Zincir bakımı nasıl olmalı?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Madem zincir yağlama konusu güncellenmiş ben de birşey sorayım.
İlk defa zincir yağladım lastiğe epey sıçradı, janttakileri sildim ama lastiktekiler çıkmadı, yağ putoline tech chain, lastikte kalan bu yağlar nasıl çıkar yada bu şekilde kalması zarar verir mi?

*yağı zincirin iç kısmından ortasına bir tur sıktım, zincirin kenarında görünenler elimin titreşiminden dışa taşanlar

bknim4o.jpeg
Lastiğin yere değmeyen yan taraflarına sıçramış, yani yolda kaydırıp tehlike yaratmaz. 100km gidince kararır belli olmaz zaten lastiktekiler, ben olsam hiç silmeye uğraşmazdım.
Ama yağ oralara kadar nasıl sıçramış yağlarken? Zincire bir tur nasıl sıktınız? Motor çalışırken mi? Yoksa motoru stop edip vitesi boşa alıp arka tekeri elle çevirerek mi yağ sıkıtınız zincire? arka tekeri çok hızlı olmayacak şekilde elle çevirerek yağ sıkınca sıçramıyor. zincirin iç tarafına yukarıdan aşağı denk gelecek şekilde öne doğru yani zincirin ortalarından bir yerden sıkınca tekerden de uzak kalmış oluyor, sıkarken fazla etrafa saçılmıyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Madem zincir yağlama konusu güncellenmiş ben de birşey sorayım.
İlk defa zincir yağladım lastiğe epey sıçradı, janttakileri sildim ama lastiktekiler çıkmadı, yağ putoline tech chain, lastikte kalan bu yağlar nasıl çıkar yada bu şekilde kalması zarar verir mi?

*yağı zincirin iç kısmından ortasına bir tur sıktım, zincirin kenarında görünenler elimin titreşiminden dışa taşanlar

bknim4o.jpeg
Lastiğe bulaşan yağı yine başka bir kimyasalla temizlemeye kalktığımızda lastiğin ömründen yiyormuşuz. Eğer pist yarışçısı gibi ani hareketlerle yön değiştirdiğimizde lastikteki yağ kalıntısının bizi düşürme şansı varmış ama bizler gibi yolda süren normal sürücülerin lastik kenarındaki yağ asfalta değdiğinde yavaş yavaş yok oluyormuş.

Lastiğe bulaşan yağı yine başka bir kimyasalla temizlemeye kalktığımızda lastiğin ömründen yiyormuşuz. Eğer pist yarışçısı gibi ani hareketlerle yön değiştirdiğimizde lastikteki yağ kalıntısının bizi düşürme şansı varmış ama bizler gibi yolda süren normal sürücülerin lastik kenarındaki yağ asfalta değdiğinde yavaş yavaş yok oluyormuş.
Hocam ben motosikleti yıkarken lastikleri de yıkıyorum Dalinle :) bir sıkıntı yaratır mı?

Motosikleti
Yamaha XSR700
sonra 90-140 no şanzuman yağını keşfedersin
90-140 şanzıman yağını nerede buluruz? İnternete baktım da pek bir şey bulamadım. Sprey yağlayıcılardan hiç memnun değilim. Bunu denemek isterim. Bir de temizlik gerektiriyor mu yoksa direkt yağ üzerine yağ şeklinde mi çalışıyoruz?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
90-140 şanzıman yağını nerede buluruz? İnternete baktım da pek bir şey bulamadım. Sprey yağlayıcılardan hiç memnun değilim. Bunu denemek isterim. Bir de temizlik gerektiriyor mu yoksa direkt yağ üzerine yağ şeklinde mi çalışıyoruz?
Dişli yağı olarak da adı geçer.

Motosikleti
Voge 250RR
C4 cadde kullanımına uygun değil zincire pek tutunmuyor. Bildiğin su gibi bir şey. Ben ipone off-road kullanıyorum kaymak gibi hem toz pislik de tutmuyor. Yağ lekesine de asperox sıkıp bekletince kendiliğinden akıyor.
C4 aksine fazla yapışkan tozu toprağı üstüne aldığı için cadde dışında uygun olmaz, bizzat kendim kullanıyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
C4 cadde kullanımına uygun değil zincire pek tutunmuyor. Bildiğin su gibi bir şey. Ben ipone off-road kullanıyorum kaymak gibi hem toz pislik de tutmuyor. Yağ lekesine de asperox sıkıp bekletince kendiliğinden akıyor.
ipone extreme chain road almıştım 750ml büyük sprey kutusunda, memnun kaldım, yazın çok fazla mıcırlı tozlu toprak yollara falan da girdim ama çok pislik görmedim zincirde. O sprey iki sezon sonunda azaldı elimde yedek olsun diye bu sefer ipone off-road aldım. Sizdekiyle aynı sanırım. henüz eskisi bitmedi, bitince kullanınca farkını görürüm.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
c2 de c4 de kullandım c4 kesinlikle daha fazla yapışıyor cadde için en iyisi

Motosikleti
Dominar D250
teşekkürler abi. zaten tabana gelmediği için düşürmesinden endişelenmiyorum da hani lastik üzerinde uzun süre kalması lastiğin kimyasına zarar verir mi acaba diye endişelenmiştim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
teşekkürler abi. zaten tabana gelmediği için düşürmesinden endişelenmiyorum da hani lastik üzerinde uzun süre kalması lastiğin kimyasına zarar verir mi acaba diye endişelenmiştim.
Ben aşağıda link bıraktığım videodan çok şey öğrendim. Hafiften bir Anlaş reklamı koksa da adamın dedikleri mantıklı olabilir. Adam lastiklerin organik bir madde olduğunu söylüyor ve hızlı ısındırıp soğutmanın, lastik üzerinde temizleme amaçlı kimyasal kullanmanın lastiğin ömrünü kısalttığını anlatıyor. Bana mantıklı geldi.

Ben aşağıda link bıraktığım videodan çok şey öğrendim. Hafiften bir Anlaş reklamı koksa da adamın dedikleri mantıklı olabilir. Adam lastiklerin organik bir madde olduğunu söylüyor ve hızlı ısındırıp soğutmanın, lastik üzerinde temizleme amaçlı kimyasal kullanmanın lastiğin ömrünü kısalttığını anlatıyor. Bana mantıklı geldi.

Şu kanaldan nefret ediyorum , Nuri sırf şu ekipten ayrıldığı için kendisini izliyorum , tabi hakkını vereyim arada güzel işler çıkarıyor , sohbetide seninki gibi keyifli , yok senin kadar değil 😍

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şu kanaldan nefret ediyorum , Nuri sırf şu ekipten ayrıldığı için kendisini izliyorum , tabi hakkını vereyim arada güzel işler çıkarıyor , sohbetide seninki gibi keyifli , yok senin kadar değil 😍
Benim sohbetimin sonunda köfte var, Yıldıray 3'ün 1'ini veriyor :)

Sen yine de izle mübarek, video bilgilendirici. Ha lastikçi adamın eksiği hatası vardır, sen bize doğrusunu anlatırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar