Merhaba, keyifli sürüşler.
Ben motor uzmanı değilim ama sadece kendi deneyimi söyleyeyim. Soğukla ilgisi vardır mutlaka ama yazın da aynı şeyi yapıyor çok bekleyince. Bence sebeplerinden biri karbürtörde kalan benzin içerisindeki toz vb madde çökeliyor ve ilk etapta gaz yemesine engel oluyor, fazla uğraşmak istemiyorsan karbüratörün altında bir vida var onu açarak içinde kalan benzinin akmasını sağlayabilirsin o zaman rahat çalışacaktır.
Bir de biliyorsundur da hatırlatayım dedim jikle açıkken tam gaz yemeyip yığılma yapar bu normaldir.
Beni de uzun bekleyişlerden sonra (1-2 ay) biraz uğraştırdı ama ayak marşıyla hiç çalışmadığı olmadı.
Görüşmek üzere.
Ben motor uzmanı değilim ama sadece kendi deneyimi söyleyeyim. Soğukla ilgisi vardır mutlaka ama yazın da aynı şeyi yapıyor çok bekleyince. Bence sebeplerinden biri karbürtörde kalan benzin içerisindeki toz vb madde çökeliyor ve ilk etapta gaz yemesine engel oluyor, fazla uğraşmak istemiyorsan karbüratörün altında bir vida var onu açarak içinde kalan benzinin akmasını sağlayabilirsin o zaman rahat çalışacaktır.
Bir de biliyorsundur da hatırlatayım dedim jikle açıkken tam gaz yemeyip yığılma yapar bu normaldir.
Beni de uzun bekleyişlerden sonra (1-2 ay) biraz uğraştırdı ama ayak marşıyla hiç çalışmadığı olmadı.
Görüşmek üzere.
Selamlar,
Bu Motoru aldıktan sonra acemiliği atmak için fırsat buldukça biniyorum ve 500 km. kadar yol yaptım ve havalar düzgün gittiği sürece bineceğim....
Neyse , şimdilik Motorda ölümcül bir sorun olmasa da beni rahatsız eden bir sorun var sizler yaşıyormusunuz veya giderme yolu nedir yardım ederseniz sevinirim.
Sorunum ;
Motor uzun süre çalışmayınca ,
İlk basışta almıyor ,,,ikinci ve sonraki basışlarda alıyor fakat 1-3 sn.sonra stop ediyor.Tekrar tekrar deniyorum 2-3 sn kadar çalışıyor stop ediyor....Bu arada Gaz vermeye çalıştığımda da gazı yemiyor yine stop ediyor.
Hadi Aküde sorun olsa aküyü değitireceğim .ama Akü basıyor...daha sonraki 8. veya 10. deneme sonrasında çalışıyor....
Sanıyorum Motorun / havaların soğuk olması ile ilgili.... ama bu soruna çözüm bulabilirmiyim ...
- Çözüm olarak tamircide Hava ayarı yaptırdım ,Rolantiyi 1000'den 1500'e çıkarttırdım sonuç olumsuz..(Bu işlem benzin sarfiyatını etkilermi ?)
Teşekkürler...