c1le allah ne verdiyse sıkıyorum fırçayla yalandan iki cırt cırt sonra da c4le 5 sn yağ geçiyorum cillop gibi oluyor.
c1le allah ne verdiyse sıkıyorum fırçayla yalandan iki cırt cırt sonra da c4le 5 sn yağ geçiyorum cillop gibi oluyor.
Amatörüm ama C4 hiç kullanmadım. Karıştırdın...Bu arada sende c4 kullanıyosun gormustum.
Yazık, tam amator işi diyim dfsdg
2-3 ayda bir 300 lira vermek para mı ağabey ya... biraya zam gelecekmiş 20TL.baktım şimdi 300 TL falanmış. C1.
yazık yazık. iki zincir temizleme için 300 TL uctu. gitti.
ama iş bira içmeye geldi mi leffe yerine herkes efes malt alır.
Parayı havaya sacıyosunuz dostlar.... ben zincir bakımına para vermem.
Ben de C1 aldım ama bir kutusu daha 2-3 yıl bitmeyecek gibi duruyor, yılda iki kere falan kullanılacak bir şey.baktım şimdi 300 TL falanmış. C1.
yazık yazık. iki zincir temizleme için 300 TL uctu. gitti.
ama iş bira içmeye geldi mi leffe yerine herkes efes malt alır.
Parayı havaya sacıyosunuz dostlar.... ben zincir bakımına para vermem.
Amatörüm ama C4 hiç kullanmadım. Karıştırdın...
300 lira verdiğim (belki daha azdır, geçen yıl almıştım) C1 sprey daha en az 2 yıl gider. O paraları benzine harcarım, köfteciye harcarım.2-3 ayda bir 300 lira vermek para mı ağabey ya... biraya zam gelecekmiş 20TL.
2-3 ayda bir 300 lira vermek para mı ağabey ya... biraya zam gelecekmiş 20TL.
İpone evet. Harcayacak param var birazalla alla ipone wurth falandır o zaman.demek istediğim şu yapış yapış yağlardan kullanıyordun sanki. aklımda oyle kalmış.
işte allah 2-3 ay yetecek kadar veriyo ben de sıkıyorum o kadar. 5 gün işe git gel 60km desek, hafta 300 yapar ayda 1200. yine fena değil ya ama şehir içi geziyom hep2-3 ay mı ?
ya dediğin gibi allah ne verdiyse sıkmıyorsun ya da km yapmıyorsun![]()
Bu dediklerin en az 1 saat sürer, o kadar vakit bulabilsem 1 saatte ben köftecileri ile meşhur Ahmetbey kasabasına sürer köfte yer geri dönerim.Motor paddock a alınır.
Gaz yağı fıs fıs fıs, biraz bekle bi sigara molası.
Bir tur daha seriden fıs, sonra o meşhur çift taraflı fırça ile bi ayaklık kısımından tekeri döndüre döndüre eski yağ sıvı olana kadar (göz kararı) fırçalıyorum.
Sonra dişli kısmına geçirip (motorun en arkası) ordan fırçalıyorum hızlı hızlı, fırçanın diğer kısmı ile de dişliyi dümenden fırçalarım.
Bunlar finito olduktan sonra, basınçlı ile gevşemiş tüm yağları arındırıyorum, falan fıstık motoru yıkıyorum o ara bla bla bla.
En son eski atlet ile temiz zinciri kuruluyorum, üzerinde kalabilecek eski kir ve pisliği iyice almış oluyorum.
İyice kuruttuktan sonra iç kısımdan sağ ve sol oringleri putoline tech chain seramik zincir yağı ile yağlayarak işlemi bitiriyorum.
Su yemeden ortalama 600 700km gidiyor, 1500km yani 3 yağlamada birde temizlik yapıyorum ve evet odam dağınık.
hep şehir içinde geziyorsan, benim gibi mıcırlı yollardan sürmüyorsan zincir temiz kalıyordur zaten, ayda 1200km, ayda bir fıs fıs yağ sıksan 3-4 ayda bir de c1 ile temizlesen yeter.işte allah 2-3 ay yetecek kadar veriyo ben de sıkıyorum o kadar. 5 gün işe git gel 60km desek, hafta 300 yapar ayda 1200. yine fena değil ya ama şehir içi geziyom hep
İpone evet. Harcayacak param var birazOlsun bu yaşta bi zahmet, de mi?
