Merhaba arkadaşlar,, herkes iyidir umarım...! Geçen gün ilk defa yakıt var görünürken yeter deyip devam ettim ama yolda bitti, yedek kısmına cevirdim ama 1-2 km sonra o da bitti:silent: Acaba depoya yakıt alırken bu yedek depo da dolmuyor mu?? ya da başka bişey mi yapmak gerekiyor, bu yedek 2 lt değil miydi? Ben o yakıt anahtarını yukarda tutuyorum, ana depodan kullanıyorum,, benzin alırken aşağı falan mı almak lazım yedek de dolsun diye yoksa yedek kendiliğinden doluyor mu???? DEPO TAM BOŞKEN YAKLAŞIK 10 LİTRE BENZİN ALDIM , ŞİMDİ BUNUN 2 LT Sİ YEDEĞE DOLDU MU YOKSA HEPSİ ANA DEPODA MI??? Bizim depo 14 lt + 2 lt yedek di galiba, bu durumda düz hesap 16lt yaklaşık 43 ytl falan yapıyor bu da STORMLORD un hesabına göre km de 100 ykr ,yani 10 km de 1 ytl yakar desek, tam dolu depoyla, 10 x 43ytl = 430 km yapıyor , ortalama 100 km de 3,7 lt demek bu öle mi :silent: bunu tam deneyen oldu mu hiç..??
@HAN
selamlar

dün depomdaki bütün benzini boşalttım ve benzin vanasını komple söktüm

bilimsel olrak açıklayabileceğim şey şu:
kullanma kılavuzunda resimli gösterilen yedek depo ve tam depo şekli yanlış arkadaşlar.
FUEL yazısı ucundaki ok yukarıya doğru bakarsa "TAM DEPO" konumunda demektir.
FUEL yazısı ucundaki ok aşağıya doğru bakarsa "REZERVE" konumunda demektir.
kılavuzdaki resimler tam tersi olması lazım yani

vanayı söktüğümde vananın içinden depoya doğru bir boru gittiğini gördüm bu hortum ana depodan benzini çekiyor,ana depo konumunda olunca sadece o hortumdan benzin geçebiliyor,hortumun dibinde bir delik daha var oradan benzin geçmiyor(tam depo konumunda tabiki)
vana rezerve konumuna gelince hem hortumdan hem de hortumun dibindeki yedek depo deliğinden benzin geçiyor.
ayrıca bugün ayaklıklardaki yüksek süratte başlayan titreşimi engelleme yöntemi buldum.
Tanıdık contacı arkadaşımdan ayaklık cıvatalarına takılacak conta yaptırdım(3mm kalınlığında kauçuk ) ayaklık vidalarını söküp hem önüne hem de arkasına conta taktım ve sıktım. gerçekten de vibrasyon azaldı,artık 80 le giderken ayaklarım titreyip cızırdamıyor

haftasonu elimdeki fazla contaları da motor kulaklarını söküp ordaki cıvatalar arasına koyup fark olup olmadığını deneyeceğim.resim çekebilirsem de çekeceğim
15YTL ile (rezerveye almadan) yani 5lt benzin ile 175 km yol yaptım 10ykr dan daha düşük bir değer çıkıyor,benim motor 1700km de aslında.rodaj bitince daha da düşeceğine inanıyorum.
10 LT benzin aldın,rezerveye kadar kullandım hatta rezerveyi de tam benzincinin önüne gelince bitirdin diyelim..benzin koyduğunda 2lt si rezerveye dolar 8lt si de ana depoya,gösterge 8lt lik benzini gösterir kırmızıya gelince rezerve de 2lt benzin kaldı demektir

önceden sürekli rezerve konumunda gittiğim için 15ytl ile 210 km yapıyordum :mrgreen:
REZERVE deposu depoyu doldurduğunda ilk dolan depo oluyor zaten

depo içinde ağzı açık 2. bir depo daha var 2lt kapasiteli.Ben genelde benzin aldıktan sonra ön freni sıkarak depoyu çalkalıyorum bir faydası olur mu bilmiyorum ( :yolda benzinim bitmişti,rezerve konumuna almadan önce birkaç kez çalkaladım depoyu 5-10 km gitti sonra tamamen yolda kaldım

rezerveye alınca canvar gibi çalıştı tabiki

benzini sonuna kadar kullanmamak lazım

saygılar
storm söktüğüm doru vida da çok sıkışık.
Her neyse.
Sabah işe geldim.
Arkadaşlar bişi akıyo dediler.
bi baktım benzin.
yan nikelajlı kapağı söktüm bi baktım benzin filtresi sızdırıyor.
hortumlardan falan değil kendi üzerinden.
nerden alcaz ne marka alcaz yenisini?
hatta resmini koyam da bakın.
tam işaretli ek yerinden kaçırıyor.
Buyrun arkadaşlar püsküller.
kendi yapımım
geçmiş olsun öncelikle umarım sökebilmişsindir aynanı? ( :
benzin filtresi çok dandik birşey lipton poşet çay gibi :mrgreen:
yakınlarda sanayi sitesi varsa otomobiller için satılan benzin hortumuna takılan benzin filtrelerinden var,senin filtrenin biraz daha büyüğü ve şeffaf'ı

bende bosch marka almıştım baktım çok dandik bir filtre üstündeki.
5ytl ye almıştım şu an motorun üstünde hali hazırda kullanmaktayım.
illa birebir aynısını alacaksın diye birşey yok aslında dediğim gibi ona benzer birşey de alsan olur,sonuçta basit bir filtre.
saygılar.:cat: