Zealsun Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Aquila 250 bundan daha küçük ama ondan eminim.Herkes büyük diyo ama gerçi kilo vermeden öce bindiğimde baya bi bacaklarım kasılmıştı üstünde.
Bunu 2 sene öncesinden beri takip ediyorum ama 0 km si 9200 ytl civarıydı.2. eli de 3-4 tane var istanbulda 5-8 bin ytl arası değişiyo.250 cc için pahalı gibi bi düşünülebilir ancak kymco nun kalitesi avrupada da kendini kanıtladı.Hyosung ile aynı kulvarda gibiler ama bnm gözümde kymco her zaman daha elit olmuştır.
Youtubede venox250 diye aratırsanız görürsünüz ki bu motor en çok italya ve ispanyada kullanılıyo.Hatta özel egzost tasarımı yapanlar da var.
Beygir konusu biraz muamma 24 diyen var 29 diyen var.Orjinal sitesinde 20.3 kw yazıyo.
Gelecek sene motor alma planlarımın içinde bu modelin de yeri var.
Burak gündeme getirince duygularım depreşti çenem düştü gene :)

Son düzenleme:
2007%5C05%5C20%5Cbikepics-905414-800.jpg

Arkadaşlar fiko'nun ZS ini gördüm tüm arka aparatları sökmüştü ve daha açık kendi ölçüsünü verdiği gidonu takmıştı ,
Sonuç çok özel ve bu makinanın arkası gibi olmuştu:)

Beygir konusu biraz muamma 24 diyen var 29 diyen var.Orjinal sitesinde 20.3 kw yazıyo.
Gelecek sene motor alma planlarımın içinde bu modelin de yeri var.
Burak gündeme getirince duygularım depreşti çenem düştü gene :)

ne o ne öteki:queen:
1hp- 1.34 x 20.3kW = 27.20hp yuvarlak hesap 27 beygir azımsanmayacak güç.

bizim motorların garantisi bitiyor artık gereken ,gerektiğine inandığımız değişiklikleri yaparız:queen:
iyice kirlenmişti motorcuğum bu yağmurlarda filan kullanınca çamur deryasıydı:pale:cumartesi hortumu takip (migrostan aldığım hala satılıyor )'rex'marka temizliyici püskürtüp basınçlı suyla yıkadım,tüm kapakları ve seleyi söktüm,iç aksamı motoru temizledim (önce yapmam gerekiyordu ancak üşendim:p)zincir ve dişli temizliğimi sağı solu kirletmeden yapıp yağını değiştirip,debriyaj fren tellerini yağlayıp tüm somun-civataları kontrol edip gerekenleri sıkıp ,jantları 'metpar'la parlatıp genel 'carnauba'cilamı çekip cillop gibi ortalığa çıkacağım şimdilik 21.5 aylık olmasına karşın hiç paslanması olmadı:cat:

Vaaay Asker arkadaşım...

Ben de Murat hocamı arıyordum, meğerse; Criminal da dahil olmak üzere buradaymışsınız. Yakalandınız. Eller yukarı.:queen:

Selam arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ve yorumlarınız beni olumlu olarak etkiledi eğer zl 150-19 hakkında güncel yorumlarınızı yaparsanız bende bitane almay düşünüyorum Öğrenmek istediklerim ne kadar yakıt tüketir, parça fiyatları nedir, sık arızalanırmı ayrıca bulunduğum bölgede sevisi yok muhtemelen 2. el alıcam tamir gerektirirse sorun olurmu ? saygılar yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..

hoşgeldın başar bende pek eskı değilim ama zealsuna guvenerek aldım ve pişmanda olmadım aldıma gercekten guzel ama motorarı alalı fazla olmadı ılerledıkce bılgı verecegım takipte kal..!!2.el temız bişi bul bakmazsan tabıkı tamır gerekır ama yagını degıstırırsen ve gevseyen yerlerı sıkarsan guvende olursun:)onun dısında servise gitmen gerekırsen (bulundugun yerı bılmıoyorum ama)sana en yakın mondıal kanunı zealsun servıslerıne basvura bılırsın mekanık sorunlarda mondıal ve kanunı gıbı markalarda sana yardımcı olur...!sen ona bakarsan oda sana bakar sık zamanda arızalanırmı gıbı bısı sorma:) yakıtıda şöfere baglı olarak degısıyor ama fazla yakmaz devirli kullanırsan sonucta 150cc ve vitesli:)

Selam arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ve yorumlarınız beni olumlu olarak etkiledi eğer zl 150-19 hakkında güncel yorumlarınızı yaparsanız bende bitane almay düşünüyorum Öğrenmek istediklerim ne kadar yakıt tüketir, parça fiyatları nedir, sık arızalanırmı ayrıca bulunduğum bölgede sevisi yok muhtemelen 2. el alıcam tamir gerektirirse sorun olurmu ? saygılar yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..

Öncelikle hoşgeldin. Eğer bu konuyu baştan sona okursan merak ettiğin tüm konulara en açık cevapları bulacaksın. :cat:

Aküyü bilmem ama mont fiyatları piyasaya göre daha iyi olacaktır. Bende 1-2 aksesuar alma niyetindeyim ama bakalım, hayırlısı artık.

selam arkadaşlarsağlık durumlarından ve iş yoğunluğundan uzun zamandır giremedim siteye

yeni almış arkadaşlara hayırlı olsun diyorum

yazın umarım güzel geziler yaparız

arkadaslar bana superlight 150 ile zealsun 150-19 arasindaki farklari artilari eksileri hakkında kısaca bilgilendirirmisiniz ikisi arasinda kararsiz kaldim.

Zealsun; Yağ soğutmalı, 13.5HP, Daha gösterişli ve bol aksesuar ile geliyor, daha büyük..

Keeway; açıkçası bunun bizim makineye göre artı bir tarafını bilmiyorum ben.

Keeway Superlight 150 Teknik Özellikleri
Motor Tek silindir, 4-zamanlı, hava soğutma
Silindir Çapı x Strok 62 X 49,5 mm
Motor hacmi 151 cc
Max. Güç 12.9 ps/8500 rpm
Fren Ön disk, arka kampana
Ön lastik 110/90 - 16
Arka lastik 130/90 - 15
Max. Hız 94 km/h
Yakıt sarfiyatı 2,5 l/100 km
Yakıt tankı kapasitesi 15 lt
Ateşleme CDI
Sıkıştırma oranı 9,2:1
Çalıştırma şekli Elektrikli ve ayaktan
Vites 5 vites
Akü 12 V 6 Ah
Uzunluk 2200 mm
Genişlik 800 mm
Yükseklik 1025 mm
Dingil aralığı 1440 mm
Taban yüksekliği 120 mm
Net Ağırlık 134 kg
Diğer Çift korna, motor koruma demiri, deri yan çantalar, alüminyum jant, uzaktan kumanda ile çalıştırma, alarm
Garanti 2 yıl

Zealsun 150/19 Teknik Özellikleri MOTOR TİPİ
TEK SİLİNDİR /4 ZAMANLI

SİLİNDİR HACMİ (ML)
149.5 ML

SOĞUTMA SİSTEMİ
YAĞ SOĞUTMALI

ÇALISTIRMA
ELEKTRİK/PEDAL

ATEŞLEME
C.D.I

MAX.GÜÇ(KW/R/MIN)
9.3 KW

MAX.TORK (N.M/R/MIN)
10 NM

100 KM'DE YAKIT TUKETİMİ (LT)
2.2 LT

BOYUTLAR (U*G*Y) (MM)
2250*815*1160

MİN. YERDEN YUKSEKLİK (MM)
140 MM

DİNGİL MESAFESİ (MM)
1450 MM

ÖN SUSPANSİYON
HİDROLİK ÖN MASA

ARKA SUSPANSİYON
HİDROLİK AMORTİSOR

YAKIT DEPOSU KAPASİTESİ(L)
14 LT

NET AĞIRLIK(KG)
147 KG

MAX YÜK KAPASİTESİ (KG)
150 KG

FREN TİPİ (ÖN/ARKA)
DİSK/KAMPANA

ÖN ARKA LASTİK
110/90-16, 130/90-15

JANT TİPİ
ÇELİK JANT

direksiyonuna kurbann beeee:)işte karşılaştırmalar.............!karar senin;)

Son düzenleme:
selam arkadaşlarsağlık durumlarından ve iş yoğunluğundan uzun zamandır giremedim siteye
yazın umarım güzel geziler yaparız

Hakan kardeş hoşgeldin tekrar:rendeer:sağlık durumları demişsin hayrola?
bu bahar ve yaz hareketli geçecek sen bizden çok önce hareketliliği yaşadın malum:p
motor model cc değiştirmeyimi düşünüyorsun bir ilan gördüm de:queen:

arkadaslar bana superlight 150 ile zealsun 150-19 arasindaki farklari artilari eksileri hakkında kısaca bilgilendirirmisiniz ikisi arasinda kararsiz kaldim.

