Benzin, tiner gibi çözücü özelliği yüksek malzemeler özellikle o ringli zincirlerde tercih edilmiyor. Yüksek çözücü özelliği sayesinde o ring lere zarar verebileceği ve cantın boyasını çözebileceği gerekçesiyle tercih edilmiyor. Mazot ve gaz yağı olarak biliyorum en iyi temizleme araçlarının (Zincir temizleme spreylerinden sonra) Mazot denedim, temizleme ve çözücülük özeliği çok düşük. Canta sıçrayıp donmuş yağları bile zor çıkartıyor. Dolayısıyla zincire tozla beraber yapışmış kalıplaşmış yağ tabakasını çözmekte de çok yetersiz. Gaz yağı temin edemediğim için hiç deneyemedim. Performansını, çözücülük özelliğini bilmiyorum. Çünki gaz sobaları eskisi gibi piyasada çok olmadığından gaz da temin etmek zor, artık bi çok benzin istasyonunda gaz satışı yok. Dolayısıyla, ben o ring li olmayan cbf 150 min zincirini ya zincir temizleme spreyiyle, ya (Fren diski temizleme spreyleri var çok ucuz, ben buradan 500 ml spreyi 10 tl ye temin ettim) sanayiden, bunlarca castrol ün o 20-25 tl olan zincir temizleme spreyi ile aynı işlevi görüyor. Yani şu anda ya bu ucuz temin etmekte özen gösterdiğim fren balata temizleyici spreylerle veya nalburlardan temin nettiğim 1 lt 3 tl sentetik tiner ve fırca ile temizliyorum. Tinerle temizlik yaparken janta ve plastik aksamlara sıçramamasına özen gösteriyorum.
Bi yerde gaz yağı bulsam dayıycam bidonumu doldur diyicem şöyler koca bi bidon. Kocaeli çevresinde bi araştırayım ben şu işi iyiceTemizleme spreylerine para vermekten bir an önce kurtulmam lazım.
Göndereyim ben sana İzmirden 1 varil:queen: