merhabalar..ben zs 150 almayı düşnyorum..fakat 1000 km yi geçtikten sonra sorun çıkaracağı,çin mallarına güvenmemem gerektiği söyleniyor..bunu alacapına da regal raptor al diyenler var..uzun süresir bu motoru kullanan abilerimden yardım bekl,yorum..özellikle msn adreslerini verirlerse ordan canlı canlı soru sormak daha kolay olur..şimdiden çok teşekkürler..aranıza katılacak gibiyim..iyi g
nler
3500km deyim mekanik olarak sorun yaşamadım :cat:
sadece vites kolunun dirseklerindeki perçinler kötü,sert kullanırsan kırılıyor,kırılmadan evvel elektrik kaynağı yaptırırsan sorun olmuyor.
Regal raptor fiyat olarak bizimkinden yüksek,çift paralel silindirli su soğutmalı bir motora sahip.Motoru yakından inceledim tabi ki bizimkinden daha kaliteli bir motor ama 4200ytl gibi bir fiyata sahip. (bizimki 2650 ytl)
Acemiliğimi atayım,şehir içinde kulanayım,ekonomik olsun dersen bu motordan şaşma :cat: Motorun ilk yağını ilk 300km de değiştirirsen,her yağ değişimini km sinden önce yaparsan,rodaj süresince iki kişi binmeden devirli kulanmadan gidersen, kolay kolay sorun çıkarmaz

Ben motorumu iş için de kulanıyorum haftasonu gezmek için de.Yeri geliyor günde 200-250 km yol yapıyorum,yağmurda kullandım,bozuk yolda kulandım,sıkışık trafikte kullandım,rüzgarlı havada kullandım.Sadece benzinim bittiği için yolda kaldım

Hali hazırda şu an da kullanıyorum motorumu.Rodajım bitti,15ytl benzin ile 180km gidiyorum.
Motorun avantajı aksesuarlarının bol olması (sissy bar,alarm,yan çantalar için ayaklar vs.) ekonomik olması (rr ortalama 3,5-4 lt harcıyor),sağlam olması (canerr arkadaşımız motorunu en ağır şartlarda kullanmakta :mrgreen: )
sadece haftasonları çıkarım,görüntüsü olsun dersen regal raptor al (çok hoş görünümü var

) yaz-kış kullanırım üstünde yaşarım dersen bizim motoru al :mrgreen:
Bu arada cuma günü TEM üzerinden ümraniye'ye giderken (en sağ şeritte sağ teker çizgisinde) soluma gelen araç üzerimden geçmek suretiyle 1. çevreyolu sapağına girmeye çalıştı..
sonuç:
öyle anlık bir olay ki değil kaçmak fren bile yapamadım..bana sol taraftan şiddetli bir şekilde vurdu(60km hızla giderken) çarpmanın etkiisyle adamın arabaya yattım beraber 10-15mt gittik,sol dirseğimle arabaya vurup kendimi kurtardım,araba önce koruma demirine çarptığı için bana hiçbir şey olmadı,kolumda dirseklik olduğu için canım acımadı..
Ama ola ki panik yapıp ön freni sıksaydım..yere düşer ve altında kalabilirdim ya da koruma demiri arabaya takılıp kötü bir şekilde sürüklenebilirdim..
koruma demirim çapraz bir şekilde yamuldu,üzerinde halıfleks olduğu için kromlarına birşey olmadı,adamın arabası boydan boya göçtü ve çizildi..
Neyse ki hatasını anladı özür diledi,iyi olup olmadığımı sordu (montumun üstünde fosforlu yelek bile vardı),aynasına iyi bakmasını söyledim.
İşin ilginç tarafı aşırı sakin olmamdı,adamlar bile şaşırmıştı :mrgreen:
Koruma demirine eğildiği yerden biraz tepikledim düzeldi

dirsekliğim olmasaydı kolumu sakatlayabilirdim.Siz siz olun korumasız 10mt bile gitmeyin

ayrıca yeni motor alacak arkadaşlar mutlaka koruma demiri olan bir motor alsınlar.Koruma demiri olmasaydı büyük ihtimal bacağım kırılmış olacaktı.
Siz düzgün kullansanız bile onlar size dikkat etmiyor,her zmaan görülmedğinizin farkında olarak araç kullanın.
Saygılarımla.