Abi sırf adam akıllı yıkayabilmek için akülü basınçlı yıkama aleti aldım. Dediğin gibi motoru yıkamak ortalama 1 1.5 saat sürüyor. Değer ama ya.Bu dediklerin en az 1 saat sürer, o kadar vakit bulabilsem 1 saatte ben köftecileri ile meşhur Ahmetbey kasabasına sürer köfte yer geri dönerim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
hep şehir içinde geziyorsan, benim gibi mıcırlı yollardan sürmüyorsan zincir temiz kalıyordur zaten, ayda 1200km, ayda bir fıs fıs yağ sıksan 3-4 ayda bir de c1 ile temizlesen yeter.
ben de benzer şekilde yapıyorum önce köpük sonra yıkama. motoru kaldırmak için paddock almayayım dedim lift aldım ama kaldırmak zor oluyor freni cırtla bağla sonra kaldırmaya çalış teker dönmüyorsa tekrar kaldır uğraştırıyor. sonra putoline chain & engine degreaser sıkıp kıvrılan zincir fırçasıyla önce öne sonra arkaya doğru 1 tur çeviriyorum bitince biraz bekleyip eski atletle kuruluyorum sonra Putoline tech chainle yağlıyorum.Motor paddock a alınır.
Gaz yağı fıs fıs fıs, biraz bekle bi sigara molası.
Bir tur daha seriden fıs, sonra o meşhur çift taraflı fırça ile bi ayaklık kısımından tekeri döndüre döndüre eski yağ sıvı olana kadar (göz kararı) fırçalıyorum.
Sonra dişli kısmına geçirip (motorun en arkası) ordan fırçalıyorum hızlı hızlı, fırçanın diğer kısmı ile de dişliyi dümenden fırçalarım.
Bunlar finito olduktan sonra, basınçlı ile gevşemiş tüm yağları arındırıyorum, falan fıstık motoru yıkıyorum o ara bla bla bla.
En son eski atlet ile temiz zinciri kuruluyorum, üzerinde kalabilecek eski kir ve pisliği iyice almış oluyorum.
İyice kuruttuktan sonra iç kısımdan sağ ve sol oringleri putoline tech chain seramik zincir yağı ile yağlayarak işlemi bitiriyorum.
Su yemeden ortalama 600 700km gidiyor, 1500km yani 3 yağlamada birde temizlik yapıyorum ve evet odam dağınık.
ben de aldım tabanca daha kullanamadım şimdi motoru bakıma bıraktım zincirin gerginliğini kontrol edin demiştim aradılar zincirin temizlik yapılması ve yağlaması gerekiyor balata spreyi işçilik falan derken 800tl tutar dediler onu ben yaparım sağolun dedim.Abi sırf adam akıllı yıkayabilmek için akülü basınçlı yıkama aleti aldım. Dediğin gibi motoru yıkamak ortalama 1 1.5 saat sürüyor. Değer ama ya.![]()
En pahalı ürünlerle dikkatli dikkatli uğraşan insanların zinciri 5 bin km gidiyor sizin gibi kara düzen yapanlar 40 bin gidiyor bu ne perhiz abiiDiğer Spreyler gibi bol bolda sıkmıyorum. ince bir katman geçiyorum, min. 30-40 dk yapışmasına yüzeye tutunmasına izin veriyorum. Sıvı greste gayet yapışkan, sıçramayan bir yağ, oriinglerin arasına girmez o diyenler varsa da girmiyorsa zincir nasıl 40bin km dir benimle....girmiyorsa hiç yağlamayım boşuna, zaten 40bin km gidecekmişama değişim vaktim geldi, bir daha gerecek payım kalmadı... halkalarda sıkışmış, saga sola atmış, tıkırdayan bozuk baklalar yok bende, sadece uzadı zincirim. ki bence normal bu km de uzaması
Fabrikasyon ürün üstünde gaz yağı yazıyorGaz yağı yerine porçöz mü sıkıyorsun, 1000km'de zincir nasıl bozulur? Yapışkan yağı sıktıktan sonra zaten en az 300 km sonra yağ azalmaya başlıyor. Gaz yağı diye tiner vermiş olmasınlar? Ben de Gaz yağı ve zincir fırçası ile temizliyorum ve yapışan zincir yağı kullanıyorum ve hiç bir sorun yok. Temizliği makine yağı ile yapmayı dene istersen.
ben de akülü basınçlı yıkama aleti aldım ama onunla yıkamak bile zor geliyor. zaten yıkamanın zor kısmı su dökmek değil ki, yıkama aleti ile ıslatmak kolay, camsil vb. bir şeyle fıs fıs köpürtmek de kolay, sonrasında süngerle kirli yerleri ovalamak lazım, duruladıktan sonra kuru bez ile iyice silmek lazım onlar uzun iş.Abi sırf adam akıllı yıkayabilmek için akülü basınçlı yıkama aleti aldım. Dediğin gibi motoru yıkamak ortalama 1 1.5 saat sürüyor. Değer ama ya.![]()