 km oldu yağlamadım deyince bir şüphe düştü içime. 1000 km yi 1-2 ay gibi bir sürede yaptığını varsayıyorum. O sürede yağmurlar yağdı. Eğer yağmurda ard arda sürüş yaptıysan ve zinciri yağlamadıysan. Bu da kopmasına sebep verebilir. Zincir paslanabilir ve kat kat olur. Zinciri her yağmurdan sonra temizlemiyorsak bile yağlayalım. Çok kötü sonuçları olabilir.

Geçmiş olsun :)

Aman dikkat. En ufak şekilde atlatmışsın diyelim. Kopan zincir seni ve motoru düşürebilir. Veya kopan zincir bloğun üstündeki tahrik zinciri arasına sıkışıp bloğun o kısmını kırabilir ( Yaşanmış çok örneği var. ) Bu şekilde bir motor yaptırma masrafı girer işin içine.

1000 km oldu yağlamadım deyince bir şüphe düştü içime. 1000 km yi 1-2 ay gibi bir sürede yaptığını varsayıyorum. O sürede yağmurlar yağdı. Eğer yağmurda ard arda sürüş yaptıysan ve zinciri yağlamadıysan. Bu da kopmasına sebep verebilir. Zincir paslanabilir ve kat kat olur. Zinciri her yağmurdan sonra temizlemiyorsak bile yağlayalım. Çok kötü sonuçları olabilir.

Geçmiş olsun :)

Ben günde 85km yapıyorum. hafta sonuda 300km yaptım Uçmakdere'ye gidip. Ortalama 7-10 gün arasında o zincir 1000km yaptı :) Öyle üstünden altından pek bişeyler geçmedi. Bajaj'larda zincir muhafazayı standart koyuyorlar. Lakin ön dişliye bişeyler yaptı mı? Zincir direk yola savruldu. İşe gideceğim yarın, dönerken şirinevler'e uğramak zor geldi açıkçası. Acaba Honda'da 520'ye 120bakla o-ringli zincir var mıdır? SFR gözümden düştü :p

Ben günde 85km yapıyorum. hafta sonuda 300km yaptım Uçmakdere'ye gidip. Ortalama 7-10 gün arasında o zincir 1000km yaptı :) Öyle üstünden altından pek bişeyler geçmedi. Bajaj'larda zincir muhafazayı standart koyuyorlar. Lakin ön dişliye bişeyler yaptı mı? Zincir direk yola savruldu. İşe gideceğim yarın, dönerken şirinevler'e uğramak zor geldi açıkçası. Acaba Honda'da 520'ye 120bakla o-ringli zincir var mıdır? SFR gözümden düştü :p

D.I.D al riske atma motor yeniymiş daha.

odo

Cz zincir alın. Kilit baklası perçinli. Tak sökü yok yani. Takıyorsun eskiyince atıyorsun. Fiyatı da uygun.

Walla orjinal taktık. Ön dişli değişti, arka dişliyi tutan 6saplamadan 1'ini de kırmış giderken. Sarı zincir gitti, temiz parlayan metalik zincir geldi :p

2gündür arabacı modda geziyorum. Motorumu süremiyorum die, motor videoları izliyordum :salut:

Cz zincirin metini çok duydum lakin bu biraz boşluğa geldi zamansızlıktan.

Karıştırdım mı acaba

Yok sen haklısın. Zincir dönüş yönüne doğru baskı uygular, böylece pul'da kasılma yaparak açılmasını engeller.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:30 ----------

Bişey takıldı aklıma. Arka dişli saplamalarının 6 tanesinden 1tanesi kırılmış. Yarın servise gideceğim lakin gitmeden önce işe gidip geleceğim. Motoru her zamanki gibi mi kullanabilir miyim? Yoksa slow motion mu gitmem lazım?

Yok sen haklısın. Zincir dönüş yönüne doğru baskı uygular, böylece pul'da kasılma yaparak açılmasını engeller.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:30 ----------

Bişey takıldı aklıma. Arka dişli saplamalarının 6 tanesinden 1tanesi kırılmış. Yarın servise gideceğim lakin gitmeden önce işe gidip geleceğim. Motoru her zamanki gibi mi kullanabilir miyim? Yoksa slow motion mu gitmem lazım?

diğerleri aağlam ve sıkıysa çok problem olcağını sanmam

Normal oto çekicisi çağırdım. İnternetten kendi konumuma yakın olanı yazdım direk telefonlar çıkıyor. İlk çıkanı aradım, geldiler. Motoru yan sehpada koyup, calaskar ile sele üzerinden gerdirdik. Sonuç Mükemmel. Vitese bile takmadım. Boşta milim oynamadı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:45 ----------

Montaj yada fabrikasyon hatası olabilir. Bilemiyorum. Zira zinciri akan trafiğin içinden alamadım. Sonuç olarak işe araba ile gittim ve hayata küstüm. Motorumu daha çok seveceğim artık :)

Vitese taksaydin da bir etkisi olmazdi zaten :)

Geçmiş olsun. Zincir bir yerlere dolanıp arka tekerleği kilitleyebilirdi, ucuz kurtulmuşsunuz. Evet CZ zincirler iyiidir. Çekoslovak malı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar