Canerrr geçmiş olsun StormlorD helal olsun :mrgreen:
ahha eyvallah kenya kardeş ( : içimden geliyor motoru kurcalamak tutamıyorum kendimi ne yapayım? :mrgreen:
canerin motoru söküp takıp öğreniyorum sonra kendi motorumda uygulama yapıyorum :mrgreen:
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum.
sağ olun var olun.
sayenizde oldu.herkese kazasız belasız sürüşler.
CANER kardeşim hepimiz yanımızda fren debriyaj teli vida somun vs gibi ufak tefek şeyleri taşısakmı?
ben taşıma taraftarıyım.
herkese kazasız belasız sürüşler.
selamlar,
motorumuzun ön freni tel kullanmıyor hidrolik,arka fren zaten mekanik kollu.
yanında debriyaj teli taşıman güzel olur aslında çünkü bazen öyle bir zamanda kopar ki keşke yanımda olsaydı hemen değiştirir giderdim dersin.
debriyaj telinin bir ucu armut başlı kurşun diğer ucu ise açıktır,teli takarken açık kısmı kablonun içine sokup ittireceksiniz daha sonra açık olan kısma da sonlandırıcı almanız gerekiyor.
şu an motorlarmınızdaki debriyaj telinin motor kısmındaki ucuna dikkatli bakarsanız,özel kurşun ile eritilip sonradan baş yapılmış,alacağınız telde bu baştan yok öyle olsa zaten kablonun içinden teli geçiremezsiniz

sadece tel tek başına anlamı olmaz yani

bir adette sonlandırıcı alacaksınız.
dostum şu an 4000 km yı devirdim ve ben 5, viteste gidiyorum ve bende 4,viteste 80i goruyorum 5.viteste 90 yoldurumuna gore cok nadir 95 cok hissedilir derecede iniş aşagıysa 100 daha once arabaylada olctum ama sadece 60 km de belki 80-90 da arıza vardir eger oleyse benim motorun fazla yakıyor gorunmeside ondan kaynaklaniyor olabilir yani ben 100 km ile gıderken motor 80-90 gosteriyorsa aşagidaki numarotor 100 km gittiğimde 80-90 km gitmişim gibi gosteriyodur ama emin olabilmek için en kısa zamanda bir arabayla yanyana 60-70-80-90 ayrı ayrı deneyecegim
arkadaşlar subap ayarı yapılmazsa ve vuruntuda başlamişsa motorda ne gibi sorunlar acar ilerde bilen varsa yazarsa sevinirim
zs-150-19(doğru seçim):cherry:
hoşgeldin şimşek

motorundan cızırtı geliyorsa genelde yağ değişince düzeliyor,fakat rolantideyken şakırtılı çalışma varsa (dizel motor gibi ses geliyorsa) sübap ayarında sorun var demektir,bu şekilde kullanman sorun olur mu dersen çok az bir ses varsa sorun olmaz,ama ses çok fazla ise mutlaka ayarını BİLEN ve DAHA ÖNCE AYAR YAPMIŞ servise götürmelisin,çünkü sübapların kırılması veya psitona çarpıp komple motoru dağıtması muhtemeldir ( :
(çok çok düşük ihtimal bunlar tabiki)
motor üst kapağı açıldığında kam mili zinciri de gerginleştiriliyor,bunları yapabilen servis var mı derseniz açıkçası bilmiyorum

japon motoru servislerine götürüp yaptırmak isitorum eğer öyle birşey olursa

kullanma kılavuzunda sübap aralıkları yazılmış
emme: 0.14mm
egzost:0.14mm
bu değerleri herhangi bir tamirciye verirseniz rahatlıkla yapabileceklerdir.ayrıca önemli not:
sübap ayarı motor tamamen soğuk olduğunda yapılır(sabah ilk çalıştırmadaki gibi soğuk olmalı)
motor sıcakken üst kapağı açmaya çalışırlarsa hemen müdehale edin,ayarlar daha beter olur

motoru alıp sizi 3-5 saat sonra çağırmaları bu yüzdendir.
motorla gezerken yanınızda bulunması gerekenler (bence)
-1 adet buji (eski bujiniz de olur maksat acil durumda götürsün)
-1 adet debriyaj teli ve tel ucuna takılan vidalı sonlandırıcı
-motorunuzdaki anahtar takımı.herşey için kullanılabiliyor buna ek olarak 16-17 numara anahtar bulundurmanızı öneririm (ayna somunları 17 numara,anahtar takımında 17 numara yok) aniden aynanız gevşerse sıkamazsınız sonra

-çantanız varsa ilk yardım kiti.
-yan keski,yalıtım bantı,kablo bağı
bu arada bugün 15ytl lik benzin ile 175km gittim sonra rezerveye aldım.yakıt tüketimini merak eden arkadaşlara duyurulur

kullandığım hızlar 70-110 arası oldu hep,ortalama 90-100 bin tl harcıyor km de (9-10 kuruş yani) 50-60 arası giderseniz 8kuruş'a kadar indirebilirsiniz kullanımınıza bağlı. 1700km deyim.