daha detaylı biligileri özelden gönderdim :cat:

direksiyonuna kurbann beeee:)işte karşılaştırmalar.............!karar senin;)

Hee he Ozan alemsin ve haklısın göşterişte 1 numara

hazır kar varken yağı boşalttım ,yağ filtresini çıkardım dün ama doldurmadım radyatördeki yağ damlayarak akmaya devam ediyor serviste tam boşaltmamışlardı:pale:şimdi tam süzülsün temiz sentetik 10w40 ile doldurup jilet gibi yapayım,ilk kez yağımı değiştirdim meğer çok basitmiş :wiinkk:henüz benim gibi denememiş arkadaşlar gözünüzde büyütmeyin her nekadar kitabında temizleme yi petrolle filan yapın diye yazsada ktm ve suzuki servisleri bana yakın zinhar başka bir şeyle temizlemeyin gerekirse yine yağ ile motoru bir çevirip boşaltın derler ,hava filtresinede baktım şimdilik tertemiz:mrgreen:

bu bahar ve yaz hareketli geçecek sen bizden çok önce hareketliliği yaşadın malum:p

hatun biraz rahatsızdı onun tedavisi ile uraştım 9 aydır
şimdi iyi allaha şükür
bende makinayı değiştireceğim en yada kle 500 düşünüyorum o yüzden satılığa çıkardım
1800 yazıyor ama 1600 e vericem talibi olursa ha eğer satmazsam bu yazda bineceğim seneye 2nciyi alırım diyorum
artık uzun yol yapmak istiyorum neden dersen zaten çalışıyorum bi pazarım var
cumartesiden çıkıp pazar gece dönmek gibi ayda bi güzel oluyor
motordan memnunun en uzun yol şanlı ile edirneye ciğer yemeye gitmiştik günübirlik750km:)
kısmet artık

daha detaylı biligileri özelden gönderdim :cat:

Hee he Ozan alemsin ve haklısın göşterişte 1 numara

hazır kar varken yağı boşalttım ,yağ filtresini çıkardım dün ama doldurmadım radyatördeki yağ damlayarak akmaya devam ediyor serviste tam boşaltmamışlardı:pale:şimdi tam süzülsün temiz sentetik 10w40 ile doldurup jilet gibi yapayım,ilk kez yağımı değiştirdim meğer çok basitmiş :wiinkk:henüz benim gibi denememiş arkadaşlar gözünüzde büyütmeyin her nekadar kitabında temizleme yi petrolle filan yapın diye yazsada ktm ve suzuki servisleri bana yakın zinhar başka bir şeyle temizlemeyin gerekirse yine yağ ile motoru bir çevirip boşaltın derler ,hava filtresinede baktım şimdilik tertemiz:mrgreen:

murat abi bende hava filtresine bide yagına bakıcam hava duzelınce ama yerlerını bılmıorum:)alalı 2 hafta oldu ve havalar hep köyütdü:)topu topu5-6defa bındım fırsat olmadı hava duzelsın sızın yardımlarınızla hava filtresini temizlicem,yagını değiştiricem::queen:

hatun biraz rahatsızdı onun tedavisi ile uraştım 9 aydır
şimdi iyi allaha şükür
bende makinayı değiştireceğim en yada kle 500 düşünüyorum o yüzden satılığa çıkardım
1800 yazıyor ama 1600 e vericem talibi olursa ha eğer satmazsam bu yazda bineceğim seneye 2nciyi alırım diyorum

motordan memnunun en uzun yol şanlı ile edirneye ciğer yemeye gitmiştik günübirlik750km:)
kısmet artık

Hakan eşinin şimdi iyi olmasına çok sevindim ,daha büyük bir makina güzel olur tabii,eşinle bindiğini bildiğimden uzun yol performansı için gerekli:cherry:
günübirlik 220 km den fazla yapmadım ama bu bahar yaz:cat:

murat abi bende hava filtresine bide yagına bakıcam hava duzelınce ama yerlerını bılmıorum:)alalı 2 hafta oldu ve havalar hep köyütdü:)topu topu5-6defa bındım fırsat olmadı hava duzelsın sızın yardımlarınızla hava filtresini temizlicem,yagını değiştiricem::queen:

Tabii Ozan ,hepsi 2 vidaya bakıyor biri motor bloğunun altında yağ boşaltımve sol yanında yağ filtre yeri
Hava filtresi ise sol yan kapağın altında büyük bir kutunun içinde:wiinkk:

eski bölümlere bakarken aklınızdaolsun:cat:
http://www.motosiklet.net/forum/mot...150-19-cruiser-modeli-hakkinda-hersey-41.html

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar