- Motosikleti
- Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Lastiğin yere değmeyen yan taraflarına sıçramış, yani yolda kaydırıp tehlike yaratmaz. 100km gidince kararır belli olmaz zaten lastiktekiler, ben olsam hiç silmeye uğraşmazdım.Madem zincir yağlama konusu güncellenmiş ben de birşey sorayım.
İlk defa zincir yağladım lastiğe epey sıçradı, janttakileri sildim ama lastiktekiler çıkmadı, yağ putoline tech chain, lastikte kalan bu yağlar nasıl çıkar yada bu şekilde kalması zarar verir mi?
*yağı zincirin iç kısmından ortasına bir tur sıktım, zincirin kenarında görünenler elimin titreşiminden dışa taşanlar
![]()
Ama yağ oralara kadar nasıl sıçramış yağlarken? Zincire bir tur nasıl sıktınız? Motor çalışırken mi? Yoksa motoru stop edip vitesi boşa alıp arka tekeri elle çevirerek mi yağ sıkıtınız zincire? arka tekeri çok hızlı olmayacak şekilde elle çevirerek yağ sıkınca sıçramıyor. zincirin iç tarafına yukarıdan aşağı denk gelecek şekilde öne doğru yani zincirin ortalarından bir yerden sıkınca tekerden de uzak kalmış oluyor, sıkarken fazla etrafa saçılmıyor.