Zincir bakımı ömrümü çürüttü

c1le allah ne verdiyse sıkıyorum fırçayla yalandan iki cırt cırt sonra da c4le 5 sn yağ geçiyorum cillop gibi oluyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
c1le allah ne verdiyse sıkıyorum fırçayla yalandan iki cırt cırt sonra da c4le 5 sn yağ geçiyorum cillop gibi oluyor.

baktım şimdi 300 TL falanmış. C1.

yazık yazık. iki zincir temizleme için 300 TL uctu. gitti.
ama iş bira içmeye geldi mi leffe yerine herkes efes malt alır.

Parayı havaya sacıyosunuz dostlar.... ben zincir bakımına para vermem.

2-3 ayda bir 300 lira vermek para mı ağabey ya... biraya zam gelecekmiş 20TL.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Ben de C1 aldım ama bir kutusu daha 2-3 yıl bitmeyecek gibi duruyor, yılda iki kere falan kullanılacak bir şey.
Buradan tasarruf ettiğim parayla geçenlerde irish ipa bira aldım nefisti, leffe falan da vardı ama para verip almışken iyisini alayım dedim. keşke çok alsaymışım, bitti. :)

Amatörüm ama C4 hiç kullanmadım. Karıştırdın...

alla alla ipone wurth falandır o zaman.demek istediğim şu yapış yapış yağlardan kullanıyordun sanki. aklımda oyle kalmış.

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Motor paddock a alınır.

Gaz yağı fıs fıs fıs, biraz bekle bi sigara molası.

Bir tur daha seriden fıs, sonra o meşhur çift taraflı fırça ile bi ayaklık kısımından tekeri döndüre döndüre eski yağ sıvı olana kadar (göz kararı) fırçalıyorum.

Sonra dişli kısmına geçirip (motorun en arkası) ordan fırçalıyorum hızlı hızlı, fırçanın diğer kısmı ile de dişliyi dümenden fırçalarım.

Bunlar finito olduktan sonra, basınçlı ile gevşemiş tüm yağları arındırıyorum, falan fıstık motoru yıkıyorum o ara bla bla bla.

En son eski atlet ile temiz zinciri kuruluyorum, üzerinde kalabilecek eski kir ve pisliği iyice almış oluyorum.

İyice kuruttuktan sonra iç kısımdan sağ ve sol oringleri putoline tech chain seramik zincir yağı ile yağlayarak işlemi bitiriyorum.

Su yemeden ortalama 600 700km gidiyor, 1500km yani 3 yağlamada birde temizlik yapıyorum ve evet odam dağınık.

Motosikleti
Motor paddock a alınır.

Bir tur daha seriden fıs, sonra o meşhur çift taraflı fırça ile bi ayaklık kısımından tekeri döndüre döndüre eski yağ sıvı olana kadar (göz kararı) fırçalıyorum.

Sonra dişli kısmına geçirip (motorun en arkası) ordan fırçalıyorum hızlı hızlı, fırçanın diğer kısmı ile de dişliyi dümenden fırçalarım.

Bunlar finito olduktan sonra, basınçlı ile gevşemiş tüm yağları arındırıyorum, falan fıstık motoru yıkıyorum o ara bla bla bla.

En son eski atlet ile temiz zinciri kuruluyorum, üzerinde kalabilecek eski kir ve pisliği iyice almış oluyorum.

İyice kuruttuktan sonra iç kısımdan sağ ve sol oringleri putoline tech chain seramik zincir yağı ile yağlayarak işlemi bitiriyorum.

Su yemeden ortalama 600 700km gidiyor, 1500km yani 3 yağlamada birde temizlik yapıyorum ve evet odam dağınık.
Bu dediklerin en az 1 saat sürer, o kadar vakit bulabilsem 1 saatte ben köftecileri ile meşhur Ahmetbey kasabasına sürer köfte yer geri dönerim. :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

işte allah 2-3 ay yetecek kadar veriyo ben de sıkıyorum o kadar. 5 gün işe git gel 60km desek, hafta 300 yapar ayda 1200. yine fena değil ya ama şehir içi geziyom hep
hep şehir içinde geziyorsan, benim gibi mıcırlı yollardan sürmüyorsan zincir temiz kalıyordur zaten, ayda 1200km, ayda bir fıs fıs yağ sıksan 3-4 ayda bir de c1 ile temizlesen yeter.

İpone evet. Harcayacak param var biraz :) Olsun bu yaşta bi zahmet, de mi?

yuhhh ipone iyice ucmuş.

750 ml yağ en ucuz 700 TL
temizleme zımbırtısı da 500 civarı

yazık yazık...

ulkenin dovizleri ucup gidiyor boyle işte.

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Bu dediklerin en az 1 saat sürer, o kadar vakit bulabilsem 1 saatte ben köftecileri ile meşhur Ahmetbey kasabasına sürer köfte yer geri dönerim. :)

hep şehir içinde geziyorsan, benim gibi mıcırlı yollardan sürmüyorsan zincir temiz kalıyordur zaten, ayda 1200km, ayda bir fıs fıs yağ sıksan 3-4 ayda bir de c1 ile temizlesen yeter.
Abi sırf adam akıllı yıkayabilmek için akülü basınçlı yıkama aleti aldım. Dediğin gibi motoru yıkamak ortalama 1 1.5 saat sürüyor. Değer ama ya.🤩

Motosikleti
Africa Twin 1000 DCT / Arora Verano 50
4,2535
Motor paddock a alınır.

ben de benzer şekilde yapıyorum önce köpük sonra yıkama. motoru kaldırmak için paddock almayayım dedim lift aldım ama kaldırmak zor oluyor freni cırtla bağla sonra kaldırmaya çalış teker dönmüyorsa tekrar kaldır uğraştırıyor. sonra putoline chain & engine degreaser sıkıp kıvrılan zincir fırçasıyla önce öne sonra arkaya doğru 1 tur çeviriyorum bitince biraz bekleyip eski atletle kuruluyorum sonra Putoline tech chainle yağlıyorum.
Abi sırf adam akıllı yıkayabilmek için akülü basınçlı yıkama aleti aldım. Dediğin gibi motoru yıkamak ortalama 1 1.5 saat sürüyor. Değer ama ya.🤩
ben de aldım tabanca daha kullanamadım şimdi motoru bakıma bıraktım zincirin gerginliğini kontrol edin demiştim aradılar zincirin temizlik yapılması ve yağlaması gerekiyor balata spreyi işçilik falan derken 800tl tutar dediler onu ben yaparım sağolun dedim.

Motosikleti
Bajaj D400
Diğer Spreyler gibi bol bolda sıkmıyorum. ince bir katman geçiyorum, min. 30-40 dk yapışmasına yüzeye tutunmasına izin veriyorum. Sıvı greste gayet yapışkan, sıçramayan bir yağ, oriinglerin arasına girmez o diyenler varsa da girmiyorsa zincir nasıl 40bin km dir benimle....girmiyorsa hiç yağlamayım boşuna, zaten 40bin km gidecekmiş :) ama değişim vaktim geldi, bir daha gerecek payım kalmadı... halkalarda sıkışmış, saga sola atmış, tıkırdayan bozuk baklalar yok bende, sadece uzadı zincirim. ki bence normal bu km de uzaması
En pahalı ürünlerle dikkatli dikkatli uğraşan insanların zinciri 5 bin km gidiyor sizin gibi kara düzen yapanlar 40 bin gidiyor bu ne perhiz abii

Gaz yağı yerine porçöz mü sıkıyorsun, 1000km'de zincir nasıl bozulur? Yapışkan yağı sıktıktan sonra zaten en az 300 km sonra yağ azalmaya başlıyor. Gaz yağı diye tiner vermiş olmasınlar? Ben de Gaz yağı ve zincir fırçası ile temizliyorum ve yapışan zincir yağı kullanıyorum ve hiç bir sorun yok. Temizliği makine yağı ile yapmayı dene istersen.
Fabrikasyon ürün üstünde gaz yağı yazıyor :)

F54

ben motordan çıkan yağ ile yağlıyorum sıfır temizleme sıfır yıkama sadece ince yanık yağı küçük fırça ile sürüyorum 35k oldu zincir sadece 1 defa gerdirdim motoru da %50 yayla ve tozlu yollarda kullanıyorum aslında 500ml 70 tl ye aldığım 80/90 şanzuman yağı da var ama ona kıyamıyorum :D
bu kadar nakit ve vakit harcanacak bir konu değil bu iş

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bende otomatik yağlama var, zinciri temizlersem terbiyesizim. O yağlama tankına da artık şanzıman yağı, kızak yağı falan koymuyorum. Elimde eskiden kalmış 10-40 motor yağı varsa tanka dolduruyorum. Artık zincirim, arka jantım, pantolonumun sol paçası, sol ayakkabımın topuğu hep yağlı, ohh mis.

Motosikleti
CBR 1000RR
Geçen yola çıkacağım baktım zincir yağsız hemen bizim garajdaki tırların pleyti için aldığımız gresi sürdüm ve sorun çözüldü. O kadar da şey yapmamak lazım ya...

Motosikleti
ben de akülü basınçlı yıkama aleti aldım ama onunla yıkamak bile zor geliyor. zaten yıkamanın zor kısmı su dökmek değil ki, yıkama aleti ile ıslatmak kolay, camsil vb. bir şeyle fıs fıs köpürtmek de kolay, sonrasında süngerle kirli yerleri ovalamak lazım, duruladıktan sonra kuru bez ile iyice silmek lazım onlar uzun iş